Governance

DEGIRO is een beleggingsonderneming opgericht in Amsterdam op 3 juni 2009. Lees meer over de juridische structuur en toezichthouders van DEGIRO en ontmoet tegelijkertijd onze Raad van Bestuur en leden van de Raad van Commissarissen.

Toezicht op DEGIRO

Toezicht op DEGIRO<

DEGIRO is een besloten vennootschap, volgens de Nederlandse wetgeving. Sinds 1 Augustus 2020 is flatex AG volledig eigenaar van DEGIRO. Hier vindt u meer informatie over deze samenwerking.

DEGIRO heeft een tweeledige bestuursstructuur bestaande uit een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen. De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse bestuurstaken en de lange-termijn strategie van het bedrijf. Binnen de Raad van Bestuur is er een verdeling van verantwoordelijkheden waarbij elk van de leden van de raad zijn eigen aandachtspunten heeft. De Raad van Commissarissen is verantwoordelijk voor het toezicht op en de advisering van de Raad van Bestuur. Wij zijn van mening dat een tweeledige bestuursstructuur de meest complete opstelling is om correcte controle en waarborging binnen het bedrijf te verzekeren.

DEGIRO staat onder gedragstoezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De vergunning van de AFM geeft DEGIRO sinds 17 september 2009 toestemming om beleggingsdiensten te verlenen. Daarnaast is de Nederlandsche Bank (DNB) prudentieel toezichthouder van DEGIRO. Ook is het Nederlandse Beleggerscompensatiestelsel van toepassing, hier vindt u meer informatie over dit stelsel.

Raad van Bestuur

Esmond Berkhout

Esmond Berkhout

CEO van DEGIRO
vanaf 1 januari 2019

Esmond trad in april 2018 aan bij DEGIRO als Chief Operations Officer. Daarvoor was hij Chief Compliance Officer van GarantiBank International N.V. Ook is hij Director Compliance bij Kempen & Co geweest. Daarnaast is Esmond werkzaam geweest bij de eerder genoemde Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zijn laatste functie was hoofd van de Market Entry Division.

Peter Verberne

Peter Verberne

CFRO van DEGIRO
vanaf 1 januari 2018

Peter had zijn eigen bedrijf genaamd IN2Risk. Eerder was hij (interim) CFRO voor Delta Lloyd en Argenta. Daarvoor was hij CFO en CRO bij financiële dienstverlener Nationale-Nederlanden en Head of Management- & Financial Accounting bij ING Real Estate Finance.

Andreas Holmberg

Andreas Holmberg

CTO van DEGIRO
vanaf 1 januari 2019

Voordat Andreas bij DEGIRO begon, was hij hoofd van Digital Business Interactive bij Cognizant. Voorafgaand aan die functie, was hij Consulting Director, Tax & Utilities Global Business Unit bij Oracle. Ook is Andreas senior technisch projectmanager geweest bij Stratus.

Peter Verberne

Stefan Armbruster

COO van DEGIRO
vanaf 10 December 2020

Voordat Stefan bij DEGIRO kwam, was hij managing director, Co-Head B2C bij flatex Bank AG. Zijn focus lag op de commerciële ontwikkeling van productpartnerschappen, productaanbiedingen en de klantenservice. Daarnaast was Stefan lid van de IT-commissie. Voorafgaand aan zijn functies bij flatex Bank AG was Stefan onder meer bestuurslid van Bank Vontobel Europe AG, Global Co-Head Retail Structured Products bij Deutsche Bank AG en directeur Structured Products bij ABN AMRO Bank AG.

Raad van Commissarissen

Ben Knüppe

Voorzitter van de Raad van Commissarissen
vanaf 10 januari 2019

Ben was partner bij AKD advocaten. Daarnaast was hij CEO van Dexiabank Nederland en is hij de curator in de faillissementszaak van DSB Bank. Hij was ook adviseur, curator en beheerder van verschillende bedrijven in moeilijkheden. Voordat hij lid werd van de Raad van Commissarissen van DEGIRO, is Ben 11 jaar lid geweest van de Raad van Commissarissen bij ASZ Dordrecht.

Frank Niehage

Lid van de Raad van Commissarissen
vanaf 21 augustus 2020

Frank heeft veel ervaring in alle segmenten van retail en commercial banking. Hij heeft jarenlang verschillende functies bekleed als lid van de Raad van Bestuur van financiële instellingen. Momenteel is hij CEO van flatexDegiro AG. Zijn vorige functies zijn onder andere Managing Director bij Goldman Sachs en CEO van Bank Sarasin AG. Daarvoor vervulde Frank senior functies bij Commerzbank, Credit Suisse, UBS en het internationale advocatenkantoor Beiten Burkhardt in zowel Duitsland als Azië.

Ada van der Veer

Lid van de Raad van Commissarissen
vanaf 19 augustus 2019

Ada heeft ruim 25 jaar ervaring in de financiële dienstverlening. Haar vorige functies waren onder meer voorzitter van de Raad van Bestuur van Staal Bankiers, lid van de Raad van Bestuur van Achmea Bank Holding en CEO van Currence Holding. Sinds 2007 is ze directeur van Stranergy, een bedrijf dat gespecialiseerd is in onafhankelijk bestuursadvies. Naast haar functie bij DEGIRO is Ada momenteel voorzitter, commissaris van Arcadis Nederland Holding, Alliander en Data Privacy Foundation en bestuurslid van Stichting Administratiekantoor Fugro en Stichting Preferente Aandelen Nedap. Daarnaast is zij voorzitter van de Nederlandse Monitoring Commissie Accountancy.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.