Overview of the stocks that were traded the most by DEGIRO clients in June 2022

Meest verhandelde aandelen per land: juni 2022

De maand is weer voorbij gevlogen! Toch maakte dit de beurzen niet minder wispelturig. De S&P 500 stortte op 13 juni officieel in een bear market en de EURO STOXX 50 stapte zonder schaamte hetzelfde territorium binnen. Ze daalden met wel 8.39% (S&P) en 8.82% (EURO STOXX). Een flinke val in de berenkuil.

In juni daalden al deze aandelen in prijs.

Nieuwkomers deze maand

In juni zagen we drie nieuwe bedrijven voor het eerst pieken op de beurs. Omdat ze nieuw zijn introduceren we ze hier:

Pinterest

Pinterest is dan wel nieuw op onze kaart, het is zeker geen onbekende. Het sociale platform is al jaren de plek voor 433 miljoen gebruikers om van alles en nog wat delen, liken en plaatsen. Van recepten tot producten en inspiratie voor de inrichting van hun huis. Afbeeldingen ‘Pins’ kun je verzamelen en categoriseren op een ‘Board’. Het verdienmodel van Pinterest komt uit advertentie-inkomsten, voornamelijk van gepromote Pins die er hetzelfde uitzien als posts van gewone gebruikers.

Atos

Techbedrijf Atos werd in juni het meest verhandeld door onze Franse klanten. Het bedrijf levert over de hele wereld digitale oplossingen en diensten. Ze zijn gespecialiseerd in Advanced computing, Cloud systems, Internet of Things, Cybersecurity, Artificial intelligence, Digital Consulting en nog veel meer. De oplossingen van Atos worden op enorm veel verschillende plekken toegepast. Bijvoorbeeld in de financiële dienstverlening, in de zorg, in fabrieken en bij defensie.

Powszechny Zaklad Ubezpieczen (PZU)

De laatste nieuwkomer is PZU. Een van de grootste financiële instituten in Polen. Ze zijn gespecialiseerd in vastgoed verzekeringen in Polen, de Baltische Staten en Oekraïne.

Grootste bewegingen

Er was deze maand niet echt een grote winnaar, aangezien alle aandelen daalden in koers. De Hongaarse bank OTP wint een beetje omdat ze ‘slechts’ een koersdaling van 4.49% hadden. Atos trok aan het kortste eind, met een val van bijna de helft: 47.75%.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we via de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden, noch is het de bedoeling om beleggingen aan te bevelen. Wees u ervan bewust dat feiten kunnen zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Reuters, Bloomberg, Atos, Pinterest, PZU, Yahoo! Finance

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.