Zelf beleggen, nu ook fiscaal vriendelijk voor uw pensioen

Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland. Tegen ongekend lage tarieven en fiscaal aantrekkelijk. Zo kunt u meer opbouwen voor de toekomst en bent u zelf in controle.

U krijgt namelijk de volledige vrijheid in uw beleggingskeuzes middels o.a. aandelen, obligaties en ETF’s (trackers). DEGIRO biedt u met de pensioenrekening optimale vrijheid binnen een veilige en transparante structuur.

Open direct uw pensioenrekening

"DEGIRO pensioenrekening krijgt de maximale waardering van Fiscalert"

FiscAlert is hét onafhankelijke tijdschrift voor informatie over beleggen, belastingen, verzekeren en andere geldzaken

Hoe werkt het?

Open online uw pensioenrekening (ofwel lijfrenterekening)

Bereken uw jaarruimte en stort geld wanneer u wilt

Start met beleggen. De mogelijkheden zijn eindeloos

Op uw pensioenleeftijd koopt u met het eindkapitaal een inkomen bij een aanbieder naar keuze

Eerlijk vergelijken

DEGIRO pensioenrekening biedt u optimale vrijheid, een veilige en transparante structuur en ongekend lage kosten. Wanneer u voor uw pensioen of een aanvulling daarop gaat beleggen dan zijn lage kosten erg belangrijk. Om de kosten laag te houden is het belangrijk om efficient te werken. Met diezelfde gedachte zijn een paar jaar geleden een aantal nieuwe initiatieven op de pensioenmarkt ontstaan. Tot de komst van deze nieuwe spelers werd de markt gedomineerd door dure verzekeraars en banken. Om aan te tonen dat DEGIRO pensioenrekening een stap verder gaat, vergelijken wij ons hieronder met een van deze efficiënte nieuwe partijen, namelijk Brand New Day.

Hoeveel kunt u besparen Wij gaan hiernaast uit van een belegging in de Think Global Equity ETF, aan te schaffen via DEGIRO en een belegging via de Brand New Day pensioen­rekening in hun standaard aandelen huisfonds. Het Think product is gekozen gezien de vergelijkbare karakteristieken, dit is geen advies van DEGIRO. Afhankelijk van hoe tijdig u begint met het opbouwen van uw aanvullend pensioen en uw jaarlijkse inleg (jaarruimte) kunt u fors aan kosten besparen.

Om alle voor een nadelen van de verschillende diensten of producten in deze vergelijking te bekijken raden wij u aan de algemene voorwaarden te raadplegen

Online broker DEGIRO BