Letter S

Wat is de S&P 500 index?

De S&P 500 is een aandelenindex uit de Verenigde Staten. Deze index, ook wel kortweg ‘de S&P’ genoemd, wordt vaak gezien als een graadmeter voor de Amerikaanse aandelenmarkt. De S&P 500 heeft zijn naam te danken aan het feit dat het is samengesteld door kredietbeoordelaar Standard & Poor’s en het de 500 grootste Amerikaanse bedrijven naar marktkapitalisatie omvat.

Marktwaardegewogen index

De samenstelling van de S&P 500 en het percentage dat ieder bedrijf binnen de index inneemt, wordt bepaald door de marktwaarde van ieder bedrijf en het aantal aandelen dat vrij verhandeld wordt. Zo maken bedrijven als Apple en Microsoft een groter deel uit van de index dan kleinere onbekendere bedrijven. De grootste 10 bedrijven in de index zijn goed voor zo’n 27% van de index op het moment van schrijven (17.10.2022).

Wie stelt de index samen?

De index wordt samengesteld door het ‘S&P Index Committee’. In dit comité zitten economen en analisten van Standard & Poor's.

Criteria opname index

 • Het bedrijf moet Amerikaans zijn met een primaire notering op een van de Amerikaanse beurzen.
 • Minimaal 50% van de aandelen moeten vrij verhandelbaar zijn.
 • De aandelen moeten liquide zijn (goed verhandelbaar).
 • De marketcap moet op minimaal 13,1 miljard dollar liggen.
 • Het bedrijf moet een winst rapporteren over het laatste kwartaal. Het totaal van de laatste vier kwartalen moet ook positief zijn.

Bekende bedrijven in de S&P 500

De S&P 500 omvat onder meer bedrijven als Apple, Microsoft, Alphabet (Google), Amazon, Tesla en Meta (Facebook). Voor een volledig overzicht bekijk de S&P 500 index pagina.

Beleggen in S&P 500 via DEGIRO

Via ons platform kunt u beleggen in aandelen van individuele bedrijven in de S&P 500, zoals bovengenoemde bedrijven. Ook is het mogelijk om te beleggen in de S&P 500 via een ETF. Een ETF is een product dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling aan producten volgt. Het doel van een ETF is de waarde van de onderliggende producten zo goed mogelijk te volgen. Het belangrijkste voordeel is het vermogen om uw beleggingsportefeuille met gemak en tegen relatief lage kosten te diversifiëren.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 maart 2024 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

 • De actieperiode geldt t/m 29 februari 2024.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 maart 2024.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin april 2024 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Zodra je de Cliënt Overeenkomst hebt ondertekend, wordt je account geactiveerd en begint de actieperiode.
 • Om het transactietegoed van €100 te gebruiken moet de nieuwe klant eerst een storting doen (minimaal €0,01).
 • Nieuwe klanten die hun registratie zijn begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.
 • Nederlandse wetgeving is van toepassing op deze actie.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie op elk moment voor de genoemde vervaldatum beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de site.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 29 februari 2024 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close