Geld aanhouden op een geldrekening

Wij bieden onze klanten een nieuwe oplossing voor het aanhouden van niet-belegd geld. Een persoonlijke geldrekening met IBAN wordt rechtstreeks gekoppeld aan uw DEGIRO beleggingsrekening.

Wij bieden onze klanten een nieuwe oplossing voor het aanhouden van niet-belegd geld. Een persoonlijke geldrekening met IBAN wordt rechtstreeks gekoppeld aan uw DEGIRO beleggingsrekening.

Bewaren van niet-belegd geld

Tot nu toe was het zo dat wanneer u een rekening bij ons opent, u een doorlopende order geeft om niet-belegd geld onder te brengen in een geldmarktfonds. Hiervoor hebben wij een nieuwe oplossing.

Wij vervangen de oude structuur stapsgewijs. Met deze nieuwe geldrekening bij flatexDEGIRO Bank wordt uw geld door het Duitse depositogarantiestelsel (Entschädigungseinrichtung deutscher Banken) gegarandeerd tot een bedrag van €100.000. Uw nieuwe IBAN wordt direct gekoppeld aan uw bestaande DEGIRO-rekening. U kunt deze rekening niet gebruiken voor andere bankzaken, alleen voor het bewaren van geld dat u tijdelijk niet wilt beleggen via uw DEGIRO-rekening.

Change comparison

Previous set up
Uninvested cash held in Morgan Stanly Liquidity Fund of Fundshare Cash Fund
Type Geldmarktfonds
Nieuwe structuur
Niet-belegd geld aangehouden in Geldrekeningen (flatexDEGIRO Bank)
Type Geldrekening (IBAN)

Gefaseerd uitrollen van geldrekeningen

De mogelijkheid voor klanten om een geldrekening te openen bij flatexDEGIRO Bank wordt gefaseerd uitgerold. Tijdens deze overgangsfase is het mogelijk dat nieuwe klanten eerst nog van de geldmarktfondsen gebruikmaken en later kunnen overstappen naar een persoonlijke geldrekening.

Wanneer is uw geldrekening beschikbaar?

Zodra u bovengenoemde geldrekening kunt openen informeren wij u per e-mail én via ons beleggingsplatform. Om de rekening te openen hoeft u alleen het online formulier in te vullen via uw beleggingsrekening. Invullen van dit formulier kan binnen enkele minuten. Nadat u dit hebt gedaan, ontvangt u uw unieke IBAN en aanvullende instructies over toekomstige stortingen.

Wat gebeurt er met de geldmarktfondsen?

Met de introductie van de geldrekeningen zullen wij de geldmarktfondsoplossing voor het aanhouden van niet-belegd geld geleidelijk afbouwen. Dit betekent dat u als klant in de toekomst uw geld niet meer automatisch in geldmarktfondsen kunt aanhouden via de doorlopende order. Over de exacte stappen informeren wij klanten te zijner tijd per e-mail.

We zullen de geldmarktfondsen voor alle valuta vervangen. Wij informeren u per e-mail zodra geldrekeningen in specifieke valuta beschikbaar zijn.

Let wel, zodra deze nieuwe oplossing is geïntroduceerd, stoppen wij met het compenseren van negatief rendement op de geldmarktfondsen. In plaats daarvan zullen wij dit compensatiebeleid toepassen op de negatieve rente van uw nieuwe flatexDEGIRO bankrekening. Drie weken nadat u als onze klant een bankrekening kunt openen bij flatexDEGIRO Bank, stopt de compensatie.

Vergelijking veranderingen

Oude structuur
Niet-belegd geld aangehouden in Morgan Stanly Liquidity Fund of Fundshare Cash Fund
Type Geldmarktfonds
Nieuwe structuur
Niet-belegd geld aangehouden in Geldrekeningen (flatexDEGIRO Bank)
Type Geldrekening (IBAN)

"Wij informeren u per e-mail én via ons beleggingsplatform zodra u een geldrekening kunt openen bij flatexDEGIRO Bank."

Negatieve rentes en compensatie

Het gebruik van een geldrekening is een veilige en effectieve bankoplossing om niet-belegd geld aan te houden. Al het geld dat op uw geldrekening staat, kunt u direct beleggen of gebruiken als marge op uw DEGIRO-beleggingsrekening.

Net als bij de geldmarktfondsen hebben geldrekeningen een keerzijde, namelijk de negatieve rente. Op het moment bieden wij EUR, USD en GBP geldrekeningen aan. De rente van flatexDEGIRO Bank voor EUR geldrekeningen is momenteel -0.50% op jaarbasis (juli 2021). Voor USD en GBP geldrekeningen is momenteel geen negatieve rente.

Met betrekking tot de negatieve rente op de geldrekeningen zal DEGIRO een vergelijkbaar compensatiebeleid hanteren als momenteel voor de geldmarktfondsen het geval is. Wij compenseren de negatieve rente op een vrijwillige basis gedeeltelijk als volgt:

 • De compensatie is alleen van toepassing op de eerste €2.500 in uw basisvaluta (EUR). De negatieve rente over bedragen boven dit bedrag zullen niet worden gecompenseerd.

