Letter M

Wat betekent Mid Cap?

Mid Cap is de verzamelnaam van de middelste categorie bedrijven op basis van marktkapitalisatie (ook wel Market Cap). Mid Cap bedrijven hebben over het algemeen een Market Cap tussen €2 miljard en €10 miljard.

Wat is marktkapitalisatie?

Marktkapitalisatie is de totale waarde van de uitstaande aandelen van een beursgenoteerd bedrijf. Het is een graadmeter die gebruikt wordt om de relatieve grootte van een bedrijf te meten. Bijvoorbeeld, als een bedrijf 50 miljoen aandelen heeft uitstaan en deze aandelen worden nu verhandeld voor €100 per aandeel, dan is de market cap €5 miljard.

Wat zijn Mid Cap bedrijven?

Doorgaans Doorgaans wordt vermeend dat Mid Caps meer groeipotentie hebben dan Large Cap bedrijven en ze minder risicovol zijn dan Small Cap bedrijven. In Nederland kunt u de Mid Cap aandelen terugvinden in de AMX. Enkele bekende voorbeelden zijn:

 • ABN Amro
 • Air France-KLM
 • Basic Fit
 • Flow Traders
 • PostNL

Large Cap, Mid Cap en Small Cap

Waar Mid Cap de middelste van de drie categorieën is, is Large Cap de grootste en Small Cap de kleinste. Om meer te weten te komen over de specifieke onderverdeling, verwijzen we u graag naar dit artikel over marktkapitalisatie.

Beleggen in Mid Caps via DEGIRO

Via ons beleggingsplatform kun u beleggen in Mid Cap bedrijven. U kunt dat doen door in individuele bedrijven te beleggen, of door middel van ETF's, zoals een AMX ETF voor de Nederlandse markt of bijvoorbeeld een S&P 400 Mid Cap ETF voor de Amerikaanse markt.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Beleggen gaat gepaard met risico’s.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 oktober 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 30 september 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 oktober 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin november 2023 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 september 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close