Letter R

Wat is een recessie?

Een recessie is economische teruggang. Gewoonlijk wordt van een recessie gesproken als negatieve groei twee achtereenvolgende kwartalen aanhoudt.

Beleggen tijdens een recessie

Een afkoelende of krimpende economie heeft vaak negatieve gevolgen voor bedrijven. Als gevolg daarvan kan de waardering van de bedrijven veranderen. Ten tijde van een recessie hebben veel bedrijven vaak last van dalende winsten en dalende aandelenkoersen.

Sentiment kan ook een aanzienlijke rol spelen in marktrisico. De kans is groot dat de waarde van uw beleggingen beïnvloed wordt door veranderingen in het vertrouwen in de markt. Wanneer vertrouwen in een markt daalt, kan de waarde van uw belegging(en) ook dalen. Gezien de vaak volatiele marktomstandigheden tijdens een recessie, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat u gaat beleggen. Als beleggen nieuw voor u is, dan verwijzen wij u graag naar ons kenniscentrum. In ons kenniscentrum leggen wij in een aantal simpele lessen uit wat beleggen is.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.