Overzicht van de aandelen die het meest verhandeld werden door klanten van DEGIRO in juli 2020

Meest verhandelde aandeel per land: juli 2020

Juli was de eerste maand dit jaar dat de EURO STOXX 50 en de S&P 500 aan weerszijden van het spectrum eindigden. De EURO STOXX 50 stond op 21 juli 2020 op het hoogste punt in vier maanden nadat de leiders van de Europese Unie overeenstemming bereikten over een historisch stimuleringspakket ter waarde van €750 miljard om de economische impact van de pandemie tegen te gaan. Hierna daalde de index echter en sloot de maand af met 1,85%. Aan de andere kant boekte de S&P 500 winst voor de vierde maand op rij, juli eindigend met 5,51%.

In dit artikel delen we de sector die het meest werd verhandeld en de grootste winnaar en verliezer van juli.

Meest verhandelde sector

De helft van de aandelen op de kaart van juli representeren de auto-industrie. In tegenstelling tot eerder dit jaar, was het niet Tesla die de kaart domineerde. NIO was voor het eerst te zien op de kaart en werd het meest verhandeld in vier van onze landen.

Voor het geval dat u niet bekend bent met NIO, dit bedrijf produceert elektrische auto’s en heeft haar hoofdkantoor in Shanghai. Hoewel NIO de volledige resultaten van het tweede kwartaal van 2020 nog niet heeft vrijgegeven, heeft het bedrijf begin juli een update uitgebracht. Deze update werd positief ontvangen door investeerders. NIO meldde dat het in het tweede kwartaal, 10.331 voertuigen heeft opgeleverd, een stijging van 190,8% op jaarbasis. Oprichter en CEO William Bin Li gaf aan dat dit de beste kwartaalprestaties zijn in de geschiedenis van het bedrijf. Aan het einde van de maand stegen de aandelenkoersen met bijna 55%.

Ook Tesla boekte een stijging in juli, de aandelenkoersen stegen met 32,50%. Ondanks de pandemie hebben de prestaties van de aandelenkoersen van Tesla dit jaar een indrukwekkend verloop doorgemaakt. In juli zette het momentum door en bereikten de prijzen een nieuw intraday-hoogtepunt dat de grens van $1.700 overschreed. Net als bij NIO kondigde Tesla aan het begin van de maand de kwartaalleveringen aan. Er werden 90.650 voertuigen afgeleverd, wat volgens Bloomberg de gemiddelde schatting van analisten overtreft. Zij voorspelden namelijk 83.000 voertuigen.

Kaart van de meest verhandelde aandelen via DEGIRO in juli 2020

Grootste koersverandering

De bedrijven die in juni de grootste prijsbeweging zagen, waren Biomed Lublin en Wirecard. Biomed Lublin was deze maand de winnaar en eindigde de maand met 258,21%. Wirecard stond aan de andere kant van dit spectrum met een koersdaling van 66,21%.

Biomed Lublin

Biomed Lublin is een small-cap biotechbedrijf gevestigd in Polen. Het bedrijf produceert en distribueert geneesmiddelen te verkrijgen op recept en andere medische producten.

Net als veel andere farmaceutische bedrijven werkt Biomed Lublin aan een medicijn voor COVID-19. Het medicijn is afgeleid van plasma van gezonde personen die COVID-19-antilichamen hebben. Begin juli heeft het bedrijf een overeenkomsten gesloten met meerdere bloedbanken waarbij het geschonken plasma zal gebruiken voor de productie van het medicijn. Na de productie worden klinische proeven gestart.

Wirecard

Na een boekhoudschandaal dat ertoe leidde dat Wirecard faillissement aanvroeg en de aandelenkoersen in juni met 93,94% daalden, bleven de koersen ook in juli dalen.

Volgens een gedeelte genaamd ‘Transparantie’ op de website van Wirecard, gaat het bedrijf vooruit met een voorlopige insolventieprocedure voor haar activa. Eind juli werd gemeld dat er ruim 140 belanghebbenden waren voor de kernactiviteiten of verbonden ondernemingen.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Reuters, NIO, Tesla, Biomed Lublin, Wirecard

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.