Overzicht van de aandelen die het meest zijn verhandeld door DEGIRO-klanten in oktober 2021.

Meest verhandelde aandelen per land: oktober 2021

Nu oktober ten einde is, is het tijd om terug te kijken op weer een handelsmaand. Voor zowel Europese als Amerikaanse aandelen was de maand positief. De EURO STOXX 50 boekte een winst van 5,00%, en de S&P 500 sloot op 29 oktober op een recordhoogte met een stijging van 6,91%, de grootste maandelijkse winst tot nu toe dit jaar.

In dit artikel bespreken we de bedrijven die voor het eerst op de kaart verschenen en delen we de grootste winnaar en verliezer van oktober.

Progenity Inc Aterian had de grootste koersstijging van alle aandelen op de kaart van oktober.

Nieuwkomers op de kaart

Twee bedrijven maakten in oktober hun debuut op de kaart en werden voor het eerst het meest verhandeld. Hoewel het geen nieuwkomer is, is er ook een derde nieuwe naam op onze kaart. Voor het geval u het gemist heeft, Facebook Inc veranderde zijn naam in Meta Platforms Inc op 28 oktober.

Hieronder volgt een korte introductie van de twee nieuwe aandelen op onze kaart:

Progenity Inc

Progenity is een in Californië gevestigd biotechbedrijf dat moleculaire testen ontwikkelt die toegepast kunnen worden op verschillende gebieden zoals: de gezondheid van vrouwen, gastro-intestinale gezondheid en orale biotherapeutica. Het is een small-cap bedrijf waarvan veel aandeelhouders op het moment shortposities aanhouden. Volgens The Motley Fool is het aandeel de laatste tijd in trek bij retailbeleggers die op zoek zijn naar een short squeeze. Op het moment van schrijven staat Progenity bovenaan het Short Squeeze Leaderboard van Fintel, dat bedrijven rangschikt die grootste kans hebben op een short squeeze op basis van een kwantitatief analysemodel.

Progenity ging in juni 2020 naar de beurs, met een IPO-prijs van $15 per aandeel. Sindsdien zijn de aandelenkoersen volatiel geweest en daalden ze zelfs tot $0,66 in augustus 2021. Vorige maand stegen de koersen met 136,84%.

Thryv Holdings Inc

Thryv is een wereldwijd software- en marketingdienstenbedrijf dat gevestigd is in Texas en diensten levert aan kleine tot middelgrote bedrijven. Net als Progenity is het ook een small-cap. Thryv is opgedeeld in drie segmenten: Software as a Service (SaaS) en Marketing Services in de V.S. en Thryv International, wat gericht is op Australië.

In oktober eindigden de aandelenkoersen in het groen, met een stijging van 5,43%.

Grootste koersbewegingen

De bedrijven die de grootste koersbewegingen kenden in oktober waren Progenity en het bedrijf AMC Entertainment. Aan de positieve kant staat Progenity, met een koersstijging van 136,84%. AMC staat aan de verliezende kant, met een koersdaling van 7,07%.

Beleggen via DEGIRO

Wilt u beleggen in één van de bedrijven die op de kaart van oktober staan? Voor alle aandelen die op Amerikaanse beurzen worden verhandeld, vragen wij de lage vergoeding van €0,50 + $0,004 per aandeel. Kosten variëren voor alle andere beurzen. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Daarnaast bieden wij een groot aantal andere mogelijkheden om te beleggen op meer dan vijftig beurzen in dertig landen. Ga voor meer informatie naar de beurzenpagina op onze website.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houd er rekening mee dat de feiten mogelijk zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Yahoo! Finance, Motley Fool, Reuters, The Street, New York Times, Progenity, Thryv

Terug
backtotop

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.