Overzicht van mineraalwaterbedrijven met het grootste marktaandeel en degene die het meest verhandeld zijn via DEGIRO.

De grootste spelers in de wereld van mineraalwater

Dranken worden al eeuwen verkocht in flessen. Eerst waren dit glazen flessen en later blikjes van staal en aluminium. Pas in de jaren zeventig van de vorige eeuw zorgde de introductie van plastic PET-flessen ervoor dat de ‘flessenwaterindustrie’ een vlucht nam. Volgens Allied Market Research had de mineraalwaterindustrie een geschatte waarde van $169,8 miljard in 2015 en zal deze naar verwachting groeien tot $319,8 miljard in 2022.

Terwijl de mineraalwaterindustrie groeit, heeft deze de afgelopen jaren ook met uitdagingen te maken gehad. De concurrentie wordt steeds groter, de bezorgdheid over het milieu groeit en in sommige gevallen, heeft deze industrie zelfs te maken met een verbod op plastic voor eenmalig gebruik. Ook plastic waterflessen vallen ook onder deze regelgeving. Daarnaast belemmert ook de Covid-19-pandemie de verkoop van flessenwater, aldus de Financial Times.

In dit artikel komen de tien grootste mineraalwaterbedrijven op het gebied van marktaandeel aan bod. Daarnaast lichten wij de bedrijven uit deze lijst die het meest zijn verhandeld via ons platform.

Mineraalwaterbedrijven met het grootste marktaandeel

De Financial Times publiceerde in juli 2020 een artikel waarin de bedrijven met het grootste marktaandeel wereldwijd in deze branche worden belicht. De genoemde bedrijven zijn onder andere actief in de mineraalwaterbranch, maar dat is niet hun enige bron van inkomsten. Van de tien bedrijven zijn er vijf beursgenoteerd, waaronder Nestlé, Coca-Cola, Dannon en Cott (Primo Water).

Nestlé heeft het grootste marktaandeel op de markt voor mineraalwater.

Meest verhandelde mineraalwaterbedrijven

Van de bovenstaande bedrijven waren de drie meest verhandelde bedrijven via ons platform van 01.01.20-29.07.20:

  • Coca-Cola

  • Danone

  • PepsiCo

Out of the companies with the biggest market share in bottled water, Coca-Cola was traded the most via DEGIRO.

Beleggen via DEGIRO

Zoals aangegeven zijn vijf van de tien bedrijven met het grootste marktaandeel beursgenoteerd. Via ons platform kunt u dan ook beleggen in deze bedrijven. Onze transactiekosten variëren afhankelijk van de beurs. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Daarnaast bieden wij een groot aantal andere bedrijven en financiële producten om in te beleggen op meer dan vijftig beurzen in dertig landen. Bekijk onze pagina producten en beurzen voor meer informatie.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Financial Times, Bloomberg, BCC Research, National Geographic, Allied Market Research, Euromonitor International

Terug
backtotop

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.