Pensioen opbouwen

Hoe zorg jij voor een goedgevuld pensioen? Met onze pensioenrekening beleg je helemaal op jouw manier en bepaal je zelf hoe en waarin je fiscaal vriendelijk belegt.

Zelf fiscaal vriendelijk beleggen voor je pensioen?

Het is altijd verstandig om financieel goed voorbereid te zijn op de toekomst, zeker met het belastingvoordeel. Weet wel dat er aan een pensioenrekening wat regels en nadelen zitten. Wist je bijvoorbeeld dat je ieder jaar een flink deel (zo’n 37% tot 49%) van je inleg weer terug krijgt van de Belastingdienst? Ook betaal je geen vermogensbelasting. Je betaalt bij uitkering van je pensioen wel belasting over het maandelijks uitgekeerde bedrag en inflatie en fluctuerende rentes kunnen ook invloed hebben op de beleggingen voor je pensioen.

ETF
Vierkant

Hoe werkt het?

Als je gaat beleggen voor je pensioen is het goed te weten waar je op moet letten en hoe het werkt. Met ons stappenplan is het overzichtelijk. Zo weet je precies hoe je begint en wat je kan verwachten.

Naar stappenplan >

Waarom kiezen voor een DEGIRO pensioenrekening?

Wij doen het anders dan de rest, omdat we geloven dat jij zelf de controle mag hebben over de beleggingen voor je oude dag, het gaat immers om jouw pensioen. Je kunt bij meerdere partijen fiscaal aantrekkelijk beleggen voor je pensioen, maar bij anderen kun je vaak alleen kiezen uit een beperkte selectie van dure huisfondsen.

Bij DEGIRO Andere
dienst-
verleners
Aandelen
Obligaties
Beleggings
fondsen
ETF’s

Nog meer voordelen van DEGIRO

Voordelen van beleggen

Low fee - white.svg

Fiscale voordelen

Low fee - white.svg

Ongekend lage tarieven

Low fee - white.svg

Zelf bepalen

Low fee - white.svg

De regels en nadelen

Je mag het geld niet zomaar opnemen

Low fee - white.svg

Je mag niet onbeperkt storten op je rekening

Low fee - white.svg

Je moet met het saldo een recht op uitkering aankopen

Low fee - white.svg

Over de uitkering betaal je inkomstenbelasting

Low fee - white.svg

Voor wie is een DEGIRO pensioenrekening?

Low fee - white.svg Aanvulling op je pensioen
Low fee - white.svg ZZP’ers of freelancers

Zelf pensioenbeleggen, iets voor jou?

Als je inkomen hebt, mag je van de Belastingdienst jaarlijks een bepaald bedrag fiscaal aantrekkelijk opzij leggen voor je pensioen. Dit bedrag verschilt per persoon en heet jaarruimte. Veel mensen benutten hun jaarruimte niet maximaal omdat ze niet weten hoeveel het is. Ze bouwen daardoor – onbewust - minder pensioen op. Of ze nu in loondienst werken of ZZP’er zijn, ze hebben een pensioentekort en dat is natuurlijk zonde.

Voor wie is een DEGIRO pensioenrekening?

Low fee - white.svg Aanvulling op je pensioen
Low fee - white.svg ZZP’ers of freelancers

Een pensioenrekening begint met het uitrekenen van je jaarruimte.

Weet je al wat je jaarruimte is? Dan kun je zelf gaan beleggen in producten waar je in gelooft via onze DEGIRO pensioenrekening.

Ook de beleggingen voor je pensioen kunnen te maken krijgen met de effecten van inflatie en stijgende en dalende rente. Houd hier rekening mee.

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 juli 2024 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing voor een geldige deelname aan deze actie:

 • De actieperiode geldt t/m 30 juni 2024.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 juli 2024.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin augustus 2024 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Zodra je de Cliënt Overeenkomst hebt ondertekend, wordt je account geactiveerd en begint de actieperiode.
 • Om het transactietegoed van €100 te gebruiken moet de nieuwe klant eerst een storting doen (minimaal €0,01).
 • Nieuwe klanten die hun registratie zijn begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.
 • Nederlandse wetgeving is van toepassing op deze actie.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie op elk moment voor de genoemde vervaldatum beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de site.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 juni 2024 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close