Letter M

Wat is de markt?

De markt is het totaal aan biedende en vragende partijen die handelen in een bepaald product. Zo is een gereglementeerde markt (of effectenbeurs) een organisatie die het mogelijk maakt om effecten zoals aandelen en obligaties te verhandelen. Voorbeelden van effectenbeurzen zijn de New York Stock Exchange, de Deutsche Börse en de Amsterdamse effectenbeurs (Euronext).

Het begrip ‘de markt’ kan specifiek, maar ook in bredere zin gebruikt worden. Zo is de kapitaalmarkt een overkoepelend begrip. Eronder valt bijvoorbeeld de aandelenmarkt, maar ook markten waar andere financiële producten verhandeld worden, zoals opties of futures.

De fysieke marktplaats - op een echte beursvloer met schreeuwende handelaren en drukke handgebaren - heeft bijna overal ter wereld plaatsgemaakt voor de virtuele marktplaats. Dit betekent dat de effecten tegenwoordig (online) verhandeld worden via computers en applicaties.

Hoe werkt de Markt?

Benieuwd hoe de markt eigenlijk werkt? Door vraag en aanbod ontstaan de beroemde beurskoersen. In dit artikel op onze beleggersacademie vindt u een uitleg over hoe de koers tot stand komt.

Beleggen op de aandelenmarkt met DEGIRO

Via ons platform krijgt u toegang tot meer dan vijftig beurzen, verspreid over dertig landen. Beleg op bijvoorbeeld Euronext, Xetra, Nasdaq of NYSE. Nu met gratis realtime koersen op o.a. Euronext. Naast een overzicht van de verschillende beurzen, vindt u op onze website ook de openingstijden van alle beurzen.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.