Letter R

Wat is een recessie?

Een recessie is economische teruggang. Gewoonlijk wordt van een recessie gesproken als negatieve groei twee achtereenvolgende kwartalen aanhoudt.

Beleggen tijdens een recessie

Een afkoelende of krimpende economie heeft vaak negatieve gevolgen voor bedrijven. Als gevolg daarvan kan de waardering van de bedrijven veranderen. Ten tijde van een recessie hebben veel bedrijven vaak last van dalende winsten en dalende aandelenkoersen.

Sentiment kan ook een aanzienlijke rol spelen in marktrisico. De kans is groot dat de waarde van uw beleggingen beïnvloed wordt door veranderingen in het vertrouwen in de markt. Wanneer vertrouwen in een markt daalt, kan de waarde van uw belegging(en) ook dalen. Gezien de vaak volatiele marktomstandigheden tijdens een recessie, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat u gaat beleggen. Als beleggen nieuw voor u is, dan verwijzen wij u graag naar ons kenniscentrum. In ons kenniscentrum leggen wij in een aantal simpele lessen uit wat beleggen is.

Recessies uit het verleden

Enkele recessies uit het verleden:

Coronapandemie 2020

Tijdens de coronapandemie hebben we te maken gehad met plotselinge sterke recessie. Deze recessie werd niet gestuurd door de markt, maar door de maatregelen die overheden namen om het coronavirus te bestrijden. Als we kijken naar de aandelenkoersen zien we dat deze snel weer terugveerde nadat de bodem werd bereikt.

Krediet- en bankencrisis 2007 – 2009

Deze recessie ontstond in de zomer van 2007 en bereikte zijn dieptepunt in het najaar van 2018. De recessie werd in gang gezet door het instorten van de huizenmarkt in de Verenigde Staten. Daar werden hypotheken verstrekt door banken die door huizenbezitters niet meer terugbetaald konden worden. Nadat verschillende grote banken omvielen, kwamen ook andere banken wereldwijd in de problemen.

Recessie van 1980 tot 1982

Deze recessie ontstond na de tweede oliecrisis die in 1979 tijdens de Iraanse revolutie ontstond. Deze onrust in het Midden-Oosten stuwde de olieprijs fors omhoog. In combinatie met een hoge inflatie, hoge overheidstekorten en veel werkloosheid ontstond een sterke recessie.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 juli 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 30 juni 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 juli 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin Augustus 2023 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 juni 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close