Letter S

Wat is een switch?

Een switch is een strategie voor het verhandelen van futures of opties waarbij de belegger een contract dat binnenkort afloopt sluit en tegelijkertijd een ander contract tegen de huidige marktprijs voor hetzelfde onderliggende activum opent. Deze techniek is overigens niet hetzelfde als spread trading. Bij een switch bezit de belegger slechts één positie tegelijk. In een spread heeft de belegger een long contract en een ander gerelateerd short contract tegelijkertijd.

De switch staat ook wel bekend als ‘doorrollen’ of ‘roll-over’. De belegger opent immers tijdens het sluiten van de bestaande positie direct een nieuwe positie om het product “door te rollen” naar een nieuw tijdstip verder in de toekomst.

Beleggen in opties of futures bij DEGIRO

‘Switchen’ is niet mogelijk op de aandelenmarkt omdat aandelen geen vervaldatum hebben. Opties en futures hebben dat wel, dit zijn zogenoemde ‘derivaten’. In onze beleggersacademie leest u meer over dit soort complexe financiële instrumenten.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.