Overzicht van landen waarin Degiro actief is

Meest verhandelde aandelen per land: December

Na de eerste twee handelsweken van elke maand geven wij een overzicht van de meest verhandelde aandelen via ons platform voor elk land waarin we actief zijn. In dit artikel worden de meest verhandelde aandelen, de meest verhandelde sector en de winnaars en verliezers in deze periode besproken. Eurostoxx 50 begon deze maand in het groen, met een winst van 1,9% tussen 1 en 16 december. Er waren belangrijke ontwikkelingen voor beleggers, zoals de conservatieve partij die op 12 december de verkiezingen won in het Verenigd Koninkrijk, en 'fase één' van de handelsovereenkomst tussen de VS en China waarover overeenstemming werd bereikt.

Overzicht van aandelen waarin, per land, het meest gehandeld is via Degiro.

Meest verhandelde sector

De financiële sector is het populairst. Vijf van de achttien landen handelde het meest in bedrijven uit deze sector. In twee landen was dit Wirecard, een digitaal financieel platform. De andere drie zijn banken uit Spanje, Griekenland en Portugal. De prestaties zijn gemengd, waarbij Wirecard met 7,2% daalde en de Nationale Bank van Griekenland constant op 0% bleef. Banco Comercial Português zag een stijging van 0,9% en Santander won het meest met een stijging van 9,2%.

Grootste verandering

Het meest bewogen aandeel is Tullow Oil. Het olie- en gasexploratie- en productiebedrijf zag een daling van 55,1% van 1 tot 16 december. In 1985 werd het bedrijf opgericht in Tullow, Ierland. Inmiddels is het hoofdkantoor gevestigd in Londen, Verenigd Koninkrijk. Hun belangrijkste productie komt uit Afrika, maar Tullow Oil is ook actief in de Zuidelijke Noordzee en Azië.

De aandelen van het bedrijf zijn sinds begin november meer dan 70% gedaald, tot het laagste punt in 18 jaar. Problemen met booroperaties in Ghana vielen samen met tegenvallers met betrekking tot de ontdekte ruwe olie voor de kust van Guyana. Voorspellingen van het bedrijf werden verlaagd, het dividend werd opgeschort en S&P verlaagde de rating van B + naar B. Zowel CEO Pat McDade als onderzoekshoofd Angus McCross namen ontslag.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Reuters
Bloomberg

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open een gratis rekening invest
backtotop

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.