Overzicht van de aandelen die het meest zijn verhandeld door DEGIRO-klanten in september 2021.

Meest verhandelde aandelen september 2021

In de beleggingswereld is ‘het september effect’ een bekend begrip. Met dit begrip wordt bedoeld dat er in deze maand historisch gezien regelmatig lagere rendementen worden behaald dan in andere maanden. Veel bewijs dat deze theorie ondersteunt is anekdotisch, dus of de theorie waarheid is is nog maar de vraag. Wat we wel zeker weten is dat de S&P 500 en de EURO STOXX 50 afgelopen september voor het eerst in acht maanden in het rood eindigden. Ze boekten verliezen van respectievelijk 4,76% en 3,53%.

In dit artikel bespreken we de bedrijven die voor het eerst op de kaart verschenen en delen we wie de grootste winnaar en verliezer van september zijn.

Aterian had de grootste koersstijging van alle aandelen op de kaart van september.

Nieuwkomers op de kaart

Drie bedrijven maakten in september hun debuut op de kaart. Hieronder volgt een korte introductie van deze bedrijven en informatie over hun aandelen:

Aterian Inc.

Aterian is een technologisch platform voor consumentenproducten. Het bedrijf heeft een platform dat gebaseerd is op de cloud genaamd AIMEE. Dit is kort voor Artificial Intelligence Marketplace Ecommerce Engine. Met gebruik van machine learning, natuurlijke taalverwerking en data-analyse, stroomlijnt AIMEE het beheer van producten op schaal over 's werelds grootste marktplaatsen, zoals Amazon, Shopify en Walmart. Het bedrijf is eigenaar van veertien eigen merken, voor de verkoop van een breed scala aan producten, van huishoudelijke apparaten tot etherische oliën.

Aterian wordt beschouwd als een meme-aandeel, dankzij zijn beleggers op Reddit's WallStreetBets forum die zich verenigen om de prijs op te drijven in de hoop een short squeeze te ontketenen. Net als andere meme-aandelen, zoals GameStop en AMC, weerspiegelt de koers van Aterian niet de bedrijfsfundamentals. In plaats daarvan wordt de koers gevoed door aandacht op sociale media, wat het zeer volatiel maakt.

De aandelenkoers van Aterian ging in september op en neer en eindigde de maand met een stijging van 81,81%.

Sphere 3D Corp

Sphere 3D is een in Canada gevestigde leverancier van software gebaseerd op de cloud. Het heeft een portefeuille van merken, zoals HVE ConneXions, Unified ConneXions en SnapServer. Sphere 3D wordt beschouwd als een small-cap bedrijf met een marktkapitalisatie van ongeveer $350 miljoen.

In juni kondigde Sphere 3D een fusie aan met Gryphon Digital Mining, een Bitcoin-mijnbouwbedrijf dat gebruikmaakt van hernieuwbare energie. De fusie moet in het vierde kwartaal van 2021 voltooid zijn. Op 15 september maakte de aandelenkoers van Sphere 3D een sprong van 35% nadat Gryphon Digital Mining aankondigde dat het een lading machines had ontvangen die het bedrijf zal gebruiken om Bitcoin te delven op een manier die koolstofneutraal is. Eind september was de koers weer met 8,47% gedaald.

Vinco Ventures

Vinco Ventures, dat ook wordt beschouwd als een meme-aandeel, is een overnamebedrijf dat zich richt op digitale media en contenttechnologieën.

Vinco Ventures is ook betrokken bij Non-Fungible Tokens (NFT's). In september kondigde Vinco Ventures samen met haar dochteronderneming Emmersive Entertainment aan dat het de eerste NFT streaming film soundtrack zal lanceren met Grammy winnaars Om'Mas Keith en Adrian L. Miller. De aandelenkoersen waren aan het eind van de maand met 21,35% gedaald.

Grootste koersbewegingen

De bedrijven die de grootste koersbewegingen toonden in september waren Aterian en het Franse biotechbedrijf Valneva. Aan de positieve kant stond Aterian met een koersstijging van 81,71%. Valneva stond aan de verliezende kant, met een koersdaling van 35,55%.

Beleggen via DEGIRO

Wilt u beleggen in één van de bedrijven die op de kaart van september staan? Voor alle aandelen die op Amerikaanse beurzen worden verhandeld, vragen wij de lage vergoeding van €0,50 + $0,004 per aandeel. Kosten variëren voor alle andere beurzen. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Daarnaast bieden wij een groot aantal andere mogelijkheden om te beleggen op meer dan vijftig beurzen in dertig landen. Ga voor meer informatie naar de pagina producten en beurzen op onze website.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houd er rekening mee dat de feiten mogelijk zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Bloomberg, Yahoo! Finance, Motley Fool, Reuters, Aterian, Sphere 3D Corp, Vinco Ventures

Terug
backtotop

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.