Overzicht van de aandelen die het meest zijn verhandeld door DEGIRO-klanten in februari 2021.

Meest verhandelde aandeel per land: februari 2021

Het einde van februari markeert het einde van de kortste maand van het jaar, weer een interessante maand in de beleggingswereld. De S&P 500 en de EURO STOXX 50 boekten winsten van respectievelijk 2,61% en 4,45%.

In dit artikel bespreken we de bedrijven die voor het eerst op de kaart verschenen en delen we de grootste winnaar en verliezer van februari.

GameStop was het overheersende aandeel onder onze klanten en had de grootste koersstijging in februari.

Nieuwkomers op de kaart

Vaak zien we een klein aantal bedrijven maand-in-maand-uit telkens op de kaart verschijnen. Maar dit keer werden maar liefst drie bedrijven voor het eerst het meest verhandeld. De volgende drie bedrijven maakten daarmee hun debuut op onze kaart.

Sundial Growers

Niet alleen zien we Sundial Growers voor het eerst op onze kaart, het is ook de eerste keer dat er een cannabisaandeel op onze kaart verschijnt. Het was het meest verhandelde aandeel onder onze Spaanse, Griekse en Italiaanse klanten.

Sundial is een Canadees bedrijf dat cannabisproducten produceert en op de markt brengt. Onder Sundial vallen onder andere bedrijven als Top Leaf, Palmetto, Sundial Cannabis, Grasslands en BC Weed Co. De koersen van de (penny stock) aandelen van het bedrijf, stegen in februari met 63,19%.

Volgens Reuters klommen de cannabisaandelen op in november toen Joe Biden de Amerikaanse verkiezingen won en daarna opnieuw in januari toen de democraten de meerderheid in de senaat kregen. De regering van Biden heeft de federale decriminalisering van marihuana in de VS voorgesteld. Het is echter nog onduidelijk wat de voordelen van de Amerikaanse decriminalisering zullen zijn voor Canadese bedrijven.

Naast het bedrijf GameStop werd er dit jaar aandacht besteed aan een aantal cannabisbedrijven, waaronder Sundial, op het WallStreetBets-forum op Reddit. Op 10 februari ontdekte Swaggy Stocks, een website die tickervermeldingen op Reddit bijhoudt, dat Sundial Growers, het meest werd genoemd. Diezelfde dag nog steeg de koers met 79%.

SOS Limited

SOS werd het meest verhandeld onder onze Hongaarse beleggers. Formeel wordt het bedrijf China Rapid Finance genoemd. Dit Chinese bedrijf biedt marketingdata, technologie en oplossingen aan klanten in Chinese sectoren als noodhulpdiensten, verzekeringen en gezondheidszorg. Het houdt zich bezig met big data, cloud computing, internet of things, blockchain en kunstmatige intelligentie. Zo creëerde het bedrijf bijvoorbeeld een SOS cloud-noodhulpdienst softwareplatform (SaaS), dat wordt gebruikt door bedrijven in de noodhulpdienstsector. Verschillende verzekeringsmaatschappijen, financiële instellingen, medische instellingen, autofabrikanten en zorgverleners voor senioren maken gebruik van de dienst.

Onlangs heeft SOS ook de cryptocurrency-space betreden. In februari kondigde SOS een overeenkomst met geaccrediteerde investeerders aan voor de aankoop van aandelen en warrants ter waarde van €91,4 miljoen[1]. De opbrengst zou worden gebruikt om de cryptocurrency-mijnbouw, -beveiliging en -verzekeringsactiviteiten van het bedrijf te helpen ontwikkelen. De aandelenkoersen sloten de maand af met een totale stijging van 56,91%.

SpineGuard

SpineGuard is een Frans bedrijf met een kleine marktkapitalisatie dat producten voor wervelkolomoperaties ontwikkelt en op de markt brengt. De apparaten zijn wereldwijd al gebruikt bij meer dan 80.000 chirurgische ingrepen. Het aandeel werd het meest verhandeld onder onze Franse klanten.

Vorige maand ontving het bedrijf goedkeuring van de FDA (Food and Drug Administration) in de VS voor de commerciële introductie van zijn DSG-detectietechnologie (Dynamic Surgical Guidance). De technologie voor wervelkolomchirurgie laat sondes en slimme schroeven realtime informatie röntgenvrij naar de DSG Connect-module verzenden. De CEO van SpineGuard zei dat de goedkeuring zijn positie als speler in de digitale chirurgie-industrie bevestigt. Aan het einde van de maand bleek de koers in totaal gestegen met 101,77%.

Grootste koersveranderingen

Met deze koersstijging (101,77%) is SpineGuard de winnaar van de aandelen op de kaart in februari. Aan de verliezende kant staat GameStop, met een koersdaling van 68,70%. In januari hadden Reddit-gebruikers en particuliere beleggers de aandelenkoersen met 1.625,05% opgedreven in een short squeeze. Begin februari daalden de koersen drastisch ten opzichte van deze hoogtepunten in januari. De koersen begonnen echter wel weer te stijgen tijdens de laatste week van februari, met een uiteindelijke winst van 151% ten opzichte van het begin van de week.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Reuters, Motley Fool, Sundial Growers, SOS, SpineGuard

Wisselkoers per 03.2021:

[1]1 USD=0,83 EUR

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.