Overzicht van de aandelen die het meest verhandeld werden door klanten van DEGIRO in juli 2020

Meest verhandelde aandeel per land: juli 2020

Juli was de eerste maand dit jaar dat de EURO STOXX 50 en de S&P 500 aan weerszijden van het spectrum eindigden. De EURO STOXX 50 stond op 21 juli 2020 op het hoogste punt in vier maanden nadat de leiders van de Europese Unie overeenstemming bereikten over een historisch stimuleringspakket ter waarde van €750 miljard om de economische impact van de pandemie tegen te gaan. Hierna daalde de index echter en sloot de maand af met 1,85%. Aan de andere kant boekte de S&P 500 winst voor de vierde maand op rij, juli eindigend met 5,51%.

In dit artikel delen we de sector die het meest werd verhandeld en de grootste winnaar en verliezer van juli.

Meest verhandelde sector

De helft van de aandelen op de kaart van juli representeren de auto-industrie. In tegenstelling tot eerder dit jaar, was het niet Tesla die de kaart domineerde. NIO was voor het eerst te zien op de kaart en werd het meest verhandeld in vier van onze landen.

Voor het geval dat u niet bekend bent met NIO, dit bedrijf produceert elektrische auto’s en heeft haar hoofdkantoor in Shanghai. Hoewel NIO de volledige resultaten van het tweede kwartaal van 2020 nog niet heeft vrijgegeven, heeft het bedrijf begin juli een update uitgebracht. Deze update werd positief ontvangen door investeerders. NIO meldde dat het in het tweede kwartaal, 10.331 voertuigen heeft opgeleverd, een stijging van 190,8% op jaarbasis. Oprichter en CEO William Bin Li gaf aan dat dit de beste kwartaalprestaties zijn in de geschiedenis van het bedrijf. Aan het einde van de maand stegen de aandelenkoersen met bijna 55%.

Ook Tesla boekte een stijging in juli, de aandelenkoersen stegen met 32,50%. Ondanks de pandemie hebben de prestaties van de aandelenkoersen van Tesla dit jaar een indrukwekkend verloop doorgemaakt. In juli zette het momentum door en bereikten de prijzen een nieuw intraday-hoogtepunt dat de grens van $1.700 overschreed. Net als bij NIO kondigde Tesla aan het begin van de maand de kwartaalleveringen aan. Er werden 90.650 voertuigen afgeleverd, wat volgens Bloomberg de gemiddelde schatting van analisten overtreft. Zij voorspelden namelijk 83.000 voertuigen.

Kaart van de meest verhandelde aandelen via DEGIRO in juli 2020

Grootste koersverandering

De bedrijven die in juni de grootste prijsbeweging zagen, waren Biomed Lublin en Wirecard. Biomed Lublin was deze maand de winnaar en eindigde de maand met 258,21%. Wirecard stond aan de andere kant van dit spectrum met een koersdaling van 66,21%.

Biomed Lublin

Biomed Lublin is een small-cap biotechbedrijf gevestigd in Polen. Het bedrijf produceert en distribueert geneesmiddelen te verkrijgen op recept en andere medische producten.

Net als veel andere farmaceutische bedrijven werkt Biomed Lublin aan een medicijn voor COVID-19. Het medicijn is afgeleid van plasma van gezonde personen die COVID-19-antilichamen hebben. Begin juli heeft het bedrijf een overeenkomsten gesloten met meerdere bloedbanken waarbij het geschonken plasma zal gebruiken voor de productie van het medicijn. Na de productie worden klinische proeven gestart.

Wirecard

Na een boekhoudschandaal dat ertoe leidde dat Wirecard faillissement aanvroeg en de aandelenkoersen in juni met 93,94% daalden, bleven de koersen ook in juli dalen.

Volgens een gedeelte genaamd ‘Transparantie’ op de website van Wirecard, gaat het bedrijf vooruit met een voorlopige insolventieprocedure voor haar activa. Eind juli werd gemeld dat er ruim 140 belanghebbenden waren voor de kernactiviteiten of verbonden ondernemingen.

Beleggen via DEGIRO

Wilt u een van de bedrijven die op de kaart van mei staan toevoegen aan uw portfolio? Voor alle aandelen die op Amerikaanse beurzen worden verhandeld, bieden wij de lage vergoeding van €0,50 + $0,004 per aandeel. Kosten variëren voor alle andere beurzen. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Daarnaast bieden wij een groot aantal andere mogelijkheden om te beleggen op meer dan vijftig beurzen in dertig landen. Ga voor meer informatie naar de pagina producten en beurzen op onze website.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Reuters, NIO, Tesla, Biomed Lublin, Wirecard

Terug
backtotop

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.