Overzicht van de aandelen die het meest verhandeld werden door DEGIRO klanten in augustus 2021.

Meest verhandelde aandelen per land: augustus 2021

Nu augustus voorbij is, is het tijd om terug te blikken op een nieuwe handelsmaand. Voor de zevende maand op rij eindigden Amerikaanse en Europese aandelen in het groen. De S&P 500 vestigde op de laatste dag van de maand een nieuw slotrecord, aangedreven door techaandelen, en sloot augustus af met een stijging van 2,90%. De EURO STOXX 50 steeg met 2,62%.

In dit artikel bespreken we het bedrijf dat voor het eerst op de kaart verscheen en delen we de grootste winnaar en verliezer van augustus.

Valneva zag de grootste prijsstijging van alle aandelen op de kaart in augustus.

Nieuwkomer op de kaart

Terwijl we sommige bedrijven maand na maand op de kaart zien staan, maakte Valneva zijn debuut op de kaart. Dit biotechnologiebedrijf richt zich op de ontwikkeling en commercialisering van profylactische vaccins. Het bedrijf beweert dat zijn Covid-19 vaccin kandidaat VLA2001 de enige volledig virus, geïnactiveerde, geadjugeerde vaccin kandidaat in klinische tests in Europa is. In augustus diende Valneva een aanvraag in voor initiële goedkeuring van VLA2001 bij de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf hoopt tegen het einde van het jaar goedkeuring te krijgen. De aandelenkoersen reageerden goed op de ontwikkelingen van het bedrijf met zijn vaccin vorige maand, met koersen die augustus eindigden met een stijging van 77,40%. Onze Franse klanten verhandelden dit aandeel het meest.

Grootste koersbewegingen

Valneva en Alibaba maakten in augustus de grootste koersbewegingen door. Zoals vermeld, steeg de koers van Valneva vorige maand met 77,40%. Alibaba, een Chinese technologiegigant gespecialiseerd in e-commerce, staat aan de verliezende kant met een koersdaling van 14,45%. De aandelenkoers van Alibaba is dit jaar negatief beïnvloed door de strenge maatregelen van de Chinese toezichthouders.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houd er rekening mee dat de feiten mogelijk zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Yahoo! Finance, Valneva

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.