Governance

Leer meer over onze juridische structuur en de toezichthouders en maak kennis met ons Branch Management, de raad van bestuur en de raad van commissarissen van flatexDEGIRO Bank AG.

Hoe begon DEGIRO?

Op 3 juni 2009 zijn we in Amsterdam opgericht en 10 jaar later werd het Nederlandse DEGIRO gekocht door het Duitse flatex. In mei 2021 werden de bedrijfsprocessen van de twee bedrijven samengevoegd en gingen ze verder als flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG opereert nog steeds als twee aparte brokers in hun eigen domeinen als flatex en DEGIRO. Door de fusie konden we onze ervaring en expertise bundelen en doorgroeien tot Europe’s leading broker.

Intern toezicht

Om ervoor te zorgen dat we uitgebreid toezicht kunnen houden op onze activiteiten, hebben we een driedelige bestuursstructuur.

Allereerst heeft flatexDEGIRO Bank Dutch Branch haar eigen Branch Management. Dit team bestaat uit twee branch managers en is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen DEGIRO. Binnen dit team is er een duidelijke verdeling van verantwoordelijkheden, waarbij elk van de branch managers eigen aandachtspunten heeft.

De Raad van Bestuur van flatexDEGIRO Bank AG is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en de strategiebepaling voor de lange termijn. Bij het bepalen van de strategie van DEGIRO werkt de directie van de bank nauw samen met Branch Management.

Tot slot staat de Raad van Bestuur onder toezicht van de Raad van Commissarissen. De Raad van Commissarissen is belast met het toezicht op en het adviseren van de Raad van Bestuur.

Extern toezicht

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, dat opereert onder de naam DEGIRO, is de Nederlandse vestiging van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat onder toezicht van de AFM en DNB.

Bekijk hier onze registratie in het openbare register van DNB.

01

Branch Management
DEGIRO

Frans Kuijlaars

Frans Kuijlaars

Branch Manager – Klantenservice en Country Management

Frans richt zich op klantenservice en country management.

Hij begon bij de flatexDEGIRO group als Country Manager voor Nederland bij flatexDEGIRO. In de loop van zijn carrière heeft hij veel ervaring opgedaan als bankier in retail en investment banking. Hij bekleedde diverse functies bij onder andere ABN AMRO, Royal Bank of Scotland en BNP Paribas.

Giscard Monod de Froideville

Giscard Monod de Froideville

Branch Manager – Commercial

Giscard is CMO van DEGIRO. In deze rol richt hij zich op de marketing- en communicatiestrategie voor de 15 Europese landen waarin DEGIRO actief is.

Giscard begon bij DEGIRO als freelance Internationale Merkstrategie- en Marketingadviseur en ging later fulltime aan de slag als Global Head of Marketing. Hij heeft aanzienlijke marketingervaring opgedaan als consultant en als manager van marketingteams bij o.a. Bunq, Yearn, en Pricewise.com.

Shape group

02

flatexDEGIRO
Bank AG
Raad van Bestuur

Benon Z. Janos

Dr. Benon Z. Janos

Co-CEO van flatexDEGIRO AG en flatexDEGIRO Bank AG

Stephan Simmang

Stephan Simmang

Co-CEO van flatexDEGIRO AG en flatexDEGIRO Bank AG

Dr. Matthias Heinrich

Dr. Matthias Heinrich

CRO van flatexDEGIRO Bank AG

Steffen A. Jentsch

Steffen A. Jentsch

CPO van flatexDEGIRO Bank AG

Jens Möbitz

Jens Möbitz

Operationele Klantfuncties en Treasury voor flatexDEGIRO Bank AG

Christiane Strubel

Christiane Strubel

CHRO van flatexDEGIRO Bank AG en lid van de raad van bestuur van flatexDEGIRO AG

03

flatexDEGIRO
Bank AG
Supervisory Board

Martin Korbmacher

Martin Korbmacher

Voorzitter Raad van Commissarissen van de Bank

Stefan Müller

Stefan Müller

Lid van de Raad van Commissarissen van de Bank

Aygül Ōzkan

Aygül Ōzkan

Lid van de Raad van Commissarissen van de Bank

Stefan Müller

Britta Lehfeldt

Lid van de Raad van Commissarissen van de Bank

Aygül Ōzkan

Herbert Seuling

Lid van de Raad van Commissarissen

Ons verhaal

Ons avontuur startte in 2013, toen we in Nederland onze online brokerdiensten met ongekend lage tarieven lanceerden. Dit ontketende een ware revolutie voor de particuliere belegger. Sindsdien zijn we uitgebreid naar 15 Europese landen waardoor we in slechts 10 jaar tijd Europe's leading broker geworden.

