Alibaba bezorging tijdens Singles day alvorens IPO

Alibaba vestigt nieuw record en maakt zich op voor een IPO

Alibaba was in het nieuws vanwege hun nieuwe verkooprecord. Daarnaast zijn zij zich aan het voorbereiden op hun tweede beursnotering. Dit keer op de beurs van Hong Kong. Lees meer over Alibaba, het record dat zij op Singles’ Day hebben verbroken en hun aanstaande beursgang (IPO) op de Hong Kong Stock Exchange.

Wat is Alibaba?

Alibaba is in 1999 opgericht door voormalig leraar Jack Ma. In het Chinese bedrijf staat e-commerce centraal, en zijn ze actief in cloud computing, mobiele media & entertainment en andere innovatie-initiatieven. Met behulp van internet en technologie streeft Alibaba ernaar om handelaren, merken en andere externe dienstverleners te helpen om met klanten in contact te komen en efficiënter te werken.

Alibaba en de dag van de singles

De oorsprong van de dag van de singles (Singles’ day) ligt in China. Deze feestdag is in de jaren negentig ontstaan om personen te vieren die geen relatie hebben. Voor deze feestdag is de datum 11 november (11/11) gekozen vanwege de vier enen, die vier singles vertegenwoordigen. Op deze dag trakteren singles zichzelf op cadeaus, en in 2009 heeft Alibaba deze informele feestdag verheven tot een 24-uurs shoppingfestival. Sindsdien is Singles’ Day uitgegroeid tot het grootste online winkelevenement ter wereld, met ruim 200.000 merken die er aan deelnemen.

Om u een idee te geven van hoe groot Singles’ Day is, hebben wij Alibaba’s verkoopcijfers van deze dag in 2018 vergeleken met andere grote online shoppingevenementen in de VS. Denk hierbij aan Cyber Monday, Black Friday en Amazon Prime Day. In 2018 genereerden Cyber Monday, Black Friday en Amazon Prime Day respectievelijk $7,9 miljard, $6,2 miljard en $4,2 miljard aan online verkopen. Met meer dan $30,8 miljard aan online verkopen oversteeg Alibaba ruimschoots de drie grote Amerikaanse winkelevenementen samen.

Alibaba Singles day omzet verslaat Black Friday, Cyber Monday en Amazon prime day.

Met de Singles’ Day in 2019 heeft Alibaba een nieuw record gebroken door meer dan $38 miljard aan omzet te genereren, 26% meer dan diezelfde dag in 2018. Binnen het eerste uur zag Alibaba een omzet van ongeveer $12 miljard. Na het eerste anderhalf uur overtrof de omzet zelfs het totaal van de Singles' Day in 2016.

Alibaba’s IPOs

November was een bewogen maand voor Alibaba met het nieuwe verkooprecord voor Singles’ Day en een aanstaande beursgang op de Hong Kong Stock Exchange. Dit wordt een tweede vermelding voor het bedrijf. Alibaba bood zijn IPO oorspronkelijk aan op 19 september 2014 op de New York Stock Exchange. Destijds voor $68 per Amerikaans depositary share (ADS), waarbij elke ADS acht gewone aandelen vertegenwoordigde. Hiermee haalde ze het record voor grootste IPO aller tijden, met een opgehaald bedrag van $25 miljard.

Op 15 november 2019 kondigde Alibaba de lancering aan van haar beursgang in Hong Kong. Naar schatting zal ongeveer $13 miljard worden opgehaald, bijna de helft van het bedrag dat was opgehaald bij het debuut op de New York Stock Exchange. De aandelen zullen naar verwachting verhandeld gaan worden op 26 november 2019, onder de code: 9988. 500 miljoen aandelen zullen worden aangeboden en de initiële prijs zal niet meer zijn dan HK$176,00 (€ 20,42) [1] per aandeel. De aandelen moeten worden gekocht en verkocht per 100 stuks. Wilt u aandelen van Alibaba op de Hong Kong Stock Exchange te bezitten, dan zal u dus ten minste HK$18.000 (€ 2.088) [1] moeten investeren. Alibaba zal ook verhandeld blijven worden op de New York Stock Exchange. Aandelen op de Hong Kong Stock Exchange zullen volledig vervangbaar zijn door de ADS's op de New York Stock Exchange.

Beleggen in Alibaba

Wilt u beleggen in Alibaba? Zou het toevoegen van Alibaba aan uw portfolio helpen bij diversificatie?

Wilt u beleggen in de Hong Kong-notering van Alibaba? In tegenstelling tot veel andere Europese brokers bieden wij de mogelijkheid om te beleggen op de Honk Kong Stock Exchange. Zodra Alibaba beschikbaar is op de Hong Kong Stock Exchange, zullen de aandelen ook beschikbaar zijn op ons platform. Houd er rekening mee dat we geen live koersinformatie bieden voor de Hong Kong Stock Exchange en alleen de prijzen aan het einde van de dag worden weergegeven. Prijsinformatie voor aandelen is echter gemakkelijk online te vinden. Hoewel live prijsinformatie niet beschikbaar is, kunt u uw bestellingen gewoon plaatsen via ons handelsplatform.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Reuters, Alibaba, South China Morning Post, NASDAQ, Forbes, Internet Retailer

Per 25/11/19

1 HKD = 0.116 EUR

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.