Governance

DEGIRO is opgericht in Amsterdam op 3 juni 2009. Op 7 mei 2021 is DeGiro B.V. gefuseerd met haar zustermaatschappij, flatexDEGIRO Bank AG. Lees over de juridische structuur en de toezichthouders van DEGIRO. Maak tegelijkertijd kennis met ons vestigingsmanagement, de raad van bestuur van flatexDEGIRO Bank AG en de raad van commissarissen van flatexDEGIRO Bank AG.

Toezicht op DEGIRO

DEGIRO is opgericht als DeGiro B.V., een Nederlandse besloten vennootschap. DeGiro B.V. fuseerde met haar zusteronderneming, flatexDEGIRO Bank AG, op 7 mei 2021. Na de fusie worden de activiteiten van DEGIRO voortgezet door flatexDEGIRO Bank AG via haar Nederlandse vestiging - flatexDEGIRO Bank Dutch Branch.

Op deze pagina leest u hier meer over.

Intern toezicht

Om een uitgebreid toezicht op de activiteiten van DEGIRO te waarborgen, hebben we een driedelige bestuursstructuur ingevoerd.

Allereerst heeft flatexDEGIRO Bank Dutch Branch haar eigen vestigingsmanagement. Dit team bestaat uit vier vestigingsmanagers en is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen DEGIRO. Binnen het vestigingsmanagementteam is er een duidelijke verdeling van verantwoordelijkheden, waarbij elk van de vestigingsmanagers zijn eigen aandachtspunten heeft.

Het vestigingsmanagement van DEGIRO rapporteert aan de Raad van Bestuur van ons Duitse hoofdkantoor, flatexDEGIRO Bank AG. De Raad van Bestuur van de bank is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en de strategiebepaling voor de lange termijn van het bedrijf als geheel. Bij het bepalen van de strategie van DEGIRO werkt de directie van de bank nauw samen met de vestigingsdirectie.

Tot slot staat de Raad van Bestuur van de bank onder toezicht van de Raad van Commissarissen van de bank. De Raad van Commissarissen is belast met het toezicht op en het adviseren van de Raad van Bestuur.

Wij zijn van mening dat deze bestuursstructuur de meest geschikte opzet is om te zorgen voor de juiste controle en balans binnen de DEGIRO en de rest van de onderneming.

Extern toezicht

De flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, die opereert onder de naam DEGIRO, is de Nederlandse vestiging van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse Bundesanstalt für Finanzaufsichtsaufsicht (BaFin). In Nederland staat flatexDEGIRO Bank Dutch Branch onder integriteitstoezicht van DNB en gedragstoezicht van de AFM.

Bafin
Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht
Graurheindorfer Str. 108
53117 Bonn

AFM
Autoriteit Financiële Markten
Postbus 11723
1001 GS Amsterdam

Vestigingsmanagement

Muhamad Said Chahrour

Muhamad Said
Chahrour

Deputy CEO | COO flatexDEGIRO AG

Voordat hij in 2015 bij flatexDEGIRO kwam, was Muhamad CFO bij Lamudi, één van de core ventures van Rocket Internet SE, en primair verantwoordelijk voor de financiële financiering en investor relations van de wereldwijde entiteiten met meer dan 500 werknemers.

Daarvoor werkte hij in M&A en Transaction Services bij UBS en PwC, waar hij meerdere transacties beheerde met een totaal transactievolume van ruim 2 miljard euro.

Stefan Armbruster

Stefan
Armbruster

Vestigingsmanager

Binnen het vestigingsmanagement is Stefan verantwoordelijk voor operations en brokerage.

Voordat Stefan bij DEGIRO in dienst trad, was hij Managing Director en Co-Head B2C bij flatexDEGIRO Bank AG, waar hij zich richtte op de commerciële ontwikkeling van productpartnerschappen, productaanbiedingen en de service desk.

Voordat Stefan toetrad tot de flatexDEGIRO groep, was hij - onder andere - lid van de Raad van Bestuur van Bank Vontobel Europe AG, Global Co-Head Retail Structured Products bij Deutsche Bank AG en Directeur Structured Products bij ABN AMRO Bank AG.

Stephan Simmang

Stephan
Simmang

Vestigingsmanager

Stephan is hoofd IT bij DEGIRO en fungeert als de groep-CTO van flatexDEGIRO.

Stephan werkte bijna 20 jaar bij Goldman Sachs (laatst als uitvoerend directeur Banking Divisional Systems), voordat hij in 2016 bij de flatexDEGIRO-groep kwam.

Frans Kuijlaars

Frans
Kuijlaars

Vestigingsmanager

Als vestigingsmanager richt Frans zich op de klantenservice.

Frans trad in dienst bij de flatexDEGIRO groep als Country Manager voor Nederland bij flatexDEGIRO Bank AG. In de loop van zijn carrière heeft Frans aanzienlijke ervaring opgedaan als bankier, gespecialiseerd in structured product solutions en retail banking. Hij bekleedde diverse functies bij onder meer ABN AMRO, RBS en BNP Paribas.

flatexDEGIRO Raad van Bestuur

Frank Niehage

CEO van flatexDEGIRO Bank AG

Naast CEO van flatexDEGIRO Bank AG is Frank ook de CEO van de flatexDEGIRO groep.

Frank Niehage heeft ruime ervaring in alle segmenten van retail en commercial banking. Hij werkte als Managing Director bij Goldman Sachs tot augustus 2014, toen hij in dienst trad bij flatexDEGIRO. In vorige functies speelde hij een belangrijke rol in de groei van Bank Sarasin AG als CEO in Duitsland.

Daarvoor heeft Frank verschillende leidinggevende functies bekleed bij Commerzbank, Credit Suisse, UBS en het internationale advocatenkantoor Beiten Burkhardt, zowel in Duitsland als internationaal, met name in Azië.

Frank is advocaat in Duitsland en heeft zijn Master of Laws, met als hoofdvak internationale economie, behaald aan de University of Houston Law Center.

Dr. Matthias Heinrich

CRO van flatexDEGIRO Bank AG

Dr. Matthias Heinrich treedt toe tot flatexDEGIRO Bank AG met zo'n dertig jaar operationele ervaring in de Europese banksector, waaronder tien jaar als lid van de Raad van Bestuur van Raiffeisen-Landesbank Steiermark AG, Graz (Oostenrijk) en als directeur van EIS Einlagensicherungsbank GmbH, Berlijn (Duitsland). Daarvoor bekleedde Matthias diverse risicogerelateerde managementfuncties in de financiële sector, onder meer bij Banco Santander, Madrid (Spanje), HypoVereinsbank, München (Duitsland) en Dresdner Bank Lateinamerika, Hamburg (Duitsland).

Steffen A. Jentsch

CIO van flatexDEGIRO Bank AG

Steffen heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening, consulting en IT.

Hij was onder meer lid van de Raad van Bestuur van Fiducia & GAD IT, voordat hij in 2017 toetrad tot de flatexDEGIRO groep.

Benon Z. Janos

CFO van flatexDEGIRO Bank AG

Benon trad in 2016 toe tot de flatexDEGIRO groep en is momenteel CFO van flatexDEGIRO Bank AG.

Benon was eerder onder meer lid van de Raad van Commissarissen voor de op vastrentende waarden gerichte investeringsboetiek nord IX en Managing Director binnen de Effectendivisie van Goldman Sachs.

Benon behaalde een Ph.D. in Materials Science and Engineering aan het Massachusetts Institute of Technology.

Muhamad Said Chahrour

CEO van DEGIRO en groep-CFO van flatexDEGIRO AG

Zie bovenstaand.

Raad van Commissarissen flatexDEGIRO Bank

Martin Korbmacher

Voorzitter Raad van Commissarissen

Na zijn studies wiskunde, natuurkunde en informatica begon Martin Korbmacher zijn carrière in 1991 bij JP Morgan, waar hij de functie van Head of Trading bekleedde, alvorens in 1997 over te stappen naar Dresdner Kleinwort als Global Head of Fixed Income Trading, waar hij in 2000 de verantwoordelijkheid op zich nam als Global Head of Equites.

In 2005 nam Martin de leiding over van de Investment Banking Division bij Credit Suisse voor Duitsland en Oostenrijk en speelde hij een sleutelrol in de succesvolle groei van de bedrijfsactiviteiten.

In 2011 richtte hij Event Horizon Capital & Advisory op en heeft hij meerdere bedrijven geadviseerd op het gebied van corporate finance en innovatie. Sinds 2014 is Martin Korbmacher voorzitter van de raad van commissarissen van flatexDEGIRO AG en sinds 2017 ook van flatexDEGIRO Bank AG.

Hans Peter Peters

Vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Bank

Hans Peter Peters is in 2018 toegetreden tot de Raad van Commissarissen. Hij begon zijn carrière bij Citibank waar hij 13 jaar werkzaam was bij hun kantoren in New York, Toronto, Parijs, Stuttgart en Santiago de Chile.

Later werd hij benoemd tot lid van de raad van bestuur bij WestLB en Chief Executive Officer van WestLB (Europe) AG in Düsseldorf. Na functies als Chief Financial Officer van VIAG AG en Chief Executive Officer van Morgan Stanley Bank AG, richtte Hans Peter in 1999 Peters Associates AG op.

Stefan Müller

Lid van de Raad van Commissarissen van de Bank

Stefan Müller begon zijn bankcarrière in 1985 bij de Bayerische Hypo- und Vereinsbank (tegenwoordig: HVB, dochteronderneming van UniCredit) en bekleedde verschillende functies, onder andere in de effecten- en private-bankensector. In 2002 trad hij in dienst van het voormalige flatex Holding AG en werd tot 2014 lid van de raad van bestuur.

Tegenwoordig is hij algemeen vertegenwoordiger van Börsenmedien AG, één van de toonaangevende financiële mediabedrijven in Duitsland. Stefan is vice-voorzitter van de raad van commissarissen van flatexDEGIRO AG en lid van de raad van toezicht van de flatexDEGIRO Bank AG.

Aygül Özkan

Lid van de Raad van Commissarissen van de Bank

Aygül Özkan is directeur van de Duitse vastgoedfederatie (ZIA) en vertegenwoordigt de toonaangevende vereniging van de vastgoedsector in een breed scala aan politieke en bedrijfsgerichte instanties.

Van 2014 tot 2020 was zij directeur en lid van de Management Group Germany bij Deutsche Bank PCC Services GmbH en Deutsche Bank Kredit Service GmbH. Eerder was Aygül Özkan minister van sociale zaken, vrouwen, gezin, gezondheid, bouw en integratie in Nedersaksen (2010-2013) en lid van het deelstaatparlement van Nedersaksen (2014).

Sinds 2022 is Aygül Özkan lid van de raad van commissarissen van flatexDEGIRO Bank AG.

DEGIRO GESCHIEDENIS

Onze geschiedenis

In 2013 lanceerden we als DEGIRO online brokerage services in Nederland. Sindsdien zijn we uitgebreid naar 18 Europese landen, waar particuliere beleggers kunnen profiteren van een zeer competitieve commissiestructuur. Hierdoor zijn we in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste brokers in Europa.

Start nu met beleggen
2021

Aanhoudende groei

2021 was een enerverend jaar. Naast een ongekende groei van ons klantenbestand hebben wij significante verbeteringen aan ons platform aangebracht. Zo hebben we een uitgebreide hoeveelheid financiële data toegevoegd, zoals ESG Risk Ratings en Analisten Visie. We zijn begonnen met het uitrollen van een nieuwe oplossing voor het aanhouden van onbelegde gelden in de vorm van flatexDEGIRO geldrekeningen. Ook hebben we onze kernselectie van gratis ETF's uitgebreid. Niet te vergeten, de fusie met flatex is voltooid en de mogelijkheid om te handelen op Tradegate Exchange is geïmplementeerd.

2020

Het volgende hoofdstuk

In 2020 hebben we onze krachten gebundeld met flatex AG, waarmee we onder de naam flatexDEGIRO AG één van de grootste brokers in Europa werden. Ook werden we opgenomen in de SDAX, wat flatexDEGIRO één van de 160 grootste beursgenoteerde bedrijven in Duitsland maakt. Gezamenlijk bedienen we nu meer dan 1.000.000 beleggers.

2019

Een nieuw beleggingsplatform

In 2019 lanceerden wij een nieuw beleggingsplatform, gebaseerd op feedback van onze klanten en technologische ontwikkelingen. Met dank aan deze klanten hebben we ook in 2019 meerdere internationale awards gewonnen. Alsof dat nog niet genoeg is, profiteren inmiddels 450.000 beleggers van onze diensten.

2018

Meer dan 350.000 klanten en ruim 40 awards

In 2018 passeerden we de grens van 350.000 klanten. Dankzij onze klanten hebben we ruim 40 internationale awards gewonnen waaronder de Best Broker en Best Mobile App Award van Financial Times & Investors Chronicle.

2017

Meer dan 200.000 klanten

In 2017 doorbraken we de grens van 200.000 klanten en behoorde tot de 5 grootste brokers van Europa op basis van het aantal verwerkte transacties per jaar. Ook wonnen we meerdere prijzen waaronder “Best Broker“ in Duitsland, uitgereikt door Handelsblatt.

2016

Grootste broker van Nederland

In 2016 werden we de grootste online broker van Nederland op basis van het aantal verwerkte transacties per jaar. Daarnaast startten we ook in Zwitserland en wisten we daarmee het 18e land te voorzien van lage transactiekosten.

Switzerland
2015

DEGIRO start in Noord-Europa & Italië

Gedurende 2015 zetten we de groei door naar Noord-Europa en Italië. Ook wonnen we vele internationale prijzen, waaronder de “Gouden Stier” in Nederland.

Sweden Denmark Italy Norway Finland United%20Kingdom Ireland
2014

Uitbreiding naar 9 landen

In 2014 breidden we onze dienstverlening uit naar 9 andere Europese landen. Tevens verstevigden we onze positie in Nederland dankzij het winnen van de ‘Best Broker’ award.

France Czech Austria Germany Spain Poland Hungary Greece Portugal
2013

Start van DEGIRO

In 2013 introduceerden we institutionele tarieven voor particuliere beleggers. Dit maakte wereldwijd beleggen laagdrempelig en betaalbaar.

Netherlands

Onze reis is pas net begonnen

Meer weten over waar we heen gaan? Lees meer over wie we zijn en waar we in geloven.

Ontdek meer read more

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 juni 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 31 mei 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 30 juni 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin juli 2023 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 mei 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close