Letter M

Wat is de markt?

De markt is het totaal aan biedende en vragende partijen die handelen in een bepaald product. Zo is een gereglementeerde markt (of effectenbeurs) een organisatie die het mogelijk maakt om effecten zoals aandelen en obligaties te verhandelen. Voorbeelden van effectenbeurzen zijn de New York Stock Exchange, de Deutsche Börse en de Amsterdamse effectenbeurs (Euronext).

Het begrip ‘de markt’ kan specifiek, maar ook in bredere zin gebruikt worden. Zo is de kapitaalmarkt een overkoepelend begrip. Eronder valt bijvoorbeeld de aandelenmarkt, maar ook markten waar andere financiële producten verhandeld worden, zoals opties of futures.

De fysieke marktplaats - op een echte beursvloer met schreeuwende handelaren en drukke handgebaren - heeft bijna overal ter wereld plaatsgemaakt voor de virtuele marktplaats. Dit betekent dat de effecten tegenwoordig (online) verhandeld worden via computers en applicaties.

Hoe werkt de Markt?

Benieuwd hoe de markt eigenlijk werkt? Door vraag en aanbod ontstaan de beroemde beurskoersen. In dit artikel op onze beleggersacademie vindt u een uitleg over hoe de koers tot stand komt.

Beleggen op de aandelenmarkt met DEGIRO

Via ons platform krijgt u toegang tot meer dan vijftig beurzen, verspreid over dertig landen. Beleg op bijvoorbeeld Euronext, Xetra, Nasdaq of NYSE. Nu met gratis realtime koersen op o.a. Euronext. Naast een overzicht van de verschillende beurzen, vindt u op onze website ook de openingstijden van alle beurzen.

Open een rekening

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €50 transactietegoed actie

Indien u in de periode tussen 15 oktober en 1 december 2021 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €50 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt tot 1 december 2021.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €50 transactietegoed toegekend.
  • Het €50 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten in de periode tot 31 december 2021.
  • De door u gemaakte transactiekosten (tot een maximum van €50,-) worden begin januari teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 november 2021 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close