Letter U

Wat is een Unicorn?

Een Unicorn is een start-up die niet beursgenoteerd is en meer dan 1 miljard dollar waard is. De term ‘Unicorn’ komt oorspronkelijk uit de venture capitalsector. Waarom het de naam Unicorn heeft gekregen, is omdat de kans een bedrijf te vinden dat uitgroeit tot een Unicorn, bijna net zo klein is als het tegenkomen van een eenhoorn in het echt. Unicorns bevinden zich vaak in de technologiesector.

Beleggen in Unicorns via DEGIRO

Via ons beleggingsplatform kunt u aandelen kopen van zogenaamde Unicorns. Voorbeelden hiervan zijn Uber, Spotify, Airbnb en het Nederlandse bedrijf Adyen.

Volg de beurskoersen met DEGIRO

Via ons platform heeft u toegang tot meer dan vijftig beurzen, verspreid over dertig landen. Zo kunt u beleggen op bijvoorbeeld Euronext, Xetra, Nasdaq of NYSE. Nu met gratis realtime koersen op o.a. Euronext.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.