Governance

Leer meer over onze juridische structuur en de toezichthouders en maak kennis met ons Branch Management, de raad van bestuur en de raad van commissarissen van flatexDEGIRO Bank AG.

Open een rekening

Hoe begon DEGIRO?

Op 3 juni 2009 zijn we in Amsterdam opgericht en 10 jaar later werd het Nederlandse DEGIRO gekocht door het Duitse flatex. In mei 2021 werden de bedrijfsprocessen van de twee bedrijven samengevoegd en gingen ze verder als flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG opereert nog steeds als twee aparte brokers in hun eigen domeinen als flatex en DEGIRO. Door de fusie konden we onze ervaring en expertise bundelen en doorgroeien tot Europe’s leading broker.

Intern en extern toezicht

Intern

Om ervoor te zorgen dat we uitgebreid toezicht kunnen houden op onze activiteiten, hebben we een driedelige bestuursstructuur.

Allereerst heeft flatexDEGIRO Bank Dutch Branch haar eigen Branch Management. Dit team bestaat uit drie branch managers en is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen DEGIRO. Binnen dit team is er een duidelijke verdeling van verantwoordelijkheden, waarbij elk van de branch managers eigen aandachtspunten heeft.

Het branch managementteam rapporteert aan Frank Niehage in zijn functie als CEO van flatexDEGIRO Bank AG. De Raad van Bestuur van flatexDEGIRO Bank AG is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en de strategiebepaling voor de lange termijn. Bij het bepalen van de strategie van DEGIRO werkt de directie van de bank nauw samen met Branch Management.

Tot slot staat de Raad van Bestuur onder toezicht van de Raad van Commissarissen. De Raad van Commissarissen is belast met het toezicht op en het adviseren van de Raad van Bestuur.

Extern

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, dat opereert onder de naam DEGIRO, is de Nederlandse vestiging van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat onder toezicht van de AFM en DNB.

Bekijk hier onze registratie in het openbare register van DNB.

Branch Management DEGIRO

Stefan Armbruster

Stefan Armbruster

Branch Manager - Brokerage

Stefan is verantwoordelijk voor operations en brokerage.

Voordat Stefan als branche manager bij de Nederlandse tak van DEGIRO begon, was hij Managing Director en Co-Head B2C bij flatexDEGIRO Bank AG, deze rol heeft hij behouden naast zijn rol als branch manager. Hij is tevens bevoegd om namens de bank te tekenen. Zijn focus ligt vooral op de commerciële ontwikkeling van productpartnerschappen, productaanbiedingen en de service desk.

Voordat Stefan toetrad tot de flatexDEGIRO group, was hij - onder andere - lid van de Raad van Bestuur van Bank Vontobel Europe AG, Global Co-Head Retail Structured Products bij Deutsche Bank AG en Directeur Structured Products bij ABN AMRO Bank AG.

Frans Kuijlaars

Frans Kuijlaars

Branch Manager – Klantenservice

Frans richt zich op de klantenservice.

Hij begon bij de flatexDEGIRO group als Country Manager voor Nederland bij flatexDEGIRO Bank AG. In de loop van zijn carrière heeft hij aanzienlijke ervaring opgedaan als bankier, gespecialiseerd in oplossingen voor hefboomproducten en retail banking. Hij bekleedde diverse functies bij onder andere ABN AMRO, RBS en BNP Paribas.

Giscard Monod de Froideville

Giscard Monod de Froideville

Branch Manager – Commercial

Giscard is CMO van DEGIRO. In deze rol richt hij zich op de marketing- en communicatiestrategie voor de 15 Europese landen waarin DEGIRO actief is.

Giscard begon bij DEGIRO als freelance Internationale Merkstrategie- en Marketingadviseur en ging later fulltime aan de slag als Global Head of Marketing. Hij heeft aanzienlijke marketingervaring opgedaan als consultant en als manager van marketingteams bij o.a. Bunq, Yearn, en Pricewise.com.

flatexDEGIRO Bank AG Raad van Bestuur

Frank Niehage

Frank Niehage

CEO van flatexDEGIRO Bank AG en flatexDEGIRO AG

Naast CEO van flatexDEGIRO Bank AG is Frank ook de CEO van de holding flatexDEGIRO AG.

Frank heeft ruime ervaring in alle segmenten van retail en commercial banking. Hij werkte als Managing Director bij Goldman Sachs tot augustus 2014, toen hij in dienst trad bij flatexDEGIRO. In vorige functies speelde hij een belangrijke rol in de groei van Bank Sarasin AG als CEO in Duitsland.

Daarvoor bekleedde hij verschillende leidinggevende functies bij Commerzbank, Credit Suisse, UBS en het internationale advocatenkantoor Beiten Burkhardt, zowel in Duitsland als internationaal, met name in Azië.

Frank is advocaat in Duitsland en heeft een Master in het Recht, met als hoofdvak Internationale Economie, behaald aan Law Center van de University of Houston.

Dr. Matthias Heinrich

Dr. Matthias Heinrich

CRO van flatexDEGIRO Bank AG

Dr. Matthias Heinrich brengt flatexDEGIRO Bank AG zo'n dertig jaar operationele ervaring in de Europese banksector, waaronder tien jaar als lid van de Raad van Bestuur van Raiffeisen-Landesbank Steiermark AG, Graz (Oostenrijk) en als directeur van EIS Einlagensicherungsbank GmbH, Duitsland.

Daarvoor had hij verschillende risicogerelateerde managementfuncties in de financiële sector, onder meer bij Banco Santander in Spanje en HypoVereinsbank en Dresdner Bank Lateinamerika in Duitsland.

Steffen A. Jentsch

Steffen A. Jentsch

CPPO van flatexDEGIRO Bank AG

Steffen heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening, consulting en IT.

Hij was onder meer lid van de Raad van Bestuur van Fiducia & GAD IT en Atruvia AG, voordat hij in 2017 toetrad tot de flatexDEGIRO group.

Hij heeft uitgebreide managementervaring die hij opdeed bij bedrijven zoals BearingPoint, KPMG en Helaba.

Benon Z. Janos

Dr. Benon Z. Janos

CFO van flatexDEGIRO AG en flatexDEGIRO Bank AG

Benon trad in 2016 toe tot de flatexDEGIRO group en is momenteel CFO van flatexDEGIRO Bank AG.

Hij was eerder lid van de Raad van Commissarissen bij investeringsboetiek Nord IX, en hij was Managing Director binnen de Effectendivisie van Goldman Sachs.

Benon heeft een Ph.D. in Materials Science and Engineering van het Massachusetts Institute of Technology.

Stephan Simmang

Stephan Simmang

CTO van flatexDEGIRO AG en flatexDEGIRO Bank AG

Stephan is CTO van de flatexDEGIRO group en hij is het hoofd van IT voor DEGIRO.

Voordat hij in 2016 bij flatexDEGIRO group in dienst trad, werkte hij bijna 20 jaar bij Goldman Sachs in verschillende rollen, zoals Executive Director Banking Divisional Systems. Stephan heeft een achtergrond in Elektrotechniek en behaalde een Master in dit vakgebied aan de RWTH Aachen University, terwijl hij tegelijkertijd zijn eigen IT-consultancybedrijf had.

Jens Möbitz

Jens Möbitz

Operationele Klantfuncties en Treasury voor flatexDEGIRO Bank AG

Binnen de Raad van Bestuur is Jens verantwoordelijk voor de operationele klantfuncties van de bank (voor-, midden- en backoffice), inclusief de verwerking van effecten en het uitvoeren van treasury-activiteiten. De toetreding van Jens tot de Raad van Bestuur versterkt onze corporate governance en verbetert de algehele organisatiestructuur.

Jens heeft de afgelopen 20 jaar verschillende managementfuncties gehad binnen de flatexDEGIRO group. Gedurende die tijd heeft hij veel bijgedragen aan de professionalisering van lopende bedrijfsactiviteiten in een dynamische groeiomgeving. Zoals de operationele integratie van DEGIRO in de processen van de Group en het benutten van de daaruit voortvloeiende synergiën.

flatexDEGIRO Bank AG Supervisory Board

Martin Korbmacher

Martin Korbmacher

Voorzitter Raad van Commissarissen van de Bank

Na zijn studies Wiskunde, Natuurkunde en Informatica begon Martin zijn carrière in 1991 bij JP Morgan als Head of Trading. Daarna stapte hij in 1997 over naar Dresdner Kleinwort als Global Head of Fixed Income Trading, om in 2000 de rol van Global Head of Equites op zich te nemen.

In 2005 nam Martin de leiding over van de Investment Banking Division bij Credit Suisse voor Duitsland en Oostenrijk en speelde hij een sleutelrol in de succesvolle groei van bedrijfsactiviteiten.

In 2011 richtte hij Event Horizon Capital & Advisory op en heeft hij meerdere bedrijven geadviseerd op het gebied van corporate finance en innovatie. Sinds 2014 is hij voorzitter van de raad van commissarissen van flatexDEGIRO AG en sinds 2017 ook van flatexDEGIRO Bank AG.

Stefan Müller

Stefan Müller

Lid van de Raad van Commissarissen van de Bank

Stefan begon zijn bankcarrière in 1985 bij de Bayerische Hypo- und Vereinsbank (tegenwoordig: HVB, dochteronderneming van UniCredit) en bekleedde verschillende functies. Onder andere in de effecten- en private-bankensector. In 2002 trad hij in dienst van het voormalige flatex Holding AG en werd in 2014 lid van de raad van bestuur.

Tegenwoordig is hij algemeen vertegenwoordiger van Börsenmedien AG, één van de toonaangevende financiële mediabedrijven in Duitsland. Stefan is vice-voorzitter van de raad van commissarissen van flatexDEGIRO AG en lid van de raad van toezicht van de flatexDEGIRO Bank AG.

Aygül Ōzkan

Aygül Ōzkan

Lid van de Raad van Commissarissen van de Bank

Aygül is directeur van de Duitse vastgoedfederatie (ZIA) en vertegenwoordigt de toonaangevende vereniging van de vastgoedsector in een breed scala aan politieke en bedrijfsgerichte instanties.

Van 2014 tot 2020 was ze directeur en lid van de Management Group Germany bij Deutsche Bank PCC Services GmbH en Deutsche Bank Kredit Service GmbH. Eerder was Aygül minister van sociale zaken, vrouwen, gezin, gezondheid, bouw en integratie in Nedersaksen (2010-2013) en lid van het deelstaatparlement van Nedersaksen (2014).

Sinds 2022 is ze lid van de raad van commissarissen van flatexDEGIRO Bank AG.

Stefan Müller

Britta Lehfeldt

Lid van de Raad van Commissarissen van de Bank

Britta is sinds juni 2023 lid van de Raad van Commissarissen van flatexDEGIRO Bank AG.

Na het behalen van haar diploma Economie (aan de Universiteit van Giessen), heeft Britta een carrière van 20 jaar bij Deutsche Bank AG opgebouwd. Binnen Deutsche Bank AG werkte ze in verschillende functies, van operationele rollen groeide ze uit tot uiteindelijk bestuurslid. Als lid van de Raad van Bestuur hield ze toezicht op belangrijke gebieden zoals personeelszaken, juridische zaken, compliance en crisismanagement.

In haar laatste rol bij Deutsche Bank (vanaf januari 2020), was zij COO en beheerde ze alle commerciële en procedurele aspecten van het IT-bedrijfsgebied. Haar vertrek midden 2021 markeerde het einde van een succesvolle carrière bij Deutsche Bank. Tijdens haar loopbaan betrok Britta belangrijke mandaten op toezichthoudende en adviserende raden, waarbij ze haar invloedrijke aanwezigheid in de financiële sector liet zien.

Aygül Ōzkan

Herbert Seuling

Lid van de Raad van Commissarissen

Na zijn studie Bedrijfskunde aan de Universiteit van Bamberg in 1983, werd Herbert in 1987 belastingadviseur. In 1993 begon hij bij Dr. Mehnert und Seuling Steuerberatungsgesellschaft. Hierna richtte hij C.P.A. Dr. Mehnert & Seuling GbR op, wat nu een toonaangevend adviesbureau in Noord-Beieren is. Herbert is sinds 2019 algemeen directeur van M & S Monitoring GmbH en houdt hij toezicht op de operationele activiteiten.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de raad van examinatoren voor belastingadviseurs is Herbert een essentieel onderdeel van de branche. Sinds 2016 heeft hij een rol in advies- en toezichthoudende functies. Sinds 2016 is hij lid van de Raad van Commissarissen van flatexDEGIRO AG en sinds december 2021 ook voorzitter van de Auditcommissie. En vanaf augustus 2022 is hij voorzitter van de Joint Risk & Audit Committee en de Remuneration Control Committee van flatexDEGIRO AG.

