Overzicht van de aandelen die het meest zijn verhandeld door DEGIRO-klanten in juli 2021.

Meest verhandelde aandelen per land: juli 2021

Het einde van juli betekent ook het einde van de eerste handelsmaand van de tweede helft van 2021. Zowel Europese als Amerikaanse aandelen boekten afgelopen maand winsten, waarbij de indices EURO STOXX 50 en S&P 500 met respectievelijk 0,62% en 2,27% stegen.

In dit artikel bespreken wij de bedrijven die voor het eerst op de kaart verschenen en maken we de grootste winnaars en verliezers van juli bekend.

oSolutions 30 had de grootste koersstijging van alle aandelen op de kaart van juli.

Nieuwkomers op de kaart

Hoewel we sommige bedrijven elke maand weer zien verschijnen, maakten vier bedrijven dit keer hun debuut op de kaart:

SSAB

Het Zweedse staalbedrijf SSAB is het meest verhandelde aandeel onder onze Zweedse klanten. Het bedrijf zag zijn aandelenkoers vorige maand met 17,38% stijgen. De koersprestatie gaat hand in hand met de staalprijzen, die dit jaar een hoge vlucht hebben genomen. Volgens Bloomberg kan de sterke prestatie van staal dit jaar worden toegeschreven aan een toename van de industriële vraag nadat deze vorig jaar was gedaald, als gevolg van de pandemie. Eind juli maakte SSAB zijn winstcijfers voor het tweede kwartaal van 2021 bekend, waarbij het de hoogste operationele kwartaalwinst ooit rapporteerde.

Ambu

Ambu is het meest verhandelde aandeel door onze Deense klanten. Dit Deense bedrijf ontwikkelt en verkoopt eenmalig te gebruiken apparaten voor endoscopie en anesthesie voor patiëntenmonitoring en -diagnostiek.. Op het moment van schrijven heeft Ambu zijn resultaten voor het tweede kwartaal van 2021 nog niet vrijgegeven, maar het bedrijf publiceerde in juli wel al voorlopige resultaten. Ambu meldde dat niet-kritische operaties later weer op gang kwamen dan verwacht als gevolg van COVID-19 en verlaagde daarom zijn omzetgroeidoelstelling . De aandelenkoersen eindigden in juli met een daling van 3,77%.

Alibaba

Na AMC is Alibaba het populairste aandeel op de kaart. Het werd het meest verhandeld in Spanje, Finland, Italië, Portugal en Tsjechië. In juli daalden de koersen van de Chinese e-commerce gigant met 13,93%.

Als gevolg van de strenge hantering van Chinese regelgeving was juli over het algemeen een moeilijke maand voor Chinese bedrijven die in de VS genoteerd zijn. De stappen van de Chinese overheid, die inmiddels bekendstaan als de ‘Big tech crackdown’, waren in juli gericht op de technologie-, onderwijs- en vastgoedbeheersector. Bloomberg meldde dat de Nasdaq Golden Dragon China Index, een index die 98 van de grootste in de VS genoteerde Chinese bedrijven volgt, in juli de grootste daling in één maand kende sinds oktober 2008, met een daling van 22%.

flatexDEGIRO

De laatste nieuwkomer op de kaart, maar zeker niet de minste, zijn wij zelf. flatexDEGIRO was het meest verhandelde aandeel in Duitsland en Polen. De aandelenkoersen daalden in juli met 10,13%.

Zoals u weet, maakt DEGIRO deel uit van de flatexDEGIRO Bank AG, één van de 160 grootste beursgenoteerde ondernemingen in Duitsland. Wij zijn er trots op te kunnen zeggen dat wij Europa's grootste online broker zijn.

Als klant van DEGIRO heeft u de mogelijkheid om niet alleen via ons platform te beleggen, maar ook om in ons platform te investeren en zo ook aandeelhouder te worden. Daarom rekenen wij geen transactiekosten voor het beleggen in flatexDEGIRO aandelen! flatexDEGIRO AG is beschikbaar op zowel Xetra als Börse Frankfurt in EUR. Houd er rekening mee dat connectiviteitskosten en FX-kosten van toepassing kunnen zijn.

Grootste koersbewegingen

De bedrijven die de grootste koersbewegingen doormaakten in juli waren Solutions 30 en AMC. Aan de winnende kant stond Solutions 30, dat de maand afsloot met een stijging van 21,27%. AMC stond aan de verliezende kant, met koersdalingen van 34,69% in juli.

Solutions 30

Solutions 30 is een small-cap bedrijf dat gespecialiseerd is in IT-reparatiediensten voor particulieren en bedrijven. Het bedrijf is in Frankrijk genoteerd en in Luxemburg gevestigd. Eind juli maakte Solutions 30 zijn resultaten over het tweede kwartaal van 2021 bekend. Ze rapporteerden een sterke groei, waarbij de inkomsten met 22,9% waren gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

AMC

Zoals u waarschijnlijk weet, heeft AMC, 's werelds grootste bioscoopketen, dit jaar de krantenkoppen gehaald en is het één van de zogenaamde meme-aandelen geworden. Net als andere meme-aandelen, zoals GameStop, weerspiegelt de aandelenkoers van AMC niet de fundamentele (financiële) elementen van het bedrijf. In plaats daarvan wordt de koers aangewakkerd door de aandacht van de sociale media, waardoor het aandeel zeer volatiel is.

Beleggen via DEGIRO

Wilt u beleggen in één van de bedrijven die op de kaart van juli staan? Voor alle aandelen die op Amerikaanse beurzen worden verhandeld, vragen wij de lage vergoeding van €0,50 + $0,004 per aandeel. Kosten variëren voor alle andere beurzen. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Daarnaast bieden wij een groot aantal andere mogelijkheden om te beleggen op meer dan vijftig beurzen in dertig landen. Ga voor meer informatie naar de pagina producten en beurzen op onze website.

Met een DEGIRO-rekening kunt u beleggen in AMC met Limit en Stop Limit ordertypes. Vanwege de extreme volatiliteit kan het plaatsen van een marktorder leiden tot executies tegen prijzen die niet bedoeld waren. Om deze reden zijn Market orders voor dit product tijdelijk uitgeschakeld.

Beleggen in dergelijke volatiele aandelen brengt een hoog risico met zich mee. Wij adviseren u om alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. Beleg niet al uw geld in hetzelfde product en zorg ervoor dat uw portefeuille goed gediversifieerd is.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houd er rekening mee dat de feiten mogelijk zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Reuters, Yahoo! Finance, SSAB, Ambu, Solutions 30

Terug
backtotop

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.