Letter Y

Wat betekent Yield?

Het Engelse woord Yield zou je kunnen vertalen naar ‘rendement’ of ‘opbrengst’. Vaak gaat het hierbij om het dividendrendement op aandelen of de opbrengsten uit rente op bijvoorbeeld obligaties.

Dividend yield

Dividend yield is een financiële ratio die aangeeft hoe hoog het dividendpercentage is ten opzichte van de koersprijs van een aandeel. Veel gevestigde bedrijven keren een hoger dividendpercentage uit omdat ze minder van hun winst herinvesteren in het bedrijf. De groei is er immers vaak een beetje uit. Als aandeelhouders kun je hiervan profiteren door meer rendement te ontvangen.

Dividend yield berekenen:

De opbrengst uit dividend bereken je door het ontvangen dividendbedrag te delen door de initiële aankoopwaarde.

Een voorbeeld: uw koopt voor €250 aandelen van bedrijf X. Na een jaar wordt er €10 aan dividend uitgekeerd. Dan is de yield over die periode: (10/€250) x 100 = 4%.

Yield bij obligaties

De renteopbrengst bij obligaties wordt in het Engels ‘bond yield’ genoemd. Dit yield-percentage geeft aan hoeveel rente u krijgt op de obligatielening die u heeft gekocht. Zogenaamde ‘high yield obligaties’ zijn obligaties waar een hoog rentepercentage op staat. Dit klinkt aantrekkelijk, maar vaak gaat een hoge rente ook met extra risico. Omdat ‘high yield obligaties’ vaak een slechte beoordeling krijgen, probeert men de aantrekkelijkheid van dit product te bevorderen met een hoog rentepercentage.

Beleggen via DEGIRO

Via ons platform belegt u op meer dan vijftig beurzen, verspreid over dertig landen. Ons gebruiksvriendelijk platform, uitgebreid aanbod en lage tarieven maken het u gemakkelijk. Ontdek onze ongekend lage tarieven.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Beleggen gaat gepaard met risico’s.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 oktober 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 30 september 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 oktober 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin november 2023 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 september 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close