DEGIRO GESCHIEDENIS

Onze geschiedenis

In 2013 lanceerden we als DEGIRO online brokerage services in Nederland. Sindsdien zijn we uitgebreid naar 18 Europese landen, waar particuliere beleggers kunnen profiteren van een zeer competitieve commissiestructuur. Hierdoor zijn we in korte tijd uitgegroeid tot Europe's leading broker.

Start nu met beleggen
2021

Aanhoudende groei

2021 was een enerverend jaar. Naast een ongekende groei van ons klantenbestand hebben wij significante verbeteringen aan ons platform aangebracht. Zo hebben we een uitgebreide hoeveelheid financiële data toegevoegd, zoals ESG Risk Ratings en Analisten Visie. We zijn begonnen met het uitrollen van een nieuwe oplossing voor het aanhouden van onbelegde gelden in de vorm van flatexDEGIRO geldrekeningen. Ook hebben we onze kernselectie van gratis ETF's uitgebreid. Niet te vergeten, de fusie met flatex is voltooid en de mogelijkheid om te handelen op Tradegate Exchange is geïmplementeerd.

2020

Het volgende hoofdstuk

In 2020 hebben we onze krachten gebundeld met flatex AG, waarmee we onder de naam flatexDEGIRO AG Europe's leading broker werden. Ook werden we opgenomen in de SDAX, wat flatexDEGIRO één van de 160 grootste beursgenoteerde bedrijven in Duitsland maakt. Gezamenlijk bedienen we nu meer dan 1.000.000 beleggers.

2019

Een nieuw beleggingsplatform

In 2019 lanceerden wij een nieuw beleggingsplatform, gebaseerd op feedback van onze klanten en technologische ontwikkelingen. Met dank aan deze klanten hebben we ook in 2019 meerdere internationale awards gewonnen. Alsof dat nog niet genoeg is, profiteren inmiddels 450.000 beleggers van onze diensten.

2018

Meer dan 350.000 klanten en ruim 40 awards

In 2018 passeerden we de grens van 350.000 klanten. Dankzij onze klanten hebben we ruim 40 internationale awards gewonnen waaronder de Best Broker en Best Mobile App Award van Financial Times & Investors Chronicle.

2017

Meer dan 200.000 klanten

In 2017 doorbraken we de grens van 200.000 klanten en behoorde tot de 5 grootste brokers van Europa op basis van het aantal verwerkte transacties per jaar. Ook wonnen we meerdere prijzen waaronder “Best Broker“ in Duitsland, uitgereikt door Handelsblatt.

2016

Grootste broker van Nederland

In 2016 werden we de grootste online broker van Nederland op basis van het aantal verwerkte transacties per jaar. Daarnaast startten we ook in Zwitserland en wisten we daarmee het 18e land te voorzien van lage transactiekosten.

Switzerland
2015

DEGIRO start in Noord-Europa & Italië

Gedurende 2015 zetten we de groei door naar Noord-Europa en Italië. Ook wonnen we vele internationale prijzen, waaronder de “Gouden Stier” in Nederland.

Sweden Denmark Italy Norway Finland United%20Kingdom Ireland
2014

Uitbreiding naar 9 landen

In 2014 breidden we onze dienstverlening uit naar 9 andere Europese landen. Tevens verstevigden we onze positie in Nederland dankzij het winnen van de ‘Best Broker’ award.

France Czech Austria Germany Spain Poland Hungary Greece Portugal
2013

Start van DEGIRO

In 2013 introduceerden we institutionele tarieven voor particuliere beleggers. Dit maakte wereldwijd beleggen laagdrempelig en betaalbaar.

Netherlands

Onze reis is pas net begonnen

Meer weten over waar we heen gaan? Lees meer over wie we zijn en waar we in geloven.

Ontdek meer read more

Je beleggingsreis begint hier

Open een gratis rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 december 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

 • De actieperiode geldt t/m 30 november 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 december 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin januari teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Zodra je de Cliënt Overeenkomst hebt ondertekend, wordt je account geactiveerd en begint de actieperiode.
 • Om het transactietegoed van €100 te gebruiken moet de nieuwe klant eerst een storting doen (minimaal €0,01)
 • Nieuwe klanten die hun registratie zijn begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.
 • Nederlandse wetgeving is van toepassing op deze actie

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie op elk moment voor de genoemde vervaldatum beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de site.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 november 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close