Overzicht van Volvo Cars en zijn beursgang

IPO - Aandelen Volvo Cars op Nasdaq Stockholm

Op 4 oktober 2021 kondigde Volvo Cars aan dat het naar de beurs zou gaan, waarbij het zijn aandelen noteert aan de Nasdaq Stockholm. De aandelen van Volvo Cars zullen vanaf 29 oktober 2021 verhandeld worden. Deze beursgang zal de grootste in Europa zijn sinds januari 2021.

Lees verder om meer te weten te komen over Volvo Cars en het aanstaande beursdebuut.

Over Volvo Cars

Volvo Cars is een bedrijf dat auto's ontwerpt, produceert en internationaal levert. De historie van het bedrijf gaat terug tot 1927, toen de eerste Volvo op de weg kwam in Göteborg, Zweden. Volvo Cars was een onderdeel van AB Volvo tot 1999, toen Ford Motor Company het kocht. In 2010 kwam het bedrijf weer in nieuwe handen. Toen nam het Chinese Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) Volvo Cars over, en is daarmee sindsdien eigenaar van het bedrijf.

De bedrijfsstructuur van Volvo Cars omvat verschillende merken, waaronder Volvo Cars en softwarebedrijf Zenseact. Daarnaast heeft het relatief grote belangen in verschillende andere merken. Volvo Cars bezit bijvoorbeeld 50% van het elektrische-autobedrijf Polestar, dat wordt gesteund door Leonardo DiCaprio, en 30% van het Chinese automerk LYNK & CO.

Over de beursgang van Volvo Cars

Zoals vermeld, zullen de aandelen van Volvo Cars vanaf 29 oktober 2021 verhandelbaar zijn op de Nasdaq Stockholm. Volgens het persbericht van Volvo Cars wil het bedrijf de resulterende financiële middelen gebruiken voor twee hoofddoelen. Ten eerste ter ondersteuning van het plan om tegen 2030 alleen nog volledig elektrische auto's te verkopen. Ten tweede om de capaciteit te vergroten in een poging de jaarlijkse verkoop tegen 2025 bijna te verdubbelen tot 1,2 miljoen auto's.

Volvo Cars wilde aanvankelijk 25 miljard Zweedse kronen (€2,5 miljard) ophalen, maar op 25 oktober 2021 verlaagde het bedrijf het aanbod met een vijfde en zal het nu ongeveer 20 miljard kronen (€2 miljard) ophalen. Het bedrijf prijsde de aandelen aan de onderkant van de oorspronkelijke prijsvork op 53 kroon per aandeel, wat de waarde van het bedrijf op ruim €15 miljard brengt.

Volvo Cars heeft al geruime tijd plannen om naar de beurs te gaan. Het probeerde aanvankelijk om de aandelen in 2018 naar de beurs te brengen, maar heeft dat afgeblazen, omdat het vreesde dat een handelsoorlog tussen de VS, Europa en China de waardering zou schaden.

Het bedrijf wachtte ook tot Polestar had aangekondigd dat het naar de beurs zou gaan door te fuseren met Gores Guggenheim, een special-purpose acquisition company (SPAC). De aandelen zullen onder de naam Polestar op de NASDAQ worden verhandeld. Op het moment van schrijven is nog niet aangekondigd wanneer Polestar met de handel zal beginnen, maar de deal impliceert een ondernemingswaarde van $20 miljard.

Beleggen via DEGIRO

Wij willen beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we middels de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform en ongekend lage tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wij bieden u toegang tot een van de grootste beleggingsuniversums, met een zeer ruim aanbod aan producten en beurzen. Dit kan u helpen uw risico te beïnvloeden door een goed gespreide portefeuille samen te stellen en uw beleggingen te spreiden over verschillende producttypes, regio's en sectoren. Voor een overzicht van de producten en beurzen die wij aanbieden, kunt u terecht op onze beurzenpagina.

Open een rekening

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Houd er rekening mee dat de feiten mogelijk zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Volvo Cars, Bloomberg, Reuters

Terug

Leer over beleggen met deze 10 lessen

Beleggersacademie academy

Begin vandaag nog met beleggen

Open gratis een rekening invest
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.