November 2019 kalender over de aandelen markten

Maandelijks overzicht: november 2019

Aan het einde van elke maand kijken we naar de prestaties van de EURO STOXX 50, het sentiment dat is gerapporteerd door klanten en de meest verhandelde aandelen via ons platform.

Overzicht van de meest gehandelde aandelen in November 2019 bij DEGIRO

Meest verhandelde aandelen

Via DEGIRO zijn deze maand AMD, Wirecard, ArcelorMittal en Santander het meest verhandeld. Dit is op basis van het aantal transacties in respectievelijk de S&P 500, DAX, AEX en IBEX index.

VS Advanced Micro Devices (AMD) (ISIN: US0079031078) was deze maand het meeste verhandelde Amerikaanse aandeel. AMD bestaat al ruim 50 jaar en voorziet honderden miljoenen consumenten van hoogwaardige computer-, grafische en visualisatietechnologieën. Het bedrijf produceert producten zoals microprocessors, embedded microprocessors, chipsets, grafische afbeeldingen, video- en multimediaproducten. November was een enerverende maand voor AMD. Ze introduceerden en lanceerden namelijk verschillende nieuwe producten. Ook kondigden ze aan dat de nieuwste Apple MacBook Pro de nieuwe AMD Radeon ™ Pro 5500M en 5300M mobiele GPU's zal bevatten. Degenen die aan het begin van het jaar in AMD hebben geïnvesteerd, hebben er waarschijnlijk geen spijt van. De aandelenkoers van AMD is sindsdien bijna verdubbeld.

DE Begin november kondigde Wirecard (ISIN: DE0007472060) aan dat ze de Chinese markt gaan betreden. Dit vanwege de overname van de in Beijing gevestigde betalingsprovider AllScore. Als gevolg van de overname zal Wirecard de ruimere licenties van AllScore kunnen gebruiken en betaalpassen kunnen uitgeven aan consumenten en bedrijven in China. Met de deal bezit Wirecard 80% van de aandelen van AllScore. Wirecard kondigde ook een nieuwe samenwerking aan met een ander Chinees bedrijf, het toonaangevende reisbetalingsbedrijf, YeePay. De twee zullen samenwerken om de betalingsverwerkingsdiensten van YeePay aan de bieden aan klanten buiten China. Wirecard meldde dat hun potentiële transactievolume uit deze samenwerking meer dan €17 miljard per jaar bedraagt. Tijdens eerdere inspanningen dit jaar om uit te breiden in China is het bedrijf beschuldigd van onnauwkeurige financiële rapportage in Singapore. Wirecard heeft boekhoudkundige onregelmatigheden ontkend, maar het onderzoek hiernaar is nog in gang.

NL Het meest verhandelde Nederlandse aandeel deze maand was staalreus ArcelorMittal (ISIN: LU1598757687). Het bedrijf publiceerde begin November haar Q3-resultaten. Hieruit bleek dat de winst de hoogste verwachting van analisten overtrof. De EBITDA van ArcelorMittal voor het derde kwartaal bedroeg $1,06 miljard, een daling van 61% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2018. Analisten hadden een EBITDA van $943,2 miljoen verwacht. Ondanks het verslaan van de verwachtingen, gaf ArcelorMittal aan dat de vraag in hun kernmarkten, Europa en de VS, zwak is gebleven. Afgezien hiervan kondigde ArcelorMittal aan dat ze een nieuw duurzaamheidsprogramma in heel Europa zullen uitrollen met als doel de ResponsibleSteel-sitecertificering te ontvangen. ResponsibleSteel is een wereldwijd certificeringsinitiatief, de standaard in de staalindustrie. Een van de doelstellingen is het verbeteren van de klimaatverandering en de uitstoot van broeikasgassen. Alle platte producten van ArcelorMittal worden door een derde gecontroleerd om de certificering te ontvangen. CEO Geert Van Poelvoorde gelooft dat dit initiatief in overeenstemming is met ethische bedrijfsstandaarden die belangrijk zijn voor hun klanten.

ES Santander (ISIN: US5949181045) was het meest verhandelde Spaanse aandeel in november. Aan het begin van de maand kondigde Santander een strategische investering van £350 miljoen aan in fintech-startup Ebury. Ebury is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf die internationale betalingen faciliteert voor kleine en middelgrote bedrijven. De investering gaf Santander een meerderheidsbelang in het bedrijf met als doel hun Global Trade Services te versterken. Santander bracht ook ‘Fieeld’ uit, een apparaat met een aanraaksysteem voor het uitzenden van sportevenementen. Het apparaat stelt blinden in staat om op een nieuwe manier voetbal te ervaren door vingertoppen te gebruiken om de bewegingen van de bal en spelers te volgen. Ze hebben dit gepresenteerd net voor de finale van de Libertadores Cup in Peru, die wordt gespeeld tussen Flamengo uit Brazilië en River Plate uit Argentinië. Dit project is een eerbetoon aan de overtuiging van Santander dat voetbal een impact kan hebben op de samenleving en de kwaliteit van leven kan verbeteren. Santander is op zoek naar een technologische partner om het product verder te ontwikkelen en eventueel op de markt te brengen.

Beleggen via DEGIRO

Wilt u beleggen in AMD, Wirecard, ArcelorMittal of Santander? Zou het toevoegen van één van deze bedrijven helpen met het diversifiëren van uw portfolio? DEGIRO stimuleert het samenstellen van een gediversifieerde portefeuille. Een rekening geeft daarom toegang tot ruim 50 markten, verdeeld over 30 landen. Daarnaast profiteert u van ongekend lage tarieven, zodat de impact van transactiekosten op uw rendement geminimaliseerd is.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Reuters, Yahoo Finance, AMD, Wirecard, ArcelorMittal, Santander

Terug
backtotop

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.