Overzicht van de aandelen die in april 2020 het meest werden verhandeld door klanten van DEGIRO.

Meest verhandelde aandeel per land: April 2020

Hoewel de aandelenmarkten in april minder turbulent leken, waren de consequenties van COVID-19 voor industrieën en bedrijven nog zeker zichtbaar. Zo is de WTI-oliebenchmark voor het eerst onder nul gezakt. Daarnaast heeft Shell PLC haar dividend verlaagd, iets wat sinds de Tweede Wereldoorlog al niet meer gebeurd is. Overheden, bedrijven en individuen moeten zich allemaal aanpassen aan de uitdagingen en de 'nieuwe norm' die door de pandemie wordt veroorzaakt.

Omdat in sommige delen van de wereld de lockdowns versoepeld zijn en regeringen hun economieën ondersteunden, sloot april beter af dan maart. Zowel de EURO STOXX 50 als de S&P 500 eindigden april positief met respectievelijk 5,06% en 12,68%.

Kaart van de meest verhandelde aandelen per land via DEGIRO in april 20200

Meest verhandelde sector

Vanwege Tesla's sterke aanwezigheid op de kaart deze maand, is de auto-industrie opnieuw de meest verhandelde sector. Hoewel de aandelenkoersen nog steeds zijn gedaald ten opzichte van het hoogtepunt van $917,42 in februari, stegen de koersen in april met bijna 50%.

Tesla publiceerde aan het einde van de maand de resultaten van het eerste kwartaal. Ondanks de beperkte productie als gevolg van de thuisblijfmaatregelen, zag het bedrijf voor de derde keer op rij kwartaalwinst die zelfs de schattingen van analisten overtrof.

De CEO van deze fabrikant van elektrische auto's, Elon Musk, sprak openbaar zijn mening uit over de lockdowns om de verspreiding van het Coronavirus te beperken. Hij geeft aan deze restricties fascistisch en niet democratisch te vinden. De enige Amerikaanse assemblagefabriek van hun ‘Model 3’ bevindt zich in Californië, waar de thuisblijfmaatregelen tot eind mei zijn verlengd. Musk zegt dat dit een risico creëert, maar dat Tesla ‘’de storm’’ aan kan.

Grootste koersverandering

Van de bedrijven op de kaart was Novacyt het aandeel met de grootste koersverandering, met een stijging van 110,36% in april. Novacyt is een Frans biotechnologiebedrijf dat zich richt op klinische diagnostiek.

Net als vele andere bedrijven heeft Novacyt zich ingezet om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. De afdeling moleculaire diagnostiek, Primerdesign, heeft een test ontwikkeld die de aanwezigheid van het type Coronavirus uit 2019 kan detecteren. Andere testen voor het virus zijn naar verluidt minder specifiek en kunnen tot verkeerde uitkomsten leiden. Op 8 april 2020 plaatste de World Health Organisation (WHO) de test op de lijst van aanbestedingen voor dat jaar. Een voorwaarde om een jaar op deze lijst te mogen blijven staan, is dat de omstandigheden niet mogen veranderen. Na de aankondiging van de WHO stegen de aandelenprijzen met meer dan 22%.

Novacyt meldde dat het per 28 april 2020 voor meer dan €103 miljoen aan testen voor COVID-19 heeft verkocht of bestellingen heeft ontvangen.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om beleggen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Yahoo Finance, Novacyt, Tesla

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.