10 jaar DEGIRO

In 2023 werden we erkend met meerdere nieuwe awards, wat ons totale aantal internationale awards op meer dan 100 brengt. We vierden ook ons 10e verjaardag en we zijn trots dat wij een van de meest gebruikte platforms in Europa zijn geworden, met meer dan 750.000 beleggers in Nederland en 2,6 miljoen in totaal.

Aanhoudende groei

Onze groei bleef doorgaan, met wel 100.000 klanten in 2022 in Italië en Portugal en in totaal 2 miljoen klanten in Europa. Onze prijzenkast werd ook wat voller met in totaal 100 internationale prijzen. Uiteraard zijn we ook aan ons platform blijven werken en hebben we in 2022 nieuwe functies toegevoegd, zoals Dark Mode en Top Lists.

Verbeterd platform

In 2021 hebben we heel veel financiële data toegevoegd in nieuwe functies, zoals ESG Risk Ratings en de Analisten Visie. We zijn begonnen met flatexDEGIRO geldrekeningen, een nieuwe manier om onbelegde gelden aan te houden. Ook werd de Tradegate Exchange aan ons platform toegevoegd, wat voor- en nabeurshandel mogelijk maakte.

Het volgende hoofdstuk

In 2020 hebben we onze krachten gebundeld met flatex AG, waarmee zijn we Europe's leading broker geworden. Ook werden we opgenomen in de SDAX, wat flatexDEGIRO één van de 160 grootste beursgenoteerde bedrijven in Duitsland maakt. Gezamenlijk bedienen we nu meer dan 1 miljoen beleggers.

Een nieuw beleggingsplatform

In 2019 lanceerden we een nieuw beleggingsplatform, gebaseerd op feedback van onze klanten en technologische ontwikkelingen. Met dank aan deze klanten hebben we ook in 2019 meerdere internationale awards gewonnen. Alsof dat nog niet genoeg is, profiteren inmiddels 450.000 beleggers van onze diensten.

Meer dan 350.000 klanten en ruim 40 awards

In 2018 passeerden we de grens van 350.000 klanten. Dankzij onze klanten zijn we nog betrouwbaarder geworden. Ook hebben we dit jaar ruim 40 internationale awards gewonnen. Waaronder de Best Broker en Best Mobile App Award van Financial Times & Investors Chronicle.

Top-5 in Europa

In 2017 doorbraken we de grens van 200.000 klanten en behoorde we tot de 5 grootste brokers van Europa op basis van het aantal verwerkte transacties per jaar. Ook wonnen we meerdere prijzen waaronder 'Best Broker' in Duitsland, uitgereikt door Handelsblatt.

Een van Nederlands grootste brokers

In 2016 werden we de grootste online broker van Nederland op basis van het aantal verwerkte transacties per jaar. Daarnaast startten we ook in Zwitserland en wisten we daarmee het 15e land te voorzien van lage transactiekosten.

Switzerland

DEGIRO start in Noord-Europa & Italië

Gedurende 2015 zetten we de groei door naar Noord-Europa en Italië. We hadden het dit jaar erg druk, want we lanceerden ook ons platform in het Verenigd Koninkrijk. Ook wonnen we veel internationale prijzen, waaronder de 'Gouden Stier' in Nederland.

Sweden Denmark Italy Norway Finland United%20Kingdom Ireland

Uitbreiding naar 9 landen

In 2014 breidden we onze dienstverlening uit naar 9 andere Europese landen. Tevens verstevigden we onze positie in Nederland dankzij het winnen van de ‘Best Broker’ award. Kort daarna begon onze samenwerking aan met Euronext.

France Czech Austria Germany Spain Poland Hungary Greece Portugal

Start van DEGIRO

In 2013 introduceerden we onze diensten en institutionele lage tarieven voor particuliere beleggers in Nederland. Dit was het begin van onze missie: om wereldwijd belegen laagdrempelig en betaalbaar te maken.

Netherlands

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 juni 2024 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing voor een geldige deelname aan deze actie:

 • De actieperiode geldt t/m 31 mei 2024.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 30 juni 2024.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin juli 2024 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Zodra je de Cliënt Overeenkomst hebt ondertekend, wordt je account geactiveerd en begint de actieperiode.
 • Om het transactietegoed van €100 te gebruiken moet de nieuwe klant eerst een storting doen (minimaal €0,01).
 • Nieuwe klanten die hun registratie zijn begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.
 • Nederlandse wetgeving is van toepassing op deze actie.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie op elk moment voor de genoemde vervaldatum beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de site.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 mei 2024 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close