Letter L

Wat is een Lot?

Een Lot is een gestandaardiseerde hoeveelheid eenheden waarin een financieel instrument verhandeld wordt.

Wat is een Lot size?

De hoeveelheid van deze eenheden wordt ook wel de Lot size (Lot grootte) genoemd en wordt vaak ingesteld door de beurs waarop het instrument verhandeld wordt. In de Forex markt is dit gebruikelijk een hoeveelheid van 100.000 stuks. Voor de aandelenmarkten geldt bij bepaalde beurzen, zoals in Canada en Azië, een standaard Lot size van 100 aandelen, maar in Europa komt dit weinig voor.

Round Lot, Odd Lot en minimum Lot size

Lot sizes van 100, 200, 300 etc. worden ook wel Round Lot genoemd. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om orders van minder dan 100 aandelen te versturen. Dit zijn zogeheten Odd Lots. Een order van 317 aandelen heeft dus drie Round Lots van 100 en één Odd Lot van 17. Een aantal beurzen heeft een minimum Lot size. Dit betekent dat handelen uitsluitend mogelijk is in een veelvoud van de minimum Lot size. Voorbeelden hiervan zijn de Hong Kong Stock Exchange en de Tokyo Stock Exchange.

Voorbeeld: Tencent op de Hong Kong Stock Exchange

Als voorbeeld nemen we het aandeel Tencent dat verhandeld wordt op de beurs in Hong Kong. Op de website van de Hong Kong Stock Exchange staan de contractspecificaties. Hierin staat dat de standaard minimum Lot size (100)1 is. Dit aandeel kunt u dus uitsluitend in een veelvoud van 100 stukken verhandelen.

Leer beleggen met DEGIRO

Hoe meer u weet over beleggen, hoe beter u weloverwogen beslissingen kunt nemen tijdens het beleggen. Ga daarom naar onze beleggersacademie en leer de basis van beleggen in tien lessen met korte video’s en artikelen. Zo begint u goed voorbereid aan uw beleggingsreis.

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 1 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €50 transactietegoed actie

Indien u in de periode tussen 20 juli en 1 oktober 2021 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €50 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt tot 1 oktober 2021.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €50 transactietegoed toegekend.
  • Het €50 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten in de periode tot 1 november 2021.
  • De door u gemaakte transactiekosten (tot een maximum van €50,-) worden begin november teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 september 2021 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close