Overzicht van de aandelen die het meest zijn verhandeld door DEGIRO-klanten in oktober 2021.

Meest verhandelde aandelen per land: oktober 2021

Nu oktober ten einde is, is het tijd om terug te kijken op weer een handelsmaand. Voor zowel Europese als Amerikaanse aandelen was de maand positief. De EURO STOXX 50 boekte een winst van 5,00%, en de S&P 500 sloot op 29 oktober op een recordhoogte met een stijging van 6,91%, de grootste maandelijkse winst tot nu toe dit jaar.

In dit artikel bespreken we de bedrijven die voor het eerst op de kaart verschenen en delen we de grootste winnaar en verliezer van oktober.

Progenity Inc Aterian had de grootste koersstijging van alle aandelen op de kaart van oktober.

Nieuwkomers op de kaart

Twee bedrijven maakten in oktober hun debuut op de kaart en werden voor het eerst het meest verhandeld. Hoewel het geen nieuwkomer is, is er ook een derde nieuwe naam op onze kaart. Voor het geval u het gemist heeft, Facebook Inc veranderde zijn naam in Meta Platforms Inc op 28 oktober.

Hieronder volgt een korte introductie van de twee nieuwe aandelen op onze kaart:

Progenity Inc

Progenity is een in Californië gevestigd biotechbedrijf dat moleculaire testen ontwikkelt die toegepast kunnen worden op verschillende gebieden zoals: de gezondheid van vrouwen, gastro-intestinale gezondheid en orale biotherapeutica. Het is een small-cap bedrijf waarvan veel aandeelhouders op het moment shortposities aanhouden. Volgens The Motley Fool is het aandeel de laatste tijd in trek bij retailbeleggers die op zoek zijn naar een short squeeze. Op het moment van schrijven staat Progenity bovenaan het Short Squeeze Leaderboard van Fintel, dat bedrijven rangschikt die grootste kans hebben op een short squeeze op basis van een kwantitatief analysemodel.

Progenity ging in juni 2020 naar de beurs, met een IPO-prijs van $15 per aandeel. Sindsdien zijn de aandelenkoersen volatiel geweest en daalden ze zelfs tot $0,66 in augustus 2021. Vorige maand stegen de koersen met 136,84%.

Thryv Holdings Inc

Thryv is een wereldwijd software- en marketingdienstenbedrijf dat gevestigd is in Texas en diensten levert aan kleine tot middelgrote bedrijven. Net als Progenity is het ook een small-cap. Thryv is opgedeeld in drie segmenten: Software as a Service (SaaS) en Marketing Services in de V.S. en Thryv International, wat gericht is op Australië.

In oktober eindigden de aandelenkoersen in het groen, met een stijging van 5,43%.

Grootste koersbewegingen

De bedrijven die de grootste koersbewegingen kenden in oktober waren Progenity en het bedrijf AMC Entertainment. Aan de positieve kant staat Progenity, met een koersstijging van 136,84%. AMC staat aan de verliezende kant, met een koersdaling van 7,07%.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houd er rekening mee dat de feiten mogelijk zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Yahoo! Finance, Motley Fool, Reuters, The Street, New York Times, Progenity, Thryv

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.