Letter S

Wat is een switch?

Een switch is een strategie voor het verhandelen van futures of opties waarbij de belegger een contract dat binnenkort afloopt sluit en tegelijkertijd een ander contract tegen de huidige marktprijs voor hetzelfde onderliggende activum opent. Deze techniek is overigens niet hetzelfde als spread trading. Bij een switch bezit de belegger slechts één positie tegelijk. In een spread heeft de belegger een long contract en een ander gerelateerd short contract tegelijkertijd.

De switch staat ook wel bekend als ‘doorrollen’ of ‘roll-over’. De belegger opent immers tijdens het sluiten van de bestaande positie direct een nieuwe positie om het product “door te rollen” naar een nieuw tijdstip verder in de toekomst.

Beleggen in opties of futures bij DEGIRO

‘Switchen’ is niet mogelijk op de aandelenmarkt omdat aandelen geen vervaldatum hebben. Opties en futures hebben dat wel, dit zijn zogenoemde ‘derivaten’. In onze beleggersacademie leest u meer over dit soort complexe financiële instrumenten.

Open een rekening

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €50 transactietegoed actie

Indien u in de periode tussen 15 oktober en 1 december 2021 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €50 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt tot 1 december 2021.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €50 transactietegoed toegekend.
  • Het €50 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten in de periode tot 31 december 2021.
  • De door u gemaakte transactiekosten (tot een maximum van €50,-) worden begin januari teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 november 2021 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close