Overzicht van de aandelen die het meest zijn verhandeld door DEGIRO-klanten in maart 2021.

Meest verhandelde aandeel per land: maart 2021

Op 12 maart was het precies een jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de uitbraak van Covid-19 tot een wereldwijde pandemie verklaarde. In de beleggingswereld zagen we aandelenmarkten veranderen in bearmarkten, en vervolgens het snelste herstel ooit vertonen. Daarnaast zagen we olieprijzen zich voor het eerst op negatief terrein begeven, centrale banken de rente verlagen, retailbeleggers de markt overspoelen, “meme aandelen” opkomen en nog veel meer.

Maart markeerde het einde van het eerste kwartaal van het jaar en was op zichzelf een sterke maand voor Europese en Amerikaanse aandelen. De EURO STOXX 50 eindigde maart 7,78% hoger dan het begin van de maand. De S&P 500 bereikte op 31 maart een nieuw intraday-hoogtepunt en eindigde de maand 4,24% hoger.

In dit artikel bespreken we de meest populaire aandelen van vorige maand onder onze beleggers en belichten we een bedrijf dat voor het eerst op onze kaart staat.

GameStop was het overheersende aandeel onder onze klanten en had de grootste koersstijging in maart

GameStop neemt de kaart wéér over

GameStop was voor de derde maand op rij het overheersende aandeel op onze kaart. Het was met koersstijgingen van 86,57% de winnaar onder alle aandelen op de kaart. Als het gaat om volatiliteit, was het een “achtbaan” voor de gamingretailer. Hoewel de GameStop-koers gedaald is vanaf de recordhoogte in januari, sloot de koers het eerste kwartaal alsnog 907,54% hoger af ten opzichte van het begin van het jaar.

GameStop heeft haar winst uit het vierde kwartaal van 2020 op 23 maart bekendgemaakt. De omzet en winst waren lager dan verwacht, waardoor de aandelen de volgende dag 33,79% daalden. In de publicatie van de winstcijfers kondigde GameStop aan dat het bedrijf zich zou concentreren op het transformeren van haar fysieke bedrijfsmodel naar e-commerce op de lange termijn. Binnen deze inspanning streeft het bedrijf ernaar om senior talent, met ervaring in e-commerce en technologie, toe te voegen aan haar team. Zo heeft GameStop aan het einde van de maand al drie nieuwe leidinggevenden aangenomen, allemaal voormalige Amazon-leidinggevenden.

Nieuwkomers op de kaart

Piraeus Financial Holdings, het moederbedrijf van Piraeus Bank, was het meest verhandelde aandeel onder onze Griekse beleggers en maakte haar debuut op onze kaart. Het is een in Athene gevestigd, small-cap bedrijf en is een van de 'grote vier' banken van Griekenland.

Het bedrijf heeft op 16 maart haar inkomsten voor het volledige boekjaar 2020 vrijgegeven. Het bedrijf rapporteerde een nettowinst uit voortgezette activiteiten in 2019 van € 270 miljoen naar een nettoverlies in 2020 van € 652 miljoen. De aandelenkoers daalde de volgende dag sterk en eindigde maart 42,86% lager dan het begin van de maand.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Reuters, GameStop, Barron’s, Piraeus Financial Holdings, S&P Global

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.