Overzicht van de aandelen die het meest zijn verhandeld door DEGIRO-klanten in november 2021

Meest verhandelde aandelen per land: november 2021

Nu we de laatste maand van het jaar ingaan, is het tijd om terug te blikken op november. Amerikaanse en Europese aandelen daalden door de onzekerheid rond de Omicron-variant van het coronavirus. De S&P 500 en de EURO STOXX 50 sloten de maand af met dalingen van respectievelijk 0,83% en 4,41%.

In dit artikel bespreken we het bedrijf dat voor het eerst op de kaart verscheen en delen we de grootste winnaar en verliezer van november.

Valneva had de grootste koersstijging van alle aandelen op de kaart van november.

Nieuwkomer op de kaart

Vestas Wind Systems, beter bekend als Vestas, was het meest verhandelde aandeel onder onze Deense klanten en maakte zijn debuut op onze kaart. Het bedrijf is gevestigd in Denemarken en houdt zich bezig met de ontwikkeling, fabricage, verkoop en service van windturbines.

De aandelenkoersen van Vestas hebben in november een paar klappen gekregen. Aan het begin van de maand verlaagde het bedrijf voor de tweede keer dit jaar zijn vooruitzichten voor 2021, waarbij het zich beriep op hogere kosten en aanbodbeperkingen. Na de aankondigingen daalden de aandelenkoersen met maar liefst 14%. Vervolgens maakte Vestas op 20 november bekend dat het getroffen was door een cyberaanval, waardoor gegevens waren gecompromitteerd. Als gevolg daarvan moest het bedrijf de IT-systemen van meerdere bedrijfsonderdelen en locaties stilleggen. De aandelenkoersen eindigden de maand in het rood met 20,95%.

Grootste koersbewegingen

De bedrijven met de grootste koersbewegingen in november, waren Valneva en Evolution AB.

Aan de positieve kant stond Valneva. Het is een Frans biotechnologiebedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling en commercialisering van profylactische vaccins. In november kondigde Valneva een aankoopovereenkomst aan met de Europese Commissie voor de levering van maximaal 60 miljoen doses van haar Covid-19 vaccinkandidaat VLA2001 over een periode van twee jaar. De overeenkomst werd goed onthaald door beleggers. Koersen sloten de maand af met een stijging van 45,56%.

Het Zweedse online gokbedrijf Evolution was aan de verliezende hand. De aandelenkoersen kelderden in november met 31,56% omdat Evolution ervan werd beschuldigd zaken te doen met landen die onder Amerikaanse sancties vallen. Evolution reikte de hand aan toezichthouders in New Jersey, waar het een licentie heeft, en startte een intern onderzoek, dat op het moment van schrijven nog gaande is.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden, noch is het de bedoeling om beleggingen aan te bevelen. Wees u ervan bewust dat feiten kunnen zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Reuters, Vestas Wind Systems

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.