September 2019 aandelen beurzen agenda

Maandelijkse samenvatting: September 2019

Aan het einde van elke maand kijken we naar de prestaties van de EURO STOXX 50, het sentiment dat is gerapporteerd door klanten en de meest verhandelde aandelen via ons platform.

meest gehandelde aandelen september 2019 bij DEGIRO

Meest verhandelde aandelen

De meest verhandelde aandelen via DEGIRO deze maand waren Apple, Wirecard, ArcelorMittal en Santander. Dit is op basis van het aantal transacties in respectievelijk de S&P 500, DAX, AEX en IBEX index.

US

Het meest verhandelde Amerikaanse aandeel deze maand was de veel geziene favoriet, Apple. Het is niet de eerste keer dat Apple via DEGIRO het meest verhandelde Amerikaanse aandeel is. September was echter een veelbewogen maand voor Apple. Op 10 september bracht het bedrijf een persbericht uit waarin werd aangekondigd dat hun nieuwe streamingdienst, Apple TV +, op 1 november in meer dan 100 landen zal worden gelanceerd voor $4,99 per maand. Daarnaast maakte, op 20 september, Apple's iPhone 11 zijn debuut. Dit model van de iPhone kost $699. Dat is $50 minder dan zijn voorganger, de iPhone XR. Omdat de iPhone-verkopen zijn gedaald, zou de prijsstrategie van Apple voor de iPhone 11 een manier kunnen zijn waarop Apple probeert om meer mensen te bereiken. Apple heeft ook gezegd dat ze hun inkomstenstromen willen diversifiëren op gebieden zoals diensten.

DE

Sinds begin 2019 is Wirecard elke maand continu het best verhandelde Duitse aandeel via DEGIRO. Heeft u nog nooit van Wirecard heeft gehoord? Deze financiële dienstverlener biedt zijn klanten elektronische oplossingen voor betalings- en risicobeheer. In september heeft dit bedrijf aangekondigd dat ze een Memorandum of Understanding (MoU) met UnionPay hebben ondertekend om een wereldwijd strategisch partnerschap te vormen met één van 's werelds grootste kaartuitgevers. Één van de doelen van het partnerschap is om de groei van Wirecard in China te ondersteunen. Daarnaast ondertekenden Wirecard en SoftBank de definitieve documenten voor de uitgifte en inschrijving van de converteerbare obligatie Wirecard en de strategische samenwerkingsovereenkomst.

NL

ArcelorMittal was in september het best verhandelde Nederlandse aandeel via DEGIRO. Het bedrijf is ontstaan uit een fusie tussen Arcelor en Mittal Steel in 2006 en is op basis van volume een van de grootste staal producerende bedrijven ter wereld. ArcelorMittal is actief in 18 landen en produceert staal voor een breed scala aan industrieën, waaronder auto's, bouw, verpakkingen en huishoudelijke apparaten. Via ons platform is ArcelorMittal momenteel beschikbaar op de Euronext Amsterdam, Bolsa de Madrid, Xetra en Börse Frankfurt. ArcelorMittal hebben wij, dan ook al eerder gezien als het best verhandelde Spaanse aandeel in mei 2019.

ES

Dit is de vierde maand op rij dat Santander op de eerste plaats staat als meest verhandelde Spaanse aandeel. Tegen het einde van september publiceerde Santander een persbericht waarin werd aangekondigd dat zij een van de oprichters van de Principles for Responsible Banking zijn geworden. Deze principes werden geïntroduceerd door 130 banken, met een vermogen van meer dan $47 biljoen. Bedrijven die deze principes hebben ondertekend, verbinden zich ertoe de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling en de overeenkomst van Parijs inzake klimaatverandering te ondersteunen.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Reuters, Santander, ArcelorMittal, Wirecard, Apple

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.