Overzicht van de muziekstreaming-industrie en de grootste spelers op de markt.

Muziekstreaming-oorlogen

De technologische vooruitgang van de afgelopen twee decennia ontketende groei in nieuwe industrieën. Een voorbeeld hiervan is de muziekstreaming-industrie, die de muziekwereld zoals we die ooit kenden heeft ontwricht en voor altijd veranderd. De dagen van vinylplaten en cd's zijn vervangen door uitgebreide streamingplatforms. Gebruikers van deze platformen hebben tegenwoordig ten alle tijden duizenden nummers binnen handbereik.

De verschuiving naar muziekstreaming heeft niet alleen de manier waarop we naar muziek luisteren veranderd, maar ook het verdienmodel van de muziekindustrie. Het merendeel van de omzet komt nu voort uit het streamen van muziek en deze markt wordt door slechts enkele bedrijven gedomineerd.

Streamingsinkomsten

De International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) brengt jaarlijks een rapport uit over muziek wereldwijd. Het rapport uit 2019 toonde aan dat 56.1% van de wereldwijde inkomsten uit opgenomen muziek voortkwam uit streaming, inclusief abonnementen op audiostreams en streams met advertenties. Dit percentage staat gelijk aan $11,4 miljard, een stijging van 22.9% ten opzichte van 2018.

Marktleiders in muziekstreaming

Hoewel er veel gratis opties zijn voor het streamen van muziek, richten wij ons in dit artikel op platforms met betaalde abonnementen. Tencent Music, waar ook QQ Music, Kuwo en Kugou onder vallen, heeft het hoogste aantal maandelijkse actieve gebruikers. Wanneer wij echter kijken naar het aantal betaalde abonnementen, dan staat Spotify aan de top met een marktaandeel van 34%. Deze platforms hadden het grootste marktaandeel in Q2 2020:

Met betrekking tot betaalde abonnementen is Spotify het grootste muziekstreamingplatform.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houdt u er rekening mee dat gegevens na het schrijven van dit artikel veranderd kunnen zijn. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Counterpoint Research, IFPI, Grand View Research

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.