Overzicht van de aandelen die het meest verhandeld werden door DEGIRO klanten in augustus 2021.

Meest verhandelde aandelen per land: augustus 2021

Nu augustus voorbij is, is het tijd om terug te blikken op een nieuwe handelsmaand. Voor de zevende maand op rij eindigden Amerikaanse en Europese aandelen in het groen. De S&P 500 vestigde op de laatste dag van de maand een nieuw slotrecord, aangedreven door techaandelen, en sloot augustus af met een stijging van 2,90%. De EURO STOXX 50 steeg met 2,62%.

In dit artikel bespreken we het bedrijf dat voor het eerst op de kaart verscheen en delen we de grootste winnaar en verliezer van augustus.

Valneva zag de grootste prijsstijging van alle aandelen op de kaart in augustus.

Nieuwkomer op de kaart

Terwijl we sommige bedrijven maand na maand op de kaart zien staan, maakte Valneva zijn debuut op de kaart. Dit biotechnologiebedrijf richt zich op de ontwikkeling en commercialisering van profylactische vaccins. Het bedrijf beweert dat zijn Covid-19 vaccin kandidaat VLA2001 de enige volledig virus, geïnactiveerde, geadjugeerde vaccin kandidaat in klinische tests in Europa is. In augustus diende Valneva een aanvraag in voor initiële goedkeuring van VLA2001 bij de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf hoopt tegen het einde van het jaar goedkeuring te krijgen. De aandelenkoersen reageerden goed op de ontwikkelingen van het bedrijf met zijn vaccin vorige maand, met koersen die augustus eindigden met een stijging van 77,40%. Onze Franse klanten verhandelden dit aandeel het meest.

Grootste koersbewegingen

Valneva en Alibaba maakten in augustus de grootste koersbewegingen door. Zoals vermeld, steeg de koers van Valneva vorige maand met 77,40%. Alibaba, een Chinese technologiegigant gespecialiseerd in e-commerce, staat aan de verliezende kant met een koersdaling van 14,45%. De aandelenkoers van Alibaba is dit jaar negatief beïnvloed door de strenge maatregelen van de Chinese toezichthouders.

Beleggen via DEGIRO

Wilt u beleggen in één van de bedrijven die op de kaart van juli staan? Voor alle aandelen die op Amerikaanse beurzen worden verhandeld, vragen wij de lage vergoeding van €0,50 + $0,004 per aandeel. Kosten variëren voor alle andere beurzen. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie..

Daarnaast bieden wij een groot aantal andere mogelijkheden om te beleggen op meer dan vijftig beurzen in dertig landen. Ga voor meer informatie naar de pagina producten en beurzen op onze website.

Met een DEGIRO-rekening kunt u beleggen in AMC met Limit en Stop Limit ordertypes. Vanwege de extreme volatiliteit kan het plaatsen van een marktorder leiden tot executies tegen prijzen die niet bedoeld waren. Om deze reden zijn Market orders voor dit product tijdelijk uitgeschakeld.

Beleggen in dergelijke volatiele aandelen brengt een hoog risico met zich mee. Wij adviseren u om alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. Beleg niet al uw geld in hetzelfde product en zorg ervoor dat uw portefeuille goed gediversifieerd is

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houd er rekening mee dat de feiten mogelijk zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Yahoo! Finance, Valneva

Terug
backtotop

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.