  Voorbeeld

  Stel, u heeft €3.000 op uw geldrekening bij flatexDEGIRO Bank staan met een rentepercentage van -0,50% op jaarbasis. Over de eerste €2.500 is de negatieve rente dan €12,50. Dit betalen wij in lijn met ons compensatiebeleid. Over de resterende €500,- is de negatieve rente €2,50. Dit bedrag komt voor uw eigen rekening.

 • Heeft u over een periode van zestig dagen minimaal €350,- aan transactiekosten betaald, dan verschuift de grens van het compensatiebeleid naar €100.000. Deze grens bekijken wij maandelijks.

  Voorbeeld

  Stel, op uw persoonlijke geldrekening bij flatexDEGIRO Bank staat €50,000. Hiervoor geldt een rente van -0.50% op jaarbasis. U zou dan op jaarbasis €250 moeten betalen als gevolg van de negatieve rente. Via uw gekoppelde DEGIRO-rekening heeft u echter in de afgelopen zestig dagen €350,- aan transactiekosten gemaakt. Dan vergoeden wij de negatieve rente voor u.

Voor de geldrekeningen worden geen in-, uitstapkosten of andere kosten berekend.

Over flatexDEGIRO

DEGIRO is onderdeel van de flatexDEGIRO-groep, één van de 160 grootste Duitse bedrijven genoteerd op de SDAX. De visie van de groep voor 2025 is om meer dan 3 miljoen klanten in heel Europa te bedienen en minstens 100 miljoen transacties per jaar uit te voeren. Lees hier meer over flatexDEGIRO.

Uw tegoeden zijn verzekerd binnen het Duitse wettelijke depositogarantiestelsel. flatexDEGIRO Bank wordt beschermd door het compensatiestelsel voor Duitse particuliere banken (Entschädigungseinrichtung deutscher Banken). Het depositogarantiestelsel beschermt tot €100.000 per klant. Meer informatie over de compensatieregeling voor Duitse particuliere banken vindt u hier.

DEGIRO B.V. is begin 2021 gefuseerd met flatexDEGIRO Bank AG, wat het de grootste online execution-only broker van Europa met een eigen bankvergunning maakt.

flatexDEGIRO Bank AG staat onder toezicht van de Duitse toezichthouder de BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht). Klik hier voor meer informatie over de BaFin.

Veelgestelde vragen

Zodra u uw persoonlijke flatexDEGIRO geldrekening met unieke IBAN heeft geopend, stort u geen geld meer storten naar Stichting DEGIRO. U kunt alleen geld overmaken naar uw persoonlijke IBAN bij flatex. Meer informatie over het storten van geld naar uw DEGIRO-rekening kunt u terugvinden wanneer u inlogt op ons beleggingsplatform. Mocht u onverhoopt toch een overboeking hebben gedaan naar de geldrekening van Stichting DEGIRO, dan krijgt u dit bedrag teruggestort.

Vanaf het moment dat u een geldrekening heeft bij flatexDEGIRO is het niet meer mogelijk om een tweede tegenrekening te koppelen. Dit betekent dat u enkel uw primaire tegenrekening kunt gebruiken voor het storten en opnemen van geld. U kunt uw primaire tegenrekening maximaal drie keer per twaalf maanden wijzigen. Meer informatie kunt u terugvinden op ons beleggingsplatform. Wanneer u geld overmaakt van een niet-geregistreerde rekening, wordt het geld binnen drie werkdagen naar u teruggestuurd.

Voor valuta waar we nog geen geldrekeningen voor aanbieden, zult u gebruik blijven maken van geldmarktfondsen. Wij zullen u informeren zodra geldrekeningen in andere valuta beschikbaar zijn.

Nee, er worden geen kosten in rekening gebracht voor het aanhouden van een geldrekening of het storten of opnemen van geld. Let wel, momenteel gaan EUR geldrekeningen gepaard met een negatieve rente van 0,50% op jaarbasis. Bekijk ook dit document met een overzicht van de tarieven en services van de geldrekening. Meer informatie over de compensatie van negatieve rente vindt u eerder op deze pagina terug onder “Negatieve rente en compensatie”.

Nee, uw kunt de flatex geldrekening alleen gebruiken voor het bewaren van geld voor uw DEGIRO-rekening.

Nee, dat is niet mogelijk. Zodra de geldrekeningen beschikbaar zijn, worden de geldmarktfondsen gefaseerd afgebouwd.

Dit betekent dat het in de toekomst niet langer mogelijk zal zijn om geld aan te houden via geldmarktfondsen. Wij zullen de exacte data en details op een later stadium per e-mail communiceren.

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €50 transactietegoed actie

Indien u t/m 31 januari 2022 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €50 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 31 januari 2022.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €50 transactietegoed toegekend.
 • Het €50 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 28 februari 2022.
 • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €50,-) worden begin maart teruggestort op uw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 januari 2022 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close