De vier populairste Kernselectie ETF’s 2021

Wij bieden u de mogelijkheid om te beleggen in een selectie van Exchange Traded Funds (ETF's), ook wel trackers genoemd, waarvan wij de transactiekosten voor onze rekening nemen. Je betaalt enkel €1 aan handlingskosten. De ETF kernselectie is aan verandering onderhevig en valt onder een Fair Use Policy. Valuta-, externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. Dit bieden wij aan om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken om uw portefeuille te diversifiëren. Sinds de introductie in 1993 zijn ETF's erg populair, vooral vanwege de volgend kenmerken:

Diversification: Eén ETF kan het rendement van een index, marktsegment(en) of beleggingsstijl(en) nabootsen.

Lagere kosten:ETF's, die passief worden beheerd, hebben veel lagere kosten in vergelijking met actief beheerde fondsen.

Handelt als een aandeel: Een ETF heeft het handelsgedrag en de liquiditeit van aandelen. Dit maakt kopen en verkopen gemakkelijk.

Meest verhandelde Kernselectie ETF’s

De vier Kernselectie ETF’s die door onze klanten in 2021 het meest verhandeld werden, zijn van Vanguard of van iShares. Deze zijn ofwel gericht op wereldwijde aandelen of de S&P 500.

Wereldwijd

1. Vanguard FTSE All-World

[ISIN: IE00B3RBWM25]
Deze ETF volgt de prestaties van de FTSE All-World Index. Dit is een naar marktkapitalisatie gewogen index van aandelen van (middel)grote internationale ondernemingen. Meer informatie over deze ETF vindt u in de Essentiële Beleggersinformatie.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs):
0.22% per jaar

VS

2. Vanguard S&P 500

[ISIN: IE00B3XXRP09]
Deze Vanguard-tracker streeft ernaar om de prestatie van de S&P 500 index te volgen. De S&P 500, u wellicht bekend, is een bekende benchmark van Amerikaanse aandelenmarktprestaties, bestaande uit de aandelen van 500 grote Amerikaanse bedrijven. Meer informatie over deze ETF vindt u in de Essentiële Beleggersinformatie.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs):
0.07% per jaar

Wereldwijd

3. iShares MSCI World

[ISIN: IE00B4L5Y983]
De beleggingsdoelstelling van deze ETF is om beleggers een totaalrendement te bieden dat het rendement van de MSCI World Index weerspiegelt. Net als de FTSE AW-index, die op nummer één staat in deze lijst, is deze index op basis van marktkapitalisatie en betreft het aandelen van (middel)grote bedrijven. Meer informatie over deze ETF vindt u in de Essentiële Beleggersinformatie.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs):
0.20% per jaar

Wereldwijd

4. iShares Global Clean Energy

[ISIN: IE00B1XNHC34]
Deze ETF is ontworpen om de prestaties te volgen van de S&P Global Clean Energy Index, de benchmarkindex van het fonds. Het biedt blootstelling aan ongeveer 100 van de grootste openbare bedrijven binnen de wereldwijde schone energiesector, uit zowel ontwikkelde als opkomende markten. Meer informatie over deze ETF vindt u in de Essentiële Beleggersinformatie.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs):
0.65% per jaar

Liever beleggen in Nederlandse of Europese aandelen?

Als u uw beleggingen liever lokaal of Europees wilt houden, dan kunt u kiezen voor een ETF die de AEX of EURO STOXX volgt. Hierbij twee voorbeelden van dergelijke ETF's die Nederlandse of Europese indices volgen.

EU

iShares EURO STOXX 50

[ISIN: IE0008471009]
Deze tracker is bedoeld om het rendement van de EURO STOXX® 50 Index weer te geven. De referentie-index meet de prestaties van aandelen van de 50 grootste beursgenoteerde Europese bedrijven die actief zijn in de Economische en Monetaire Unie van de Europese Unie. Meer informatie over deze ETF vindt u in de Essentiële Beleggersinformatie.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs):
0.10% per jaar

NL

iShares AEX UCITS

[ISIN: IE00B0M62Y33]
Deze iShare-tracker volgt de AEX-index, u waarschijnlijk niet onbekend. Deze index meet de prestaties van aandeleneffecten uitgegeven door Nederlandse bedrijven met een hoge beurswaarde. Meer informatie over deze ETF vindt u in de Essentiële Beleggersinformatie.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs):
0,30% per jaar

Volledige lijst en de Fair Use Policy

Bekijkt u de ETF Kernselectiepagina voor meer details over de selectie en de Fair Use Policy. Valuta- of externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. Voor handel in deze producten ontvangen wij op geen enkele manier betalingen van ETF-providers. Raadpleeg deze pagina over onze ETF kernselectie voor de volledige lijst en de Fair Use Policy. In de lijst vindt u ook trackers van bedrijven als Amundi en Lyxor. Naast deze zijn er nog tal van andere ETF's beschikbaar binnen het platform. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie of lees meer over ETF’s kopenop deze pagina.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.