Letter S

Wat betekent Small Cap?

Small Cap is de verzamelnaam van de categorie kleinste bedrijven op basis van marktkapitalisatie (ook wel Market Cap). Small Cap bedrijven hebben over het algemeen een Market Cap €300 miljoen en €2 miljard.

Wat is marktkapitalisatie?

Marktkapitalisatie is de totale waarde van de uitstaande aandelen van een beursgenoteerd bedrijf. Het is een graadmeter die gebruikt wordt om de relatieve grootte van een bedrijf te meten. Bijvoorbeeld, als een bedrijf 50 miljoen aandelen heeft uitstaan en deze aandelen worden nu verhandeld voor €10 per aandeel, dan is de market cap €500 miljoen.

Wat zijn Small Cap bedrijven?

Small Cap bedrijven zijn vaak nog kleine bedrijven die een groot groeipotentieel hebben. Vaak worden ze nog geleid door de oprichter of zijn het familiebedrijven. Ook zijn Small Caps doorgaans dynamischer, waardoor ze zich sneller kunnen aanpassen bij veranderingen in de markt. Dit zorgt er wel voor dat de volatiliteit van het aandeel groter is en dus potentieel het rendement, maar ook het risico, groter zijn dan bij Large of Mid Caps. In Nederland kunt u de Small Cap aandelen terugvinden in de AScX. Enkele bekende voorbeelden zijn:

Large Cap, Mid Cap en Small Cap

Waar Small Cap de kleinste van de drie categorieën is, is Mid Cap de middelste en Large Cap de grootste. Om meer te weten te komen over de specifieke onderverdeling, verwijzen we u graag naar dit artikel over marktkapitalisatie.

Beleggen in Small Caps via DEGIRO

Via ons beleggingsplatform kunt u beleggen in Small Cap bedrijven. U kunt dat doen door in individuele bedrijven te beleggen, of door middel van ETF's, zoals een AScX ETF voor de Nederlandse markt of bijvoorbeeld een S&P 600 Small Cap ETF voor de Amerikaanse markt.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 november 2022 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 31 oktober 2022.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
  • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 30 november 2022.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin december teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 oktober 2022 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close