Overzicht van de aandelen die het meest zijn verhandeld door DEGIRO-klanten in april 2022.

Meest verhandelde aandelen per land: april 2022

In de financiële wereld bestaat het credo: ‘Sell in May and go away’ (verkoop in mei en vertrek). Geen waterdichte handelstheorie, maar het idee erachter is dat aandelen het historisch gezien minder goed doen in de maanden mei-oktober en juist beter van november tot april. Dit jaar lijkt deze theorie echter al een maandje eerder in te zijn gegaan, aangezien Europese en Amerikaanse aandelen de maand april in het rood eindigden. De EURO STOXX 50 en de S&P 500 boekten verliezen van respectievelijk 2,55% en 8,80%.

Geen van de aandelen op de kaart kende een prijsstijging in april

Nieuwkomers op de kaart

In april maakten drie bedrijven hun debuut op onze kaart. Omdat ze nieuw zijn geven we ze allemaal een korte introductie:

Infineon Technologies

Infineon is een Duits halfgeleiderbedrijf. Het ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt halfgeleiders voor allerlei toepassingen, van oplaadstations voor elektrische voertuigen tot koffiezetapparaten. Aan het eind van het fiscale jaar 2021 (eindigend op 30 september) rapporteerde Infineon een omzet van meer dan 11 miljard euro.

Just Eat Takeaway.com

Just Eat Takeaway.com is een voedselbezorgdienst uit Amsterdam. Het bedrijf ontstond in 2020 uit een fusie van Takeaway.com en Just Eat. Het biedt zijn diensten in 23 landen in Noord-Amerika, Australië en Europa aan onder verschillende merken, zoals Just Eat (UK), Thuisbezorgd (NL), Takeaway.com (DE) en Grubhub (VS). Inmiddels bezorgt het bedrijf het eten van in totaal meer dan 580.000 restaurants.

Advanced Micro Devices

Advanced Micro Devices (AMD) is een halfgeleiderbedrijf uit Californië. Het bedrijf levert centrale verwerkingseenheden (CPU's), grafische verwerkingseenheden (GPU's), chipsets en soortgelijke computerproducten voor uiteenlopende producten, zoals desktops, notebooks en commerciële toepassingen. Hoewel Infineon natuurlijk ook een halfgeleiderbedrijf is, zijn de belangrijkste concurrenten van AMD op dit moment Intel en NVIDIA.

Grootste koersbewegingen

Geen van de bedrijven op de kaart is in april in koers gestegen, geen winnaar dus. Het bedrijf met de grootste koersdaling was AMD, namelijk -21,79%.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden, noch is het de bedoeling om beleggingen aan te bevelen. Wees u ervan bewust dat feiten kunnen zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Yahoo! Finance, Investopedia, Infineon, Just Eat Takeaway.com, AMD

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open een gratis rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open een gratis rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.