Vragen over pensioenbeleggen?

Lees de meest gestelde vragen over beleggen voor uw pensioen en het openen van een DEGIRO Pensioenrekening. Staat uw vraag er niet bij, neem dan vooral contact met ons op.

Categorieën

Contact servicedesk

U kunt altijd met uw vraag of opmerking bij ons terecht door een mail sturen: klanten@degiro.nl. Bellen kan ook, tussen 08:00 en 22:00 zijn we bereikbaar op: 020 535 34 96 (lokaal tarief)

Over DEGIRO

In 2008 werd DEGIRO opgericht voor professionele klanten. Sinds 2013 is ons volledig inhouse ontwikkelde platform ook beschikbaar voor particuliere beleggers. Hiermee kreeg deze groep voor het eerst toegang tot professionele tarieven. Het is nu ook mogelijk voor DEGIRO om deze tarieven toegankelijk te maken om fiscaal vriendelijk te beleggen voor uw aanvullend pensioen.

DEGIRO is een execution-only broker, dit betekent dat wij geen beleggingsadvies geven, noch uw vermogen beheren. Wij richten ons slechts op het uitvoeren of doorgeven van uw orders. Door onze focus hierop kunnen wij dit heel efficient doen, waardoor wij onze kostenbesparingen door kunnen geven aan onze klanten van DEGIRO.

Doordat uw beleggingen in een aparte bewaarinstelling worden ondergebracht zijn uw beleggingen gescheiden van de boedel van DEGIRO zelf. De enige taak van deze bewaarinstelling is het administreren en aanhouden van uw beleggingen. Het voert geen andere activiteiten uit. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met DEGIRO dan vallen uw beleggingen dus niet in de failliete boedel, maar blijven zij veilig gescheiden aangehouden in de bewaarinstelling. U kunt hier meer lezen over veilig beleggen bij DEGIRO.

Geld dat u niet belegd wordt bij DEGIRO automatisch geïnvesteerd in geldmarktfondsen. Een negatief rendement, voor zover dat voortkomt uit de huidige marktrente en de fondskosten, wordt momenteel vrijblijvend gecompenseerd door DEGIRO.

Voor klanten met een DEGIRO Pensioenrekening is het niet toegestaan om het bedrag direct op uw tegenrekening te storten vanwege de fiscale geblokkeerde status van de DEGIRO Pensioenrekening. Daarom verrekenen wij voor klanten met een DEGIRO Pensioenrekening de compensatie met de kosten in het daaropvolgende kwartaal. In het geval dat uw compensatie uitkomt boven de gemaakte kosten van het betreffende kwartaal dan vervalt dit deel van de compensatie in zijn geheel.

De kosten waarmee de compensatie verrekend wordt betreffen de minimum activity fee, transactiekosten en exchange connectivity fee.Alle bezittingen binnen de geldmarktfondsen worden gescheiden van de beheerder aangehouden en lopen daarom geen risico bij een eventueel faillissement van DEGIRO of van de beheerder. Voor meer informatie over de geldmarktfondsen kunt u hier terecht. Hier leest u ook de meest actuele rendementen van de fondsen, en over welke geldmarktfondsen u wel of geen compensatie ontvangt.

DEGIRO is een beleggingsonderneming en staat als zodanig onder gedragstoezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en prudentieel toezicht van de DNB (De Nederlandsche Bank).U kunt hier meer lezen over veilig beleggen bij DEGIRO.

Open binnen enkele minuten een account, en begin met beleggen.

Open direct uw pensioenrekening

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.