Vragen over pensioenbeleggen?

Lees de meest gestelde vragen over beleggen voor uw pensioen en het openen van een DEGIRO Pensioenrekening. Staat uw vraag er niet bij, neem dan vooral contact met ons op.

Categorieën

Contact servicedesk

U kunt altijd met uw vraag of opmerking bij ons terecht door een mail sturen: klanten@degiro.nl. Bellen kan ook, tussen 08:00 en 22:00 zijn we bereikbaar op: 020 535 34 96 (lokaal tarief)

Over DEGIRO

Wij zijn in 2008 opgericht voor professionele klanten. Sinds 2013 hebben wij ons volledig inhouse ontwikkelde platform ook voor particuliere beleggers beschikbaar gemaakt. Hiermee kreeg deze groep voor het eerst toegang tot professionele tarieven. Nu kunnen wij deze tarieven ook toegankelijk te maken om fiscaal vriendelijk te beleggen voor uw aanvullend pensioen.

Wij zijn een execution-only broker, dit betekent dat wij geen beleggingsadvies geven, noch uw vermogen beheren. Wij richten ons slechts op het uitvoeren of doorgeven van uw orders. Door onze focus hierop kunnen wij dit heel efficient doen, waardoor wij onze kostenbesparingen door kunnen geven aan onze klanten.

Doordat uw beleggingen in een aparte bewaarinstelling worden ondergebracht zijn uw beleggingen gescheiden van de boedel van DEGIRO zelf. De enige taak van deze bewaarinstelling is het administreren en aanhouden van uw beleggingen. Het voert geen andere activiteiten uit. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met DEGIRO dan vallen uw beleggingen dus niet in de failliete boedel, maar blijven zij veilig gescheiden aangehouden in de bewaarinstelling. U kunt hier meer lezen over veilig beleggen bij DEGIRO.

Geld dat u niet belegd investeren wij automatisch in geldmarktfondsen. Een negatief rendement, voor zover dat voortkomt uit de huidige marktrente en de fondskosten, wordt momenteel vrijblijvend door ons gecompenseerd.

Voor klanten met een DEGIRO Pensioenrekening is het niet toegestaan om het bedrag direct op uw tegenrekening te storten vanwege de fiscale geblokkeerde status van de DEGIRO Pensioenrekening. Daarom verrekenen wij voor klanten met een DEGIRO Pensioenrekening de compensatie met de kosten in het daaropvolgende kwartaal. In het geval dat uw compensatie uitkomt boven de gemaakte kosten van het betreffende kwartaal dan vervalt dit deel van de compensatie in zijn geheel.

De kosten waarmee de compensatie verrekend wordt betreffen de minimum activity fee, transactiekosten en exchange connectivity fee.Alle bezittingen binnen de geldmarktfondsen worden gescheiden van de beheerder aangehouden en lopen daarom geen risico bij een eventueel faillissement van DEGIRO of van de beheerder. Voor meer informatie over de geldmarktfondsen kunt u hier terecht. Hier leest u ook de meest actuele rendementen van de fondsen, en over welke geldmarktfondsen u wel of geen compensatie ontvangt.

DEGIRO is een beleggingsonderneming en staat als zodanig onder gedragstoezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en prudentieel toezicht van de DNB (De Nederlandsche Bank).U kunt hier meer lezen over veilig beleggen bij DEGIRO.

Open binnen enkele minuten een account, en begin met beleggen.

Open direct uw pensioenrekening

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €50 transactietegoed actie

Indien u t/m 31 januari 2022 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €50 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 31 januari 2022.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €50 transactietegoed toegekend.
  • Het €50 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 28 februari 2022.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €50,-) worden begin maart teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
  • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 januari 2022 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close