Veilig & vertrouwd

Uw beleggingen en geld staan veilig bij DEGIRO.

U kunt veilig beleggen bij DEGIRO. Al uw beleggingen staan namelijk in een apart bewaarbedrijf en zijn volledig gescheiden van DEGIRO B.V., het bedrijf achter DEGIRO. Doordat uw beleggingen in een apart bewaarbedrijf zijn ondergebracht zijn uw beleggingen beschermd tegen crediteuren van DEGIRO. De enige taak van het bewaarbedrijf is het administreren en bewaren van uw beleggingen. Het voert geen andere activiteiten uit. Dit mag juridisch ook niet. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met DEGIRO dan vallen uw beleggingen niet in de failliete boedel, maar blijven zij in het vermogen van het bewaarbedrijf.

Degiro
Op balans Separaat aangehouden
Obligaties & aandelen
Geld (cashfund)
Derivaten
uwbank
Op balans Separaat aangehouden
Geld Obligaties & aandelen
Derivaten

Cashfund

Bij DEGIRO worden al uw beleggingen (inclusief derivaten) apart bewaard, dit is wel zo veilig. DEGIRO gaat echter een stap verder. Om er voor te zorgen dat ook uw geld bij DEGIRO veilig is, brengt DEGIRO uw geld kosteloos onder in een apart fonds (een FundShare Cash Fund). Dit fonds belegt uw geld zo veilig mogelijk. DEGIRO verzorgt dit geheel automatisch, hier merkt u verder niks van. Op deze manier is uw geld afgescheiden van DEGIRO en dus net als uw andere beleggingen beschermd tegen crediteuren en faillissement van DEGIRO.

Uitsluitend wanneer u bij DEGIRO belegt in Derivaten of met Debet Geld of Debet Effecten kan DEGIRO uw geld ook onderbrengen in een Margin Cash Fund. Zie voor een korte toelichting het document ‘Beleggingsdiensten’ in de Nadere Informatie Beleggingsdiensten.

Beleggerscompensatiestelsel

Omdat bij een bank uw geld niet zoals bij DEGIRO gescheiden is en banken grote risico’s mogen nemen met het geld van hun klanten is er een depositogarantiestelsel dat de schade van een klant vergoedt tot €100.000. Aangezien DEGIRO geen bank is maar een beleggingsonderneming heeft u bij ons de zekerheid van het depositogarantiestelsel voor beleggingsondernemingen (beleggerscompensatiestelstel), deze loopt tot €20.000.

Wie houdt er toezicht op DEGIRO?

DEGIRO is een beleggingsonderneming en staat als zodanig onder gedragstoezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en prudentieel toezicht van de DNB (De Nederlandsche Bank).

IDEAL

Start binnen enkele minuten met beleggen.

Start binnen enkele minuten
met beleggen.

  • Tegen ongekend lage tarieven.
  • Met uitgebreide tools, mogelijkheden en service.
  • Wereldwijd. Altijd en overal.
  • Veilige structuur.
  • Ongekend lage tarieven.
  • Uitgebreide tools, mogelijkheden en service.
  • Meer dan 60 beurzen, wereldwijd.
  • Veilige structuur.

Partners & providers