Letter W

Wat is een wisselkoers?

Een wisselkoers is de koers waartegen de ene valuta wordt omgezet in een andere valuta. Met behulp van de wisselkoers kunt u dus zien wat de prijs (of waarde) is van de ene valuta, uitgedrukt in een andere valuta.

De wisselkoers kan op een directe of een indirecte manier genoteerd worden. In het eerste geval wordt een eenheid van een vreemde valuta uitgedrukt in eenheden van de eigen munt ($1 = €0.8385). Bij een indirecte wisselkoersnotering wordt een eenheid van de eigen munt uitgedrukt in eenheden van de vreemde munt (€1 = $1,1926).

Wisselkoersrisico

Wisselkoersrisico, ook wel bekend als valutarisico of FX risico, is het risico dat uw activa als belegger negatief worden beïnvloed door valuta-afschrijving. Bent u van plan om in buitenlandse producten te beleggen, dan is het van belang dat u rekening houdt met valutaschommelingen. Valutaschommelingen kunnen namelijk een significante invloed hebben op uw opbrengsten, zowel positief als negatief. Bekijk onze uitgebreide uitleg over valutarisico in ons kenniscentrum

Wisselkoersen bij DEGIRO

Een rekening bij DEGIRO geeft u toegang tot beurzen van over de hele wereld. Hierdoor kan het nodig zijn om voor bepaalde producten geld te moeten wisselen naar een andere valuta. Wij bieden u de mogelijkheid om dit op twee manieren te doen. In deze korte instructievideo leggen wij uit hoe u via ons platform geld kunt wisselen naar een andere valuta.

Open een rekening

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €50 transactietegoed actie

Indien u in de periode tussen 15 oktober en 1 december 2021 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €50 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt tot 1 december 2021.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €50 transactietegoed toegekend.
  • Het €50 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten in de periode tot 31 december 2021.
  • De door u gemaakte transactiekosten (tot een maximum van €50,-) worden begin januari teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 november 2021 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close