Overzicht van de aandelen die in november 2020 het meest werden verhandeld door klanten van DEGIRO.

Meest verhandelde aandeel per land: november 2020

Het winnen van de Amerikaanse verkiezen door Joe Biden, positieve berichten over een vaccin en de start van het vakantieseizoen maakten november van weer een interessante maand op de financiële markten. Sinds maart is de slotkoers van de EURO STOXX 50 niet meer zo hoog geweest als die van 27 november. De index eindigde de maand met een stijging van 18,06%. Ook de S&P 500 sloot 27 november op een recordhoogte en zag aan het einde van de maand een stijging van 10,75%.

In dit artikel delen we het aandeel dat in november het meest werd verhandeld en de grootste winnaar en verliezer van de maand.

oKaart van de meest verhandelde aandelen per land via DEGIRO in november 2020

NIO neemt het over

Terwijl Tesla op onze kaart staat, is het de Chinese concurrent NIO die er met de populariteitsprijs vandoor gaat. Onze klanten kozen namelijk het meest voor de aandelen van deze autoproducent. NIO begon november sterk en rapporteerde een oplevering van 5.000 voertuigen in oktober. Een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit nieuws werd goed ontvangen door beleggers.

De producent van elektrische auto’s publiceerde later in de maand ook haar resultaten voor het derde kwartaal. De totale inkomsten overtroffen de voorspellingen van analisten en stegen met 164,40% op jaarbasis en met 21,70% ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Grootste koersverandering

NIO was niet alleen het overheersende aandeel op de kaart, de prijsstijging van 65,24% maakte het bedrijf ook nog eens de winnaar van deze maand. NIO heeft dit jaar een sterke run gehad, met prijzen die in de eerste elf maanden van het jaar met 98,16% zijn gestegen.

De verliezer deze maand was Novacyt, een small-cap biotechnologiebedrijf. Dit bedrijf, dat haar hoofdkantoor heeft in Frankrijk, onderging een prijsdalingen van 23,49%. Net als veel andere bedrijven heeft Novacyt zich ingespannen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het bedrijf produceert en levert COVID-19-testkits en werkt aan de uitbreiding van zijn COVID-19-productportfolio. Hoewel de aandelenkoersen in november daalden, zijn ze sinds het begin van het jaar alsnog met 4976,47% gestegen.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Yahoo Finance

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open een gratis rekening invest
backtotop

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.