Afbeelding van het DEGIRO-platform op een laptop.

Meest aangehouden aandelen per land: Augustus 2022

Augustus is alweer ten einde en dus gaan we weer terugblikken op wat er de afgelopen maand in de beleggingswereld is gebeurd. Gewoonlijk rapporteren we de meest verhandelde aandelen onder onze beleggers, maar deze keer hebben we besloten om u een kijkje te geven in de keuken van de meest aangehouden aandelen in augustus.

Kaart met de meest aangehouden aandelen per DEGIRO-land.

Alle ogen gericht op Apple

Apple is het meest aangehouden aandeel in 10 landen en dus duidelijk erg populair onder onze beleggers. De andere landen lijken trouw te zijn aan bedrijven uit eigen land, met Shell in Nederland, Danske Bank in Denemarken, OTP Bank in Hongarije, CD Projekt in Polen en IAG in Spanje als meest aangehouden aandelen. Italië vormt hierop een uitzondering, met Alibaba als het meest aangehouden aandeel.

Apple is niet zomaar favoriet onder onze beleggers, er gebeurt veel rondom de techgigant. Om te beginnen heeft Apple Android ingehaald en is nu goed voor meer dan de helft van de smartphones die in de VS worden gebruikt. Bovendien organiseert Apple over een paar dagen zijn 'Far Out'-evenement, waar het naar verwachting de nieuwe iPhone 14 en Apple Watch-modellen zal presenteren. We zullen moeten afwachten of de nieuwe iPhone 14 camera de hype waarmaakt.

Grootste koersbewegingen

Alpha Bank, een van de grootste banken van Griekenland, zag vorige maand de grootste koersstijging van alle aandelen op de kaart. Begin augustus maakte het bedrijf zijn resultaten voor het tweede kwartaal van 2022 bekend. Ondanks geopolitieke risico's, onzekerheden rond de energiecrisis in Europa en de oplopende inflatie, rapporteerde Alpha Bank een winst van €117,3 miljoen.

GameStop, de detailhandelaar in videogames, was de verliezer met de grootste koersdaling. De aandelenkoers van GameStop vertoonde in de eerste helft van augustus een stijgende trend en begon daarna te kelderen. Dit volgde op het nieuws van 17 augustus dat GameStop-bestuurslid Ryan Cohen zijn belang in meme-aandeel Bed Bath & Beyond verkocht. AMC zag zijn koers hierna ook dalen. Deze ontwikkelingen laten wel zien hoe volatiel meme-aandelen zijn.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij helpen u uw risico te spreiden door u toegang te bieden tot één van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan beurzen. U kunt uw risico beïnvloeden door een goed gespreid portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houd er rekening mee dat de feiten mogelijk zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Yahoo! Finance, Business Review, Alpha Bank, Financial Times, Apple, GameStop, Reuters, Business Insider

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.