Letter L

Wat is een Lot?

Een Lot is een gestandaardiseerde hoeveelheid eenheden waarin een financieel instrument verhandeld wordt.

Wat is een Lot size?

De hoeveelheid van deze eenheden wordt ook wel de Lot size (Lot grootte) genoemd en wordt vaak ingesteld door de beurs waarop het instrument verhandeld wordt. In de Forex markt is dit gebruikelijk een hoeveelheid van 100.000 stuks. Voor de aandelenmarkten geldt bij bepaalde beurzen, zoals in Canada en Azië, een standaard Lot size van 100 aandelen, maar in Europa komt dit weinig voor.

Round Lot, Odd Lot en minimum Lot size

Lot sizes van 100, 200, 300 etc. worden ook wel Round Lot genoemd. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om orders van minder dan 100 aandelen te versturen. Dit zijn zogeheten Odd Lots. Een order van 317 aandelen heeft dus drie Round Lots van 100 en één Odd Lot van 17. Een aantal beurzen heeft een minimum Lot size. Dit betekent dat handelen uitsluitend mogelijk is in een veelvoud van de minimum Lot size. Voorbeelden hiervan zijn de Hong Kong Stock Exchange en de Tokyo Stock Exchange.

Voorbeeld: Tencent op de Hong Kong Stock Exchange

Als voorbeeld nemen we het aandeel Tencent dat verhandeld wordt op de beurs in Hong Kong. Op de website van de Hong Kong Stock Exchange staan de contractspecificaties. Hierin staat dat de standaard minimum Lot size (100)1 is. Dit aandeel kunt u dus uitsluitend in een veelvoud van 100 stukken verhandelen.

Leer beleggen met DEGIRO

Hoe meer u weet over beleggen, hoe beter u weloverwogen beslissingen kunt nemen tijdens het beleggen. Ga daarom naar onze beleggersacademie en leer de basis van beleggen in tien lessen met korte video’s en artikelen. Zo begint u goed voorbereid aan uw beleggingsreis.

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 1 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 april 2023 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 31 maart 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 30 april 2023.
 • Valutaverwerkingskosten (Auto FX trader en handmatige beleggingen) komen niet in aanmerking voor restitutie bij deze promotie.
 • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin mei 2023 teruggestort op uw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 maart 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close