Overzicht van Volvo Cars en zijn beursgang

IPO - Aandelen Volvo Cars op Nasdaq Stockholm

Op 4 oktober 2021 kondigde Volvo Cars aan dat het naar de beurs zou gaan, waarbij het zijn aandelen noteert aan de Nasdaq Stockholm. De aandelen van Volvo Cars zullen vanaf 29 oktober 2021 verhandeld worden. Deze beursgang zal de grootste in Europa zijn sinds januari 2021.

Lees verder om meer te weten te komen over Volvo Cars en het aanstaande beursdebuut.

Over Volvo Cars

Volvo Cars is een bedrijf dat auto's ontwerpt, produceert en internationaal levert. De historie van het bedrijf gaat terug tot 1927, toen de eerste Volvo op de weg kwam in Göteborg, Zweden. Volvo Cars was een onderdeel van AB Volvo tot 1999, toen Ford Motor Company het kocht. In 2010 kwam het bedrijf weer in nieuwe handen. Toen nam het Chinese Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) Volvo Cars over, en is daarmee sindsdien eigenaar van het bedrijf.

De bedrijfsstructuur van Volvo Cars omvat verschillende merken, waaronder Volvo Cars en softwarebedrijf Zenseact. Daarnaast heeft het relatief grote belangen in verschillende andere merken. Volvo Cars bezit bijvoorbeeld 50% van het elektrische-autobedrijf Polestar, dat wordt gesteund door Leonardo DiCaprio, en 30% van het Chinese automerk LYNK & CO.

Over de beursgang van Volvo Cars

Zoals vermeld, zullen de aandelen van Volvo Cars vanaf 29 oktober 2021 verhandelbaar zijn op de Nasdaq Stockholm. Volgens het persbericht van Volvo Cars wil het bedrijf de resulterende financiële middelen gebruiken voor twee hoofddoelen. Ten eerste ter ondersteuning van het plan om tegen 2030 alleen nog volledig elektrische auto's te verkopen. Ten tweede om de capaciteit te vergroten in een poging de jaarlijkse verkoop tegen 2025 bijna te verdubbelen tot 1,2 miljoen auto's.

Volvo Cars wilde aanvankelijk 25 miljard Zweedse kronen (€2,5 miljard) ophalen, maar op 25 oktober 2021 verlaagde het bedrijf het aanbod met een vijfde en zal het nu ongeveer 20 miljard kronen (€2 miljard) ophalen. Het bedrijf prijsde de aandelen aan de onderkant van de oorspronkelijke prijsvork op 53 kroon per aandeel, wat de waarde van het bedrijf op ruim €15 miljard brengt.

Volvo Cars heeft al geruime tijd plannen om naar de beurs te gaan. Het probeerde aanvankelijk om de aandelen in 2018 naar de beurs te brengen, maar heeft dat afgeblazen, omdat het vreesde dat een handelsoorlog tussen de VS, Europa en China de waardering zou schaden.

Het bedrijf wachtte ook tot Polestar had aangekondigd dat het naar de beurs zou gaan door te fuseren met Gores Guggenheim, een special-purpose acquisition company (SPAC). De aandelen zullen onder de naam Polestar op de NASDAQ worden verhandeld. Op het moment van schrijven is nog niet aangekondigd wanneer Polestar met de handel zal beginnen, maar de deal impliceert een ondernemingswaarde van $20 miljard.

Beleggen via DEGIRO

Wilt u beleggen in Volvo Cars? Met DEGIRO kunt u beleggen in Volvo Cars, en alle andere IPO's, vanaf het moment dat de aandelen verhandelbaar zijn op de beurs. Zoals gezegd, Volvo Cars zal verhandeld worden op Nasdaq Stockholm, waarvoor wij de lage fee van €4.00 + 0.05% aanbieden. Ga voor meer informatie naar onze tarievenpagina.

Naast Volvo Cars bieden wij een groot aantal andere bedrijven en financiële producten om in te beleggen op meer dan vijftig beurzen in dertig landen. Ga voor meer informatie naar de pagina beurzen op onze website.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houd er rekening mee dat de feiten mogelijk zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Volvo Cars, Bloomberg, Reuters

Terug
backtotop

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.