Overzicht van de aandelen die het meest zijn verhandeld door DEGIRO-klanten in januari 2022.

Meest verhandelde aandelen per land: januari 2022

De financiële markten zijn het jaar moeizaam begonnen, onder meer door de verwachte renteverhogingen van ‘de Fed’ (de Centrale Bank) in de VS en de oplopende spanningen tussen Rusland en Oekraïne. In de VS bevonden de aandelen zich zelfs tijdelijk in correctiegebied, wat betekent dat ze meer dan 10% zijn gedaald ten opzichte van hun recente hoogtepunten. De EURO STOXX 50 en de S&P 500 zagen beide een daling van respectievelijk 2,88% en 5,26%.

Lees verder om meer te weten te komen over de meest verhandelde aandelen via ons platform in januari.

Alpha Services and Holdings kende de grootste prijsstijging in januari.

Nieuwkomers op de kaart

In januari werden Bavarian Nordic en Stillfront Group voor het eerst het meest verhandeld. Daarmee maakten ze hun debuut op onze kaart.

Bavarian Nordic AS

Bavarian Nordic was in januari het meest verhandelde aandeel onder onze Deense klanten. Bavarian Nordic is een Deens biotechnologiebedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling, productie en commercialisering van vaccins. De vaccins die het momenteel op de markt heeft zijn tegen hondsdolheid, pokken/maanpokken, door teken overgedragen ziekten en ebola. Het bedrijf heeft ook verscheidene vaccins in klinische ontwikkeling, waaronder één voor COVID-19.

In november daalde de aandelenkoers van Bavarian Nordic met 28,01%.

Stillfront Group

Stillfront Group, het meest verhandelde aandeel onder onze Zweedse klanten, verscheen ook voor het eerst op onze kaart. Stillfront is een onafhankelijke ontwikkelaar, uitgever en distributeur van digitale games. Het bedrijf is gevestigd in Zweden maar opereert wereldwijd. De Stillfront Group bestaat uit 21 gamestudio's. Haar spelportfolio omvat onder andere Call of War, Conflict of Nations, BitLife en Property Brothers Home Design.

In januari kondigde Stillfront aan dat het een 38,8% aandeel in Six Waves zou overnemen voor $201 miljoen. Het wordt overgenomen van de Japans-Zuid-Koreaanse spelontwikkelaar Nexon Co, een uitgever van mobiele games.

De aandelenkoersen sloten de maand af met een daling van 7,66%.

Grootste koersbewegingen

De bedrijven met de grootste koersbewegingen in januari zijn Alpha Services and Holdings en AMC Entertainment.

Alpha Services and Holdings

Van de aandelen op de kaart eindigden alleen Alpha Services and Holdings en Alibaba in januari in het groen. Met een stijging van 23,15% is Alpha Services and Holdings de winnaar van afgelopen maand. Alpha Services and Holdings is eigenaar van Alpha Bank en is één van de grootste financiële groepen van Griekenland.

AMC Entertainment

AMC Entertainment staat aan de verliezende kant, met koersen die 40,96% kelderden. Voor het geval u niet bekend bent met AMC Entertainment, dit is één van de grootste bioscoopketens ter wereld. Ook staan ze bekend als een zogenaamd meme-aandeel. Andere meme-aandelen, waaronder GameStop, hebben de koersen tot nu toe ook zien dalen in 2022, nadat ze in 2021 werden opgeblazen toen retailbeleggers zich verenigden in een poging om een short squeeze te veroorzaken.

Sommige analisten zeggen dat de verkoopgolf van de meme-aandelen voor een deel te wijten is aan het aflopen van de noodfinanciering die tijdens de coronacrisis gegeven is, de stijgende inflatie en de voorbereidingen van de Federal Reserve (‘de Fed’) om de rente te verhogen.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houd er rekening mee dat de feiten mogelijk zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Reuters, Yahoo! Finance, Motley Fool, Bavarian Nordic, Stillfront Group

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.