Overzicht van de aandelen die in april 2020 het meest werden verhandeld door klanten van DEGIRO.

Meest verhandelde aandeel per land: augustus 2020

Hoewel Europese aandelen wat achterbleven, sloten zowel de EURO STOXX 50 als de S&P 500 de maand positief af. Volgens de maandelijkse enquête van de Europese Commissie was het economisch sentiment in de eurozone in augustus hoger dan in juli, waarbij de EURO STOXX 50 met 3,09% toenam. Tegelijkertijd maakte de S&P 500 het verlies in maart ongedaan. Hiermee werd ook een nieuw record gevestigd, aangezien het hoogste punt in februari werd overtroffen. De index boekte een winst van 7,01%.

In dit artikel delen we de sector die het meest werd verhandeld en de grootste winnaar en verliezer van de maand augustus.

Kaart van de meest verhandelde aandelen per land via DEGIRO in augustus 2020

Meest verhandelde sector

Dankzij Tesla en NIO is ook in augustus, evenals juli, bijna de helft van de kaart gevuld met aandelen uit de auto-industrie.

Tesla haalde de afgelopen maand menig voorpagina toen het een aandelensplitsing van vijf-voor-één aankondigde. De aandelenkoers van het bedrijf, dat gespecialiseerd is in elektrische auto's, is dit jaar enorm gestegen. Door de splitsing zijn aandelen toegankelijker geworden voor beleggers. Vanaf 31 augustus 2020 worden de aandelen van Tesla verhandeld tegen de voor de splitsing gecorrigeerde prijs. Het bedrijf sloot de maand af met een stijging van 74,15%.

Ook Tesla-concurrent NIO boekte deze maand een stijging, de koers steeg met 59,38%. De aandelenkoersen bereikten een recordhoogte nadat UBS het bedrijf had opgewaardeerd van “sell” naar “neutral” en het koersdoel verhoogde met 1530%. De koers daalde echter lichtelijk aan het einde van de maand nadat het bedrijf een uitgifte aankondigde van 75 miljoen nieuwe Amerikaanse certificaten, American Depositary Shares (ADS). NIO bracht op 31 augustus naar buiten dat het 88,5 miljoen ADS’s had verkocht voor $17 per stuk. Hiermee haalde ze ongeveer $1,5 miljard.

Grootste koersverandering

De bedrijven die in augustus de grootste prijsbeweging zagen, waren Relief Therapeutics en Biomed Lublin. Relief Therapeutics was de winnaar deze maand en eindigde de maand met een stijging van maar liefst 1547,06%. Biomed Lublin stond aan het verliezende eind, met een prijsdaling van 20,83%.

Relief Therapeutics

Relief Therapeutics is een in Zwitserland gevestigde small-cap, actief in de farmaceutische industrie. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van behandelingen voor diabetische complicaties en luchtwegaandoeningen. Relief Therapeutics is gespecialiseerd in projecten in de klinische fase. Het bedrijf ontwikkelt voornamelijk geneesmiddelen waarbij zij gebruikmaken van natuurlijke menselijke stoffen en heeft een geschiedenis van klinische testen en testen op menselijke patiënten.

In augustus werd een van de belangrijkste producten van Relief Therapeutics, Aviptadil (RLF-100), door de FDA goedgekeurd voor specifieke gevallen. Het medicijn is vrijgegeven voor patiënten met matige en ernstige Covid-19 klachten om verergering van ademhalingsklachten te voorkomen. Momenteel wordt het medicijn bestudeerd in klinische fase II / III-onderzoeken. Voorzitter, Raghuram Selvaraju, geeft aan dat er een kans van 60% tot 70% is dat het medicijn wordt goedgekeurd voor een bredere doelgroep. Volgens Relief Therapeutics is hun medicijn het eerste therapeutische middel dat de replicatie van het SARS-CoV-2-virus in menselijke longcellen blokkeert.

Biomed Lublin

Biomed Lublin ging van winnaar op de kaart van juli, naar de verliezer in augustus. Het is een kleinschalig biotechbedrijf gevestigd in Polen. Het bedrijf vervaardigt en distribueert geneesmiddelen op recept als mede andere medische producten.

Net als Relief Therapeutics werkt Biomed Lublin aan een medicijn tegen Covid-19. Het medicijn is afgeleid van plasma van gezonde personen die Covid-19-antilichamen in hun systeem hebben. In augustus kondigde het bedrijf in een persconferentie aan dat het over ongeveer twee maanden zal beginnen met klinische proeven.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Reuters, T. Rowe Price, Tesla, NIO, Relief Therapeutics, Business Insider

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.