Overzicht van de aanstaande beursgang van Ant Group en hoe u via DEGIRO kunt beleggen in de fintech-gigant.

Ant Group ligt op koers voor een recordbrekende IPO

UPDATE: Op 3 november 2020 is zowel in Hong Kong als in Shanghai de IPO van Ant Group tot nader order uitgesteld.

Jack Ma’s fintech-kolos genaamd Ant Group is één van de meest langverwachte beursgangen (IPO) van dit jaar. Naar verwachting zal het bedrijf in de eerste week van november 2020 verhandelbaar zijn. Ant Group streeft ernaar om $34,5 miljard op te halen in de aanstaande IPO met dubbele beursnotering. Hiermee zou het de grootste beursgang aller tijden worden.

In dit artikel geven wij wat achtergrondinformatie over Ant Group, bespreken we de details van de IPO en delen we hoe u via ons beleggingsplatform in Ant Group kunt beleggen.

Over Ant Group

Ant Group is een fintech-bedrijf dat is aangesloten bij Alibaba. De oorsprong van het bedrijf ligt in 2004. Destijds was het de onlinebetalingsdienst van Alibaba, genaamd Alipay. Het scheidde zich vervolgens af van Alibaba als een aparte entiteit en veranderde in 2014 haar naam in Ant Financial. In juni 2020 veranderde het bedrijf nogmaals haar naam. Dit keer in Ant Group om te benadrukken dat het meer is dan een financieel bedrijf.

Tegenwoordig richt Ant Group zich via verschillende bedrijven op digitale betalingen, vermogensbeheer, leningen en verzekeringen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Alipay: China's grootste digitale betalingsplatform met wereldwijd ongeveer 1,3 miljard gebruikers.
  • Yu'e Bao: Dit is het online beheerplatform voor financiële reserves van Ant Group. Geld dat naar Yu'e Bao wordt overgemaakt, wordt in een geldmarktfonds gestoken, dat ooit het grootste ter wereld was. Het platform bedient meer dan 600 miljoen gebruikers.
  • Huabei: De consumentenkredietdienst van Ant Group, vergelijkbaar met een traditionele creditcard.

Over de IPO van Ant Group

Ant Group zal naar de beurs gaan via een gelijktijdige IPO op het STAR-bord van de Shanghai Stock Exchange en de Hong Kong Stock Exchange. De ticker in Hong Kong is 6688, in Shanghai is dat 688688. De cijfers zijn niet toevallig. In China wordt nummer zes gezien als geluksgetal en nummer acht wordt vaak geassocieerd met rijkdom.

Zowel Hong Kong als Shanghai zullen ongeveer 1,67 miljard aandelen worden aangeboden. Dit is ongeveer 11% van het bedrijf. De aandelen van Shanghai zijn geprijsd op 68,8 yuan ($10,27) en op HK $80 ($10,32) in Hong Kong.

Mocht het aanbod overtekend worden, dan kan het bedrijf een zogenaamde greenshoe-optie uitoefenen. Hierdoor kunnen meer aandelen worden verkocht dan aanvankelijk gepland. Hiermee zou nog eens $5,17 miljard opgehaald kunnen worden.

Naar verwachting start Hong Kong op 5 november 2020. Op het moment van schrijven is de datum voor het debuut in Shanghai nog niet bekendgemaakt.

De grootste IPO’s ter wereld

Ant Group zal naar verwachting tot $35 miljard ophalen met haar beursdebuut. Dit bedrag zou het record van Saudi Aramco, 's werelds grootste oliemaatschappij, overtreffen. Vorig jaar bracht hun beursintroductie $29,4 miljard op. Wij zetten de vijf grootste IPO's aller tijden voor u op een rijtje. Dit geldt alleen als de verwachting over Ant Group wordt waargemaakt.

Als alles volgens plan verloopt, zal Ant Group Saudi Aramco overtreffen als 's werelds grootste IPO.
Beleggen via DEGIRO

Wilt u Ant Group toevoegen aan uw portfolio? Ant Group wordt genoteerd in Shanghai en Hong Kong. Wij bieden alleen toegang tot de in Hong Kong genoteerde aandelen. Zodra Ant Group beschikbaar is, kunt u aandelen kopen tegen de lage vergoeding van €10,00 + 0,06%. Ga voor meer informatie naar de pagina producten en beurzen op onze website. Houd er rekening mee dat we geen actuele koersinformatie bieden voor de Hong Kong Stock Exchange. Wij geven alleen de einde-dagkoersen weer.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Alibaba, South China Morning Post, Reuters, Ant Group

Terug
backtotop

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.