Overzicht van de aandelen die het meest zijn verhandeld door DEGIRO-klanten in maart 2021.

Meest verhandelde aandeel per land: maart 2021

Op 12 maart was het precies een jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de uitbraak van Covid-19 tot een wereldwijde pandemie verklaarde. In de beleggingswereld zagen we aandelenmarkten veranderen in bearmarkten, en vervolgens het snelste herstel ooit vertonen. Daarnaast zagen we olieprijzen zich voor het eerst op negatief terrein begeven, centrale banken de rente verlagen, retailbeleggers de markt overspoelen, “meme aandelen” opkomen en nog veel meer.

Maart markeerde het einde van het eerste kwartaal van het jaar en was op zichzelf een sterke maand voor Europese en Amerikaanse aandelen. De EURO STOXX 50 eindigde maart 7,78% hoger dan het begin van de maand. De S&P 500 bereikte op 31 maart een nieuw intraday-hoogtepunt en eindigde de maand 4,24% hoger.

In dit artikel bespreken we de meest populaire aandelen van vorige maand onder onze beleggers en belichten we een bedrijf dat voor het eerst op onze kaart staat.

GameStop was het overheersende aandeel onder onze klanten en had de grootste koersstijging in maart

GameStop neemt de kaart wéér over

GameStop was voor de derde maand op rij het overheersende aandeel op onze kaart. Het was met koersstijgingen van 86,57% de winnaar onder alle aandelen op de kaart. Als het gaat om volatiliteit, was het een “achtbaan” voor de gamingretailer. Hoewel de GameStop-koers gedaald is vanaf de recordhoogte in januari, sloot de koers het eerste kwartaal alsnog 907,54% hoger af ten opzichte van het begin van het jaar.

GameStop heeft haar winst uit het vierde kwartaal van 2020 op 23 maart bekendgemaakt. De omzet en winst waren lager dan verwacht, waardoor de aandelen de volgende dag 33,79% daalden. In de publicatie van de winstcijfers kondigde GameStop aan dat het bedrijf zich zou concentreren op het transformeren van haar fysieke bedrijfsmodel naar e-commerce op de lange termijn. Binnen deze inspanning streeft het bedrijf ernaar om senior talent, met ervaring in e-commerce en technologie, toe te voegen aan haar team. Zo heeft GameStop aan het einde van de maand al drie nieuwe leidinggevenden aangenomen, allemaal voormalige Amazon-leidinggevenden.

Nieuwkomers op de kaart

Piraeus Financial Holdings, het moederbedrijf van Piraeus Bank, was het meest verhandelde aandeel onder onze Griekse beleggers en maakte haar debuut op onze kaart. Het is een in Athene gevestigd, small-cap bedrijf en is een van de "grote vier" banken van Griekenland.

Het bedrijf heeft op 16 maart haar inkomsten voor het volledige boekjaar 2020 vrijgegeven. Het bedrijf rapporteerde een nettowinst uit voortgezette activiteiten in 2019 van € 270 miljoen naar een nettoverlies in 2020 van € 652 miljoen. De aandelenkoers daalde de volgende dag sterk en eindigde maart 42,86% lager dan het begin van de maand.

Beleggen via DEGIRO

Wilt u beleggen in één van de bedrijven die op de kaart van maart staan? Voor alle aandelen die op Amerikaanse beurzen worden verhandeld, vragen wij de lage vergoeding van €0,50 + $0,004 per aandeel. Kosten variëren voor alle andere beurzen. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Daarnaast bieden wij een groot aantal andere mogelijkheden om te beleggen op meer dan vijftig beurzen in dertig landen. Ga voor meer informatie naar de pagina producten en beurzen op onze website..

Met een DEGIRO-rekening kunt u beleggen in GameStop met Limit en Stop Limit ordertypes. Vanwege de extreme volatiliteit kan het plaatsen van een marktorder leiden tot executies tegen prijzen die niet bedoeld waren. Om deze reden zijn Market orders voor dit product tijdelijk uitgeschakeld.

Beleggen in dergelijke volatiele aandelen brengt een hoog risico met zich mee. Wij adviseren u om alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. Beleg niet al uw geld in hetzelfde product en zorg ervoor dat uw portefeuille goed gediversifieerd is.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Reuters, GameStop, Barron’s, Piraeus Financial Holdings, S&P Global

Terug
backtotop

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.