September 2019 aandelen beurzen agenda

Maandelijkse samenvatting: September 2019

Aan het einde van elke maand kijken we naar de prestaties van de EURO STOXX 50, het sentiment dat is gerapporteerd door klanten en de meest verhandelde aandelen via ons platform.

meest gehandelde aandelen september 2019 bij DEGIRO

Meest verhandelde aandelen

De meest verhandelde aandelen via DEGIRO deze maand waren Apple, Wirecard, ArcelorMittal en Santander. Dit is op basis van het aantal transacties in respectievelijk de S&P 500, DAX, AEX en IBEX index.

US

Het meest verhandelde Amerikaanse aandeel deze maand was de veel geziene favoriet, Apple. Het is niet de eerste keer dat Apple via DEGIRO het meest verhandelde Amerikaanse aandeel is. September was echter een veelbewogen maand voor Apple. Op 10 september bracht het bedrijf een persbericht uit waarin werd aangekondigd dat hun nieuwe streamingdienst, Apple TV +, op 1 november in meer dan 100 landen zal worden gelanceerd voor $4,99 per maand. Daarnaast maakte, op 20 september, Apple's iPhone 11 zijn debuut. Dit model van de iPhone kost $699. Dat is $50 minder dan zijn voorganger, de iPhone XR. Omdat de iPhone-verkopen zijn gedaald, zou de prijsstrategie van Apple voor de iPhone 11 een manier kunnen zijn waarop Apple probeert om meer mensen te bereiken. Apple heeft ook gezegd dat ze hun inkomstenstromen willen diversifiëren op gebieden zoals diensten.

DE

Sinds begin 2019 is Wirecard elke maand continu het best verhandelde Duitse aandeel via DEGIRO. Heeft u nog nooit van Wirecard heeft gehoord? Deze financiële dienstverlener biedt zijn klanten elektronische oplossingen voor betalings- en risicobeheer. In september heeft dit bedrijf aangekondigd dat ze een Memorandum of Understanding (MoU) met UnionPay hebben ondertekend om een wereldwijd strategisch partnerschap te vormen met één van 's werelds grootste kaartuitgevers. Één van de doelen van het partnerschap is om de groei van Wirecard in China te ondersteunen. Daarnaast ondertekenden Wirecard en SoftBank de definitieve documenten voor de uitgifte en inschrijving van de converteerbare obligatie Wirecard en de strategische samenwerkingsovereenkomst.

NL

ArcelorMittal was in september het best verhandelde Nederlandse aandeel via DEGIRO. Het bedrijf is ontstaan uit een fusie tussen Arcelor en Mittal Steel in 2006 en is op basis van volume een van de grootste staal producerende bedrijven ter wereld. ArcelorMittal is actief in 18 landen en produceert staal voor een breed scala aan industrieën, waaronder auto's, bouw, verpakkingen en huishoudelijke apparaten. Via ons platform is ArcelorMittal momenteel beschikbaar op de Euronext Amsterdam, Bolsa de Madrid, Xetra en Börse Frankfurt. ArcelorMittal hebben wij, dan ook al eerder gezien als het best verhandelde Spaanse aandeel in mei 2019.

ES

Dit is de vierde maand op rij dat Santander op de eerste plaats staat als meest verhandelde Spaanse aandeel. Tegen het einde van september publiceerde Santander een persbericht waarin werd aangekondigd dat zij een van de oprichters van de Principles for Responsible Banking zijn geworden. Deze principes werden geïntroduceerd door 130 banken, met een vermogen van meer dan $47 biljoen. Bedrijven die deze principes hebben ondertekend, verbinden zich ertoe de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling en de overeenkomst van Parijs inzake klimaatverandering te ondersteunen.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Reuters, Santander, ArcelorMittal, Wirecard, Apple

Terug
backtotop

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.