Overzicht van landen waarin Degiro actief is

Meest verhandelde aandelen per land: December

Na de eerste twee handelsweken van elke maand geven wij een overzicht van de meest verhandelde aandelen via ons platform voor elk land waarin we actief zijn. In dit artikel worden de meest verhandelde aandelen, de meest verhandelde sector en de winnaars en verliezers in deze periode besproken. Eurostoxx 50 begon deze maand in het groen, met een winst van 1,9% tussen 1 en 16 december. Er waren belangrijke ontwikkelingen voor beleggers, zoals de conservatieve partij die op 12 december de verkiezingen won in het Verenigd Koninkrijk, en 'fase één' van de handelsovereenkomst tussen de VS en China waarover overeenstemming werd bereikt.

Overzicht van aandelen waarin, per land, het meest gehandeld is via Degiro.

Meest verhandelde sector

De financiële sector is het populairst. Vijf van de achttien landen handelde het meest in bedrijven uit deze sector. In twee landen was dit Wirecard, een digitaal financieel platform. De andere drie zijn banken uit Spanje, Griekenland en Portugal. De prestaties zijn gemengd, waarbij Wirecard met 7,2% daalde en de Nationale Bank van Griekenland constant op 0% bleef. Banco Comercial Português zag een stijging van 0,9% en Santander won het meest met een stijging van 9,2%.

Grootste verandering

Het meest bewogen aandeel is Tullow Oil. Het olie- en gasexploratie- en productiebedrijf zag een daling van 55,1% van 1 tot 16 december. In 1985 werd het bedrijf opgericht in Tullow, Ierland. Inmiddels is het hoofdkantoor gevestigd in Londen, Verenigd Koninkrijk. Hun belangrijkste productie komt uit Afrika, maar Tullow Oil is ook actief in de Zuidelijke Noordzee en Azië.

De aandelen van het bedrijf zijn sinds begin november meer dan 70% gedaald, tot het laagste punt in 18 jaar. Problemen met booroperaties in Ghana vielen samen met tegenvallers met betrekking tot de ontdekte ruwe olie voor de kust van Guyana. Voorspellingen van het bedrijf werden verlaagd, het dividend werd opgeschort en S&P verlaagde de rating van B + naar B. Zowel CEO Pat McDade als onderzoekshoofd Angus McCross namen ontslag.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Reuters
Bloomberg

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.