GameStoplogo op het uithangbord van een winkel.

GameStop kondigt een 4-voor-1 stock split aan

GameStop kwam deze week in het nieuws dankzij de aankondiging van een 4-voor-1 aandelensplitsing. Andere populaire Amerikaanse bedrijven zoals Apple, Tesla en Amazon splitsten onlangs ook hun aandelen. Het nieuws deed de aandelenkoers van GameStop met meer dan 8% stijgen tijdens de verlengde handelstijden op woensdag.

Wat u moet weten over de aandelensplitsing van GameStop

Beleggers krijgen drie extra aandelen voor elk GameStop-aandeel dat ze aan het eind van handelsdag 21 juli in hun bezit hebben. Deze aandelen worden na sluiting van de beurs op 21 juli verdeeld en worden de volgende dag tegen de voor de splitsing gecorrigeerde koers verhandeld.

Waarom splitst GameStop zijn aandelen?

GameStop heeft de reden voor de aandelensplitsing niet expliciet bekendgemaakt. Maar bedrijven doen dit meestal om hun aandelen toegankelijker te maken voor een grotere groep beleggers en om de liquiditeit van het aandeel te verhogen.

Voordat GameStop het middelpunt werd van de meme-aandelenhype die we in 2020 en 2021 zagen, handelde het aandeel onder de $10. De prijs schoot in 2021 met meer dan 680% omhoog toen kleine beleggers zich verenigden op platformen zoals Reddit. Doordat ze een short squeeze probeerden te veroorzaken, werd de prijs omhoog gedreven. De koers van GameStop is sinds het hoogtepunt in 2021 weer aan het dalen, in 2022 tot nu toe met meer dan 20%. Het aandeel wordt echter nog steeds boven de $100 verhandeld - een groot verschil met de $10 van voor de meme-aandelenmanie.

Hoe gaat DEGIRO om met aandelensplitsingen?

Als u GameStop-aandelen bezit voor sluiting van de handelsdag 21 juli, ontvangt u na de splitsing automatisch de extra aandelen op 22 juli. In uw account ziet u de boeking van de extra aandelen onder het tabblad 'transacties' en het totaal aantal aandelen dat u in uw portefeuille heeft.

Let op: als u uw aandelen verkoopt op of vóór 21 juli , verkoopt u uw aandelen tegen de prijs van vóór de splitsing en heeft u geen recht op extra aandelen. Als u daarentegen aandelen koopt vóór of op 21 juli en deze bewaart tot na de sluiting, ontvangt u de extra aandelen de volgende handelsdag.

Als u klant bent bij DEGIRO, zullen wij u hierover meer informatie verstrekken in de komende dagen voorafgaand aan de splitsing.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden, noch is het de bedoeling om beleggingen aan te bevelen. Wees u ervan bewust dat feiten kunnen zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Reuters, Bloomberg, Atos, Pinterest, PZU, Yahoo! Finance

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.