Eén of meerdere aandelen kopen

Wilt u aandelen kopen of verkopen via ons belegginsplatform? Wij laten in deze korte instructievideo stap voor stap zien hoe dat gaat. Let wel: Inmiddels hebben wij een nieuw platform gelanceerd. Daarom is een deel van de inhoud in deze video, zoals de navigatie, mogelijk niet meer actueel. Er zijn echter geen grote verschillen in algemene functies. Lees hier meer over de veranderingen en ons nieuwe beleggingsplatform.

Wat is een aandeel?

Een aandeel is feitelijk niets anders dan een (verhandelbaar) bewijs dat u een deel van het kapitaal van een onderneming bezit. Wilt u meer weten over aandelen? Leest u dan dit artikel waarin wij uitleggen wat aandelen precies zijn.

Aandelen kopen voor beginners

Wanneer u gaat beleggen zijn er een aantal afwegingen die gemaakt moeten worden. Een goed startpunt is om te bepalen wat voor type belegger u bent. Wat is uw beleggingsstijl? Wordt u een actieve of een passieve belegger?

Als u nieuw bent in de wereld van beleggen, dan raden wij u onze beleggersacademie aan. Hier vindt u informatie over beleggen. Leer hoe beleggen werkt, in welke producten u kunt investeren en welke strategie het beste bij u past. Les 1 gaat specifiek in op wat voor belegger u bent en in les 6 wordt de nadruk gelegd op het kopen van uw eerste aandeel.

Zelf aandelen kopen

De dienstverlening van DEGIRO vindt plaats op basis van ‘Execution Only’. Dit betekent dat DEGIRO geen beleggingsadvies geeft of uw beleggingen beheert. Via ons beleggingsplatform heeft u de mogelijkheid om zelfstandig orders op te geven.

Diversificatie

Stel, uw portfolio bestaat volledig uit aandelen van één bedrijf, dan loopt u het risico om zeer grote schommelingen mee te maken. Gaat dat ene bedrijf namelijk failliet, of loopt het grote verliezen, dan heeft dat een negatief effect op uw gehele portfolio. Vandaar dat spreiding van groot belang is. Bij een goed gespreide portfolio kan de winst van het ene bedrijf, verliezen van de andere goedmaken. Voor meer informatie over het spreiden van uw portefeuille, kunt u terecht in les 8 van onze beleggersacademie.

Verschillende ordertypes

Zodra u weet welke aandelen u wilt kopen, is de volgende stap het plaatsen van de order, maar hoe gaat dat in z’n werking? U kunt verschillende soorten orders plaatsen. Deze ordertypes kunnen u helpen om makkelijker en gerichter te beleggen. Maar hoe zitten deze ordertypes in elkaar en uit welke ordertypes kunt u kiezen? Voor meer informatie over verschillende soorten orders, kunt u terecht in les 7 van onze beleggersacademie.

Aandelen kopen voor de lange termijn

Geduld is een schone zaak en dat geldt ook voor beleggers. Wie zijn investering voor een lange periode laat renderen, kan namelijk profiteren van het rendement-op-rendement effect, ook wel bekend als ‘compound interest’. Omdat het rendement dat u als belegger op een belegging ontvangt na verloop van tijd ook weer rendement oplevert, wordt de impact van dit effect exponentieel groter na verloop van tijd. Wilt u meer weten over lange termijn beleggen. Bekijk dan les 9 van onze beleggersacademie.

Wanneer kunt u aandelen kopen?

Als de beurs open is, kunt u aandelen kopen. Dit kan via DEGIRO op meer dan 50 beurzen wereldwijd. Niet elke beurs is echter op hetzelfde moment open. Voor een overzicht van de openingstijden van de beurzen waar via DEGIRO op te handelen is, kunt u terecht op onze openingstijden pagina.

Wij hebben een nieuw belegginsplatform gelanceerd. Daarom is een deel van de inhoud in deze video, zoals de navigatie, mogelijk niet meer actueel. Er zijn echter geen grote verschillen in algemene functies. Lees hier meer over het nieuwe beleggingsplatform en wat er is veranderd.

backtotop

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.