Vragen over pensioen-
beleggen?

Lees de meest gestelde vragen over beleggen voor uw pensioen en het openen van een DEGIRO Pensioenrekening. Staat uw vraag er niet bij, neem dan vooral contact met ons op.

Categorieën

Contact servicedesk

U kunt altijd met uw vraag of opmerking bij ons terecht door een mail sturen: klanten@degiro.nl. Bellen kan ook, tussen 08:00 en 22:00 zijn we bereikbaar op: 020 535 34 96 (lokaal tarief)

Over DEGIRO

In 2008 werd DEGIRO opgericht voor professionele klanten. Sinds 2013 is ons volledig inhouse ontwikkelde platform ook beschikbaar voor particuliere beleggers. Hiermee kreeg deze groep voor het eerst toegang tot professionele tarieven. Het is nu ook mogelijk voor DEGIRO om deze tarieven toegankelijk te maken om fiscaal vriendelijk te beleggen voor uw aanvullend pensioen.

DEGIRO is een execution-only broker, dit betekent dat wij geen beleggingsadvies geven, noch uw vermogen beheren. Wij richten ons slechts op het uitvoeren of doorgeven van uw orders. Door onze focus hierop kunnen wij dit heel efficient doen, waardoor wij onze kostenbesparingen door kunnen geven aan onze klanten van DEGIRO.

Doordat uw beleggingen in een aparte bewaarinstelling worden ondergebracht zijn uw beleggingen gescheiden van de boedel van DEGIRO zelf. De enige taak van deze bewaarinstelling is het administreren en aanhouden van uw beleggingen. Het voert geen andere activiteiten uit. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met DEGIRO dan vallen uw beleggingen dus niet in de failliete boedel, maar blijven zij veilig gescheiden aangehouden in de bewaarinstelling. U kunt hier meer lezen over veilig beleggen bij DEGIRO.

Niet-belegd geld wordt aangehouden op een persoonlijke geldrekening met een IBAN die rechtstreeks gekoppeld is aan uw DEGIRO account. Deze geldrekening wordt direct aangeboden door flatexDEGIRO Bank AG en valt zodoende tot een bedrag van €100.000 onder het Duitse depositogarantiestelsel.

Uw persoonlijke geldrekening is direct gekoppeld aan uw DEGIRO account. U kunt hier alleen uw niet-belegde gelden op aanhouden. Het is niet mogelijk om de geldrekening voor andere bankzaken te gebruiken.

Er gaan geen kosten gepaard met het aanhouden van de geldrekening of het storten / opnemen van gelden. Houdt u er wel rekening mee dat er op dit moment een negatieve rente geldt van 0,5% op jaarbasis. Echter, compenseren wij deze negatieve rente voor bedragen tot €2.500. Bij een Pensioenrekening is het fiscaal gezien niet mogelijk om de compensatie terug te storten. Om deze reden verrekenen wij de compensatie met de kosten die u heeft gemaakt in het daaropvolgende kwartaal.

De kosten waarmee de compensatie verrekend wordt betreffen de minimum activity fee, transactiekosten en exchange connectivity fee.

Hier kunt u meer informatie vinden over de compensatie van negatieve rente. Voor vreemde valuta geldrekeningen geldt standaard een rente van 0%.

Ook kunt u een overzicht van de prijzen en diensten van de geldrekening. Er zijn geen instap-, uitstap- of andere kosten verbonden aan de geldrekening.

DEGIRO is een beleggingsonderneming en staat als zodanig onder gedragstoezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en prudentieel toezicht van de DNB (De Nederlandsche Bank).U kunt hier meer lezen over veilig beleggen bij DEGIRO.

Contact servicedesk

U kunt altijd met uw vraag of opmerking bij ons terecht door een mail sturen: klanten@degiro.nl. Bellen kan ook, tussen 08:00 en 22:00 zijn we bereikbaar op: 020 535 34 96 (lokaal tarief)

Ruim 86 internationale awards

Kies voor de partij die is benoemd tot beste, eerlijkste en goedkoopste online broker.

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2021

veiligheid
Netherlands

Beste online broker

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2021

veiligheid
veiligheid

BESTE ONLINE BROKER

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 november 2022 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 31 oktober 2022.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
  • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 30 november 2022.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin december teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 oktober 2022 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close