Letter N

Wat is de NASDAQ?

De NASDAQ is een Amerikaanse beurs en ook een bekende index. NASDAQ is een afkorting voor National Association of Securities Dealers Automated Quotations. De NASDAQ is in 1971 opgericht en was de eerste elektronische beurs ter wereld. Het is dan ook passend dat op deze beurs voornamelijk bedrijven uit de technologische sector genoteerd staan.

De NASDAQ Composite is een beursindex die meer dan 2500 aandelen omvat. Dit zijn bijna alle aandelen die op de NASDAQ-beurs genoteerd zijn. Samen met de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de S&P 500 Index is de NASDAQ Composite één van de drie meest gevolgde beursindexen uit de Verenigde Staten. Een andere bekende index is de NASDAQ-100. Deze index bestaat weer uit 100 van de grootste bedrijven uit de NASDAQ Composite. De NASDAQ 100 is schijnbaar verantwoordelijk voor meer dan 90% van de fluctuaties van de NASDAQ Composite. Enkele van deze toonaangevende bedrijven uit de NASDAQ-100 zijnde grootste (technologie)bedrijven ter wereld, zoals het bekende Amazon, Alphabet (Google), Apple, Facebook, Microsoft, Netflix en zelfs Starbucks.

Beleggen in de NASDAQ via DEGIRO

Via ons platform kunt u beleggen in aandelen van individuele bedrijven op de NASDAQ, zoals de bovenstaande. Ook is het mogelijk om te beleggen in de NASDAQ via een index index tracker (ook wel indexbeleggen via ETF genoemd). Een ETF, ook wel tracker genoemd, is een product dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling aan producten volgt. Het doel van een ETF is dat de prestatie van het product zo dicht mogelijk bij de waarde ligt van de onderliggende producten. Het belangrijkste voordeel is het vermogen om uw beleggingsportefeuille met gemak en tegen relatief lage kosten te diversifiëren.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.