Afbeelding van het DEGIRO-platform op een laptop.

Meest verhandelde aandelen per land: juli 2022

Na maanden van opeenvolgende verliezen eindigden de belangrijkste indexen, waaronder de EURO STOXX 50 en de S&P 500, in juli in het groen. De S&P 500 had zelfs zijn beste maand sinds november 2020.

Dit lijkt allemaal gunstig, maar sommige analisten waarschuwen dat dit wel eens een ‘bear market rally’ zou kunnen zijn in plaats van het einde van de bear market die we in juni zijn ingegaan. Een bear market rally betekent dat de aandelenkoersen tijdelijk stijgen nadat ze de daling van een bear market in zijn gedoken. Dus, is dit het einde van de bear market of slechts een rally? We zullen het moeten afwachten!

Overzicht van de aandelen die het meest verhandeld zijn door DEGIRO-klanten in juli 2022.

Nieuwskomers op de kaart

Deze twee bedrijven verschenen in juli voor het eerst op onze kaart:

Alphabet Inc.

Hoewel Alphabet een nieuwe naam is op onze kaart, is het vast geen onbekende. Het bedrijf opereerde vroeger onder de naam Google, maar veranderde in 2015 in Alphabet en maakte van Google een dochteronderneming.

Alphabet wordt verhandeld onder twee tickers: GOOG en GOOGL. Aandelen die verhandeld worden onder de ticker GOOGL worden gecategoriseerd als klasse A, en GOOG-aandelen worden gecategoriseerd als klasse C. Het belangrijkste verschil tussen deze is het stemrecht. Aandelen van klasse A krijgen één stem terwijl aandelen van klasse C hebben geen stemrecht hebben.

Op 18 juli ondergingen beide aandelenklassen een 20-voor-1 aandelensplitsing. Vóór de splitsing handelde Alphabet boven de $2.000, nu rond de $100. De meeste bedrijven kiezen voor een aandelensplitsing om de prijs te verlagen zodat het aandeel voor meer beleggers aantrekkelijk wordt.

Mytilineos Holdings

Ook nieuw op onze kaart is de Griekse industriële onderneming Mytilineos. Het in 1908 opgerichte Mytilineos wordt als industrieel bedrijf beschouwd, maar is sterk betrokken bij de energiesector. Het is onder meer gespecialiseerd in de opwekking van elektriciteit, de handel in gas, de exploitatie van industriële en duurzame energiecentrales en de productie van aluminium. Mytilineos is actief in 30 landen en is een belangrijke Griekse exporteur, goed voor meer dan 2% van alle export van het land.

Grootste koersbewegingen

Het Deense biotechnologiebedrijf Bavarian Nordic boekte in juli de grootste winst van alle aandelen op de kaart. Dit had alles te maken met de uitbraak van het apenpokkenvirus, een noodsituatie voor de volksgezondheid, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Bavarian Nordic heeft op dit moment namelijk het enige goedgekeurde vaccin tegen apenpokken.

Banco Comercial Portugues (BCP), ook bekend als Millennium bcp, had in juli een slechte maand. Ze voorzagen zelf al dat de inkomsten uit de Poolse markt het komende kwartaal een klap zouden krijgen. De Poolse regering is bezig om maatregelen te nemen waarmee ze hoge kosten van levensonderhoud in het land willen verlichten. Andere banken, waaronder Commerzbank, ING en Santander, waarschuwen ook voor de gevolgen van deze maatregelen voor hun bedrijven.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden, noch is het de bedoeling om beleggingen aan te bevelen. Wees u ervan bewust dat feiten kunnen zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen : Reuters, Bloomberg, Bavarian Nordic, Mytilineos, Yahoo! Finance, BCP

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.