Overzicht van de aandelen die het meest verhandeld werden door DEGIRO klanten in augustus 2021.

Meest verhandelde aandelen per land: augustus 2021

Nu augustus voorbij is, is het tijd om terug te blikken op een nieuwe handelsmaand. Voor de zevende maand op rij eindigden Amerikaanse en Europese aandelen in het groen. De S&P 500 vestigde op de laatste dag van de maand een nieuw slotrecord, aangedreven door techaandelen, en sloot augustus af met een stijging van 2,90%. De EURO STOXX 50 steeg met 2,62%.

In dit artikel bespreken we het bedrijf dat voor het eerst op de kaart verscheen en delen we de grootste winnaar en verliezer van augustus.

Valneva zag de grootste prijsstijging van alle aandelen op de kaart in augustus.

Nieuwkomer op de kaart

Terwijl we sommige bedrijven maand na maand op de kaart zien staan, maakte Valneva zijn debuut op de kaart. Dit biotechnologiebedrijf richt zich op de ontwikkeling en commercialisering van profylactische vaccins. Het bedrijf beweert dat zijn Covid-19 vaccin kandidaat VLA2001 de enige volledig virus, geïnactiveerde, geadjugeerde vaccin kandidaat in klinische tests in Europa is. In augustus diende Valneva een aanvraag in voor initiële goedkeuring van VLA2001 bij de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf hoopt tegen het einde van het jaar goedkeuring te krijgen. De aandelenkoersen reageerden goed op de ontwikkelingen van het bedrijf met zijn vaccin vorige maand, met koersen die augustus eindigden met een stijging van 77,40%. Onze Franse klanten verhandelden dit aandeel het meest.

Grootste koersbewegingen

Valneva en Alibaba maakten in augustus de grootste koersbewegingen door. Zoals vermeld, steeg de koers van Valneva vorige maand met 77,40%. Alibaba, een Chinese technologiegigant gespecialiseerd in e-commerce, staat aan de verliezende kant met een koersdaling van 14,45%. De aandelenkoers van Alibaba is dit jaar negatief beïnvloed door de strenge maatregelen van de Chinese toezichthouders.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houd er rekening mee dat de feiten mogelijk zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Yahoo! Finance, Valneva

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open een gratis rekening invest
backtotop

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.