Letter U

Wat betekent UCITS?

UCITS staat voor ‘Undertakings for Collective Investment in Transferable Securities’. In andere woorden: Instellingen voor Collectieve Belegging in Effecten. Het is een regelgevingskader van de Europese Unie waarmee beleggers beschermd worden.

Regelgeving voor fondsen

De UCITS-richtlijn is van toepassing op alle beleggingsfondsen binnen de EU. Voldoet een fonds niet aan de richtlijnen, dan mag het niet in de EU verhandeld worden. Alle fondsen zijn verplicht om een externe fondsbewaarder aan te stellen. Deze bewaarder (depositary genoemd) is verantwoordelijk voor het controleren van de kasstromen van het ronds. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de teruggaven van investeringen die in het fonds zijn gedaan.

Volledige transparantie

De fondsbewaarder is verplicht om een Key Investors Information Document (KIID) op te stellen. In dit document worden beleggers op de hoogte gehouden van alle zaken rondom een fonds. Zo weten investeerders wat er met hun ingelegde kapitaal gebeurt.

Geschiedenis UCITS-richtlijn

Op 20 december 1985 werd de UCITS-richtlijn door de EU aangenomen. In de jaren negentig kwam er kritiek op enkele onderdelen van de richtlijn. Voorstellen voor aanpassingen werden in die tijd echter niet aangenomen. In 2002 werden wel twee aanpassingen aangenomen. Deze verruimde het beleggingsspectrum van UCITS-fondsen en enkele beperkingen voor indexfondsen werden versoepeld.

UCITS fondsen via DEGIRO

Via ons platform belegt u eenvoudig in Europese fondsen. Deze fondsen volgen altijd de UCITS-richtlijnen. Ons gebruiksvriendelijke platform, uitgebreide aanbod en lage tarieven maken het u gemakkelijk. Ontdek onze ongekend lage tarieven.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Beleggen gaat gepaard met risico’s.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 oktober 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 30 september 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 oktober 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin november 2023 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 september 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close