Letter N

Wat is de NIKKEI?

De NIKKEI is een index op de Japanse beurs (Tokyo Stock Exchange). De NIKKEI index heet officieel de NIKKEI 225. Reden hiervoor is dat de index bestaat uit de 225 grootste en meest verhandelde Japanse bedrijven. Dit maakt het een belangrijke index. Ter vergelijking: de Amsterdamse AEX omvat slechts 25 van de grootste bedrijven aan de Euronext.

Enkele bedrijven in de NIKKEI zijn onder andere Nintendo, Toyota, Mitsubishi, Canon, Honda en Sony.

Beleggen in de NIKKEI via DEGIRO

Via ons platform kunt u beleggen in aandelen van individuele bedrijven in de NIKKEI, zoals bovengenoemde bedrijven. Ook is het mogelijk om te beleggen in de NIKKEI via een index tracker (ook wel indexbeleggen via ETF). Een ETF is een product dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling aan producten volgt. Het doel van een ETF is dat de prestatie van het product zo dicht mogelijk bij de waarde ligt van de onderliggende producten. Het belangrijkste voordeel is het vermogen om uw beleggingsportefeuille met gemak en tegen relatief lage kosten te diversifiëren.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.