GameStoplogo op het uithangbord van een winkel.

GameStop kondigt een 4-voor-1 stock split aan

GameStop kwam deze week in het nieuws dankzij de aankondiging van een 4-voor-1 aandelensplitsing. Andere populaire Amerikaanse bedrijven zoals Apple, Tesla en Amazon splitsten onlangs ook hun aandelen. Het nieuws deed de aandelenkoers van GameStop met meer dan 8% stijgen tijdens de verlengde handelstijden op woensdag.

Wat u moet weten over de aandelensplitsing van GameStop

Beleggers krijgen drie extra aandelen voor elk GameStop-aandeel dat ze aan het eind van handelsdag 21 juli in hun bezit hebben. Deze aandelen worden na sluiting van de beurs op 21 juli verdeeld en worden de volgende dag tegen de voor de splitsing gecorrigeerde koers verhandeld.

Waarom splitst GameStop zijn aandelen?

GameStop heeft de reden voor de aandelensplitsing niet expliciet bekendgemaakt. Maar bedrijven doen dit meestal om hun aandelen toegankelijker te maken voor een grotere groep beleggers en om de liquiditeit van het aandeel te verhogen.

Voordat GameStop het middelpunt werd van de meme-aandelenhype die we in 2020 en 2021 zagen, handelde het aandeel onder de $10. De prijs schoot in 2021 met meer dan 680% omhoog toen kleine beleggers zich verenigden op platformen zoals Reddit. Doordat ze een short squeeze probeerden te veroorzaken, werd de prijs omhoog gedreven. De koers van GameStop is sinds het hoogtepunt in 2021 weer aan het dalen, in 2022 tot nu toe met meer dan 20%. Het aandeel wordt echter nog steeds boven de $100 verhandeld - een groot verschil met de $10 van voor de meme-aandelenmanie.

Hoe gaat DEGIRO om met aandelensplitsingen?

Als u GameStop-aandelen bezit voor sluiting van de handelsdag 21 juli, ontvangt u na de splitsing automatisch de extra aandelen op 22 juli. In uw account ziet u de boeking van de extra aandelen onder het tabblad 'transacties' en het totaal aantal aandelen dat u in uw portefeuille heeft.

Let op: als u uw aandelen verkoopt op of vóór 21 juli , verkoopt u uw aandelen tegen de prijs van vóór de splitsing en heeft u geen recht op extra aandelen. Als u daarentegen aandelen koopt vóór of op 21 juli en deze bewaart tot na de sluiting, ontvangt u de extra aandelen de volgende handelsdag.

Als u klant bent bij DEGIRO, zullen wij u hierover meer informatie verstrekken in de komende dagen voorafgaand aan de splitsing.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden, noch is het de bedoeling om beleggingen aan te bevelen. Wees u ervan bewust dat feiten kunnen zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Reuters, Bloomberg, Atos, Pinterest, PZU, Yahoo! Finance

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open een gratis rekening invest
backtotop

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.