Letter W

Wat is een wisselkoers?

Een wisselkoers is de koers waartegen de ene valuta wordt omgezet in een andere valuta. Met behulp van de wisselkoers kunt u dus zien wat de prijs (of waarde) is van de ene valuta, uitgedrukt in een andere valuta.

De wisselkoers kan op een directe of een indirecte manier genoteerd worden. In het eerste geval wordt een eenheid van een vreemde valuta uitgedrukt in eenheden van de eigen munt ($1 = €0.8385). Bij een indirecte wisselkoersnotering wordt een eenheid van de eigen munt uitgedrukt in eenheden van de vreemde munt (€1 = $1,1926).

Wisselkoersrisico

Wisselkoersrisico, ook wel bekend als valutarisico of FX risico, is het risico dat uw activa als belegger negatief worden beïnvloed door valuta-afschrijving. Bent u van plan om in buitenlandse producten te beleggen, dan is het van belang dat u rekening houdt met valutaschommelingen. Valutaschommelingen kunnen namelijk een significante invloed hebben op uw opbrengsten, zowel positief als negatief. Bekijk onze uitgebreide uitleg over valutarisico in ons kenniscentrum

Wisselkoersen bij DEGIRO

Een rekening bij DEGIRO geeft u toegang tot beurzen van over de hele wereld. Hierdoor kan het nodig zijn om voor bepaalde producten geld te moeten wisselen naar een andere valuta. Wij bieden u de mogelijkheid om dit op twee manieren te doen. In deze korte instructievideo leggen wij uit hoe u via ons platform geld kunt wisselen naar een andere valuta.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.