Overzicht van mineraalwaterbedrijven met het grootste marktaandeel en degene die het meest verhandeld zijn via DEGIRO.

De grootste spelers in de wereld van mineraalwater

Dranken worden al eeuwen verkocht in flessen. Eerst waren dit glazen flessen en later blikjes van staal en aluminium. Pas in de jaren zeventig van de vorige eeuw zorgde de introductie van plastic PET-flessen ervoor dat de ‘flessenwaterindustrie’ een vlucht nam. Volgens Allied Market Research had de mineraalwaterindustrie een geschatte waarde van $169,8 miljard in 2015 en zal deze naar verwachting groeien tot $319,8 miljard in 2022.

Terwijl de mineraalwaterindustrie groeit, heeft deze de afgelopen jaren ook met uitdagingen te maken gehad. De concurrentie wordt steeds groter, de bezorgdheid over het milieu groeit en in sommige gevallen, heeft deze industrie zelfs te maken met een verbod op plastic voor eenmalig gebruik. Ook plastic waterflessen vallen ook onder deze regelgeving. Daarnaast belemmert ook de Covid-19-pandemie de verkoop van flessenwater, aldus de Financial Times.

In dit artikel komen de tien grootste mineraalwaterbedrijven op het gebied van marktaandeel aan bod. Daarnaast lichten wij de bedrijven uit deze lijst die het meest zijn verhandeld via ons platform.

Mineraalwaterbedrijven met het grootste marktaandeel

De Financial Times publiceerde in juli 2020 een artikel waarin de bedrijven met het grootste marktaandeel wereldwijd in deze branche worden belicht. De genoemde bedrijven zijn onder andere actief in de mineraalwaterbranch, maar dat is niet hun enige bron van inkomsten. Van de tien bedrijven zijn er vijf beursgenoteerd, waaronder Nestlé, Coca-Cola, Dannon en Cott (Primo Water).

Nestlé heeft het grootste marktaandeel op de markt voor mineraalwater.

Meest verhandelde mineraalwaterbedrijven

Van de bovenstaande bedrijven waren de drie meest verhandelde bedrijven via ons platform van 01.01.20-29.07.20:

  • Coca-Cola

  • Danone

  • PepsiCo

Out of the companies with the biggest market share in bottled water, Coca-Cola was traded the most via DEGIRO.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Financial Times, Bloomberg, BCC Research, National Geographic, Allied Market Research, Euromonitor International

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.