true stories
of investing

In deze documentaire serie, die in samenwerking met bekroonde Documentaire maker New Amsterdam en Discovery tot stand is gekomen, weerleggen professoren, journalisten, gedragswetenschappers, voormalig ministers en beleggers enkele van de grootste misvattingen over beleggen. Aan de hand van historische gebeurtenissen en de mechanismen die erachter schuilgaan, leren ze je enkele belangrijke lessen die elke belegger zou moeten weten.

Discover logo
Shapes_Mobile

Aflevering 1. Actief vs. passief

Actief versus passief beleggen. Waar de één is gebaseerd op speculatie, veel kennis en de wens de markt te verslaan, is de ander gericht op de lange termijn en langzame, gestage groei en feitelijk toegankelijk voor iedereen. En zoals blijkt uit de weddenschap van Warren Buffett kan passief beleggen net zo succesvol zijn.

Lees meer over dit onderwerp
Shapes_Desktop_1 Shapes_Desktop_2

Aflevering 2. Diversificatie

Veel mensen associëren beleggen als vanzelfsprekend met een hoog risico. En het is waar, beleggen brengt risico's met zich mee. Toch kun je als belegger je risico enigszins beïnvloeden door een degelijk plan te maken en je risico goed te spreiden over sectoren, regio’s en tijd.

Lees meer over dit onderwerp
Basket
Woman%20with%20ballons_cloud Woman%20with%20ballons_woman

Aflevering 3. Crashes en Bubbles

Beleggen gaat over weten wanneer je aandelen moet kopen en verkopen, toch? En het juist voorspellen van bubbles en crashes.’ Dit is wat mensen vaak denken als het over beleggen gaat. Maar als het op lange termijn beleggen aankomt, is de tijd in de markt vaak belangrijker dan de timing van de markt. De kunst is vooral om niet ten prooi te vallen aan de psychologie van je eigen brein.

Lees meer over dit onderwerp

Aflevering 4. Impact maken

Beleggen draait om geld verdienen, toch?’ Dat is het eerste waar mensen aan denken als het gaat om beleggen. Maar wat als we je vertellen dat beleggen ook kan gaan over het maken van een positieve impact op de wereld als je investeert in waar je in gelooft.

Lees meer over dit onderwerp
Buildings_cloud Buildings_building
Note

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Deze documentaire is uitsluitend bedoeld ter informatie en vermaak en kan niet in de plaats komen van beleggingsadvies of uw eigen onderzoek. Deze documentaire mag niet worden opgevat als een uitnodiging, aanbod of verzoek tot het aangaan van een beleggingsactiviteit. flatexDEGIRO neemt de verklaringen van externe partijen in deze films niet over als de hare.

Meer leren over beleggen?

Leer hoe beleggen werkt, in welke producten u kunt investeren en welke strategie het beste bij u past.

Naar het Kenniscentrum

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Beleggen gaat gepaard met risico’s.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 oktober 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 30 september 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 oktober 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin november 2023 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 september 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close