De vier populairste ETF’s zonder transactiekosten

DEGIRO biedt haar klanten de mogelijkheid om zonder transactiekosten te beleggen in een selectie van ETF's/trackers. Dit bieden wij aan om het diversifiëren van de beleggingsportefeuille zo gemakkelijk mogelijk te maken. Sinds de introductie in 1993 zijn deze op de beurs verhandelbare fondsen erg populair. Vooral vanwege de volgende kenmerken:

Diversificatie: Één ETF kan het rendement van een index, marktsegmenten of beleggingsstijlen nabootsen.

Lagere kosten: ETF's, die passief worden beheerd, hebben veel lagere kosten in vergelijking met actief beheerde fondsen.

Handelt als een aandeel: Een ETF heeft het handelsgedrag en de liquiditeit van aandelen. Dit maakt kopen en verkopen gemakkelijk.

Meest verhandelde trackers

De vier meest verhandelde ETF’s zijn slechts van twee aanbieders. Vanguard en iShares blijken de grote winnaars te zijn onder klanten van DEGIRO. Beide zijn ofwel gericht op wereldwijde aandelen of de S&P500.

Wereldwijd

1. Vanguard FTSE AW

[ISIN: IE00B3RBWM25]
Deze ETF volgt de prestaties van de FTSE All-World Index. Dit is een naar marktkapitalisatie gewogen index van aandelen van (middel)grote internationale ondernemingen. Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,25% per jaar

VS

2. Vanguard S&P 500

[ISIN: IE00B3XXRP09]
Deze Vanguard-tracker streeft ernaar om de prestatie van de S&P 500 index te volgen. De S&P 500, u wellicht bekend, is een bekende benchmark van Amerikaanse aandelenmarktprestaties, bestaande uit de aandelen van 500 grote Amerikaanse bedrijven. Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,07% per jaar

Wereldwijd

3. iShares MSCI WOLRD A

[ISIN: IE00B4L5Y983]
De beleggingsdoelstelling van deze ETF is om beleggers een totaalrendement te bieden dat het rendement van de MSCI World Index weerspiegelt. Net als de FTSE AW-index, die op nummer 1 staat in deze lijst, is deze index op basis van marktkapitalisatie en betreft het aandelen van (middel)grote bedrijven. Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,20% per jaar

VS

4. iShares S&P 500

[ISIN: IE0031442068]
Net als de nummer 2 op deze lijst, geeft ook de iShares S&P 500 tracker het rendement van de S&P 500 weer. Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,07% per jaar

Liever investeren in Nederlandse of Europese aandelen?

Als u uw beleggingen liever lokaal of Europees wilt houden, kunt u kiezen voor een ETF die de AEX of EuroStoxx volgt. Hierbij twee voorbeelden van dergelijke ETF's die Nederlandse of Europese indices volgen.

EU

iShares Euro Stoxx 50 UCITS ETF

[ISIN: IE0008471009]
Deze tracker is bedoeld om het rendement van de EURO STOXX® 50 Index weer te geven. De referentie-index meet de prestaties van aandelen van de 50 grootste beursgenoteerde Europese bedrijven die actief zijn in de Economische en Monetaire Unie van de Europese Unie. Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,10% per jaar

NL

iShares AEX UCITS

[ISIN: IE00B0M62Y33]
Deze iShare-tracker volgt de AEX-index, u waarschijnlijk niet onbekend. Deze index meet de prestaties van aandeleneffecten uitgegeven door Nederlandse bedrijven met een hoge beurswaarde. Meer informatie over deze ETF vindt u hier.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,30% per jaar

Volledige lijst en de Fair Use Policy

Zoals eerder genoemd, biedt DEGIRO haar klanten de mogelijkheid om zonder transactiekosten te beleggen in een selectie van ETF's / trackers. Hiervoor ontvangen wij op geen enkele manier betalingen van ETF-providers. Raadpleeg deze PDF voor de volledige lijst en de Fair Use Policy. In de lijst vindt u ook trackers van bedrijven als Amundi en Lyxor. In uw account kunt u ook de trackers vinden waarvoor wel transactiekosten in rekening worden gebracht.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Terug

Delen

Academy

Account

backtotop

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.