De vier populairste ETF’s zonder transactiekosten

Wij bieden u de mogelijkheid om zonder transactiekosten te beleggen in een selectie van Exchange Traded Funds (ETF's), ook wel trackers genoemd. Dit bieden wij aan om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken om uw portefeuille te diversifiëren. Sinds de introductie in 1993 zijn ETF's erg populair, vooral vanwege de volgend kenmerken:

Diversificatie: Eén ETF kan het rendement van een index, marktsegment(en) of beleggingsstijl(en) nabootsen.

Lagere kosten: ETF's, die passief worden beheerd, hebben veel lagere kosten in vergelijking met actief beheerde fondsen.

Handelt als een aandeel: Een ETF heeft het handelsgedrag en de liquiditeit van aandelen. Dit maakt kopen en verkopen gemakkelijk.

Meest verhandelde ETF’s

De vier ETF’s die door onze klanten in 2020 het meest verhandeld werden, zijn van Vanguard of van iShares. Deze zijn ofwel gericht op wereldwijde aandelen of de S&P 500.

Wereldwijd

1. Vanguard FTSE All-World

[ISIN: IE00B3RBWM25]
Deze ETF volgt de prestaties van de FTSE All-World Index. Dit is een naar marktkapitalisatie gewogen index van aandelen van (middel)grote internationale ondernemingen. Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,22% per jaar

VS

2. Vanguard S&P 500

[ISIN: IE00B3XXRP09]
Deze Vanguard-tracker streeft ernaar om de prestatie van de S&P 500 index te volgen. De S&P 500, u wellicht bekend, is een bekende benchmark van Amerikaanse aandelenmarktprestaties, bestaande uit de aandelen van 500 grote Amerikaanse bedrijven. Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,07% per jaar

Wereldwijd

3. iShares MSCI World

[ISIN: IE00B4L5Y983]
De beleggingsdoelstelling van deze ETF is om beleggers een totaalrendement te bieden dat het rendement van de MSCI World Index weerspiegelt. Net als de FTSE AW-index, die op nummer één staat in deze lijst, is deze index op basis van marktkapitalisatie en betreft het aandelen van (middel)grote bedrijven. Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,20% per jaar

VS

4. iShares S&P 500

[ISIN: IE0031442068]
Net als de nummer twee op deze lijst, geeft ook de iShares S&P 500 tracker het rendement van de S&P 500 weer. Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,07% per jaar

Liever beleggen in Nederlandse of Europese aandelen?

Als u uw beleggingen liever lokaal of Europees wilt houden, dan kunt u kiezen voor een ETF die de AEX of EURO STOXX volgt. Hierbij twee voorbeelden van dergelijke ETF's die Nederlandse of Europese indices volgen.

EU

iShares EURO STOXX 50

[ISIN: IE0008471009]
Deze tracker is bedoeld om het rendement van de EURO STOXX® 50 Index weer te geven. De referentie-index meet de prestaties van aandelen van de 50 grootste beursgenoteerde Europese bedrijven die actief zijn in de Economische en Monetaire Unie van de Europese Unie. Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,10% per jaar

NL

iShares AEX UCITS

[ISIN: IE00B0M62Y33]
Deze iShare-tracker volgt de AEX-index, u waarschijnlijk niet onbekend. Deze index meet de prestaties van aandeleneffecten uitgegeven door Nederlandse bedrijven met een hoge beurswaarde. Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,30% per jaar

Volledige lijst en de Fair Use Policy

Zoals eerder genoemd, bieden wij onze klanten de mogelijkheid om zonder transactiekosten te beleggen in een selectie van ETF's / trackers. Hiervoor ontvangen wij op geen enkele manier betalingen van ETF-providers. Raadpleeg deze pagina over onze ETF kernselectie voor de volledige lijst en de Fair Use Policy.. In de lijst vindt u ook trackers van bedrijven als Amundi en Lyxor. Naast deze zijn er nog tal van andere ETF's beschikbaar binnen het platform, waarvoor wel transactiekosten in rekening worden gebracht. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie of lees meer over ETFs kopen op deze pagina.

Open an account

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Terug

Academy

Account

backtotop

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.