Overzicht van landen waarin Degiro actief is

Meest verhandelde aandelen per land: januari 2020

Om u op de hoogte te houden en enig licht te werpen op waar andere klanten van DEGIRO in beleggen, maken wij aan het begin van de maand een overzicht van de meest verhandelde aandelen voor elk land waarin we actief zijn. Er was vorige maand veel beweging in de auto-industrie, waar Tesla traditionele autobedrijven uitdaagde. De grootste beweging kwam van de small cap FuelCell, die Q4-cijfers uitbracht die voor sommige beleggers teleurstellend waren.

Overzicht van aandelen waarin, per land, het meest gehandeld is via Degiro.

Meest verhandelde sector

De autosector was deze maand dominant op de kaart. Tien van de achttien landen waarin we actief zijn, hadden een aandeel uit de auto-industrie als meest verhandelde aandeel. Tesla werd het meest verhandeld in negen landen en Renault in Frankrijk.

Tesla (ISIN: US88160R1014) heeft nu al een bewogen jaar. Begin januari overtroffen de aandelenkoersen van Tesla voor het eerst de koers sinds het bedrijf in 2010 verhandelbaar werd. De prijzen bleven stijgen en waren aan het einde van de maand, na publicatie van de kwartaalcijfers van Q4 2019, zelfs ruim $650. Met een stijging van 17% ten opzichte van het derde kwartaal, overtrof de autofabrikant de schattingen van analisten. Het is de bedoeling om in 2020 minstens 500.000 voertuigen op te leveren. Bovendien onthulde de Q4-update van Tesla dat het bedrijf in januari, maanden voor op schema, begon met de productie van de elektrische crossover van model Y met vierwielaandrijving. CEO Elon Musk heeft gezegd dat Model Y het best verkochte voertuig van Tesla zou kunnen worden.

Met een marktkapitalisatie van ruim $117 miljard is Tesla de meest waardevolle Amerikaanse autofabrikant in de geschiedenis. Het vorige record werd behaald door Ford, met een marktwaarde van $81 miljard in 1999. Tesla is nu waardevoller dan Ford en General Motors samen. Ook Volkswagen heeft het ingehaald als de op één na meest waardevolle autofabrikant ter wereld. Alleen Toyota staat hier nu nog boven.

Grootste koersveranderingen

Naast dat Tesla het meest verhandelde aandeel was, in de landen waarin wij actief zijn, zag Tesla ook de grootste prijsstijging. Het bedrijf eindigde de maand met 53,26%.

Aan het andere uiterste van het spectrum had FuelCell Energy (ISIN: US35952H6018) de grootste daling, met een prijsverandering van -74,21%. De resultaten van Q4 toonden een lagere omzet en winst dan verwacht. Voor het geval dat u niet bekend bent met het bedrijf, FuelCell is een small-capbedrijf met een marktkapitalisatie van $335,44 miljoen. Het bedrijf houdt zich bezig met het gehele proces van het ontwerp tot de installatie van brandstofceloplossingen. Een aantal voorbeelden van klanten zijn Pfizer, ExxonMobil en Toyota.

Beleggen via DEGIRO

Wilt u beleggen in één van de genoemde bedrijven? Zou het toevoegen van één van deze bedrijven helpen met het diversifiëren van uw portfolio? DEGIRO stimuleert het samenstellen van een gediversifieerde portefeuille. Een rekening geeft daarom toegang tot ruim 50 markten, verdeeld over 30 landen. Daarnaast profiteert u van ongekend lage tarieven, zodat de impact van transactiekosten op uw rendement geminimaliseerd is.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Reuters, Tesla, FuelCell Energy

Terug
backtotop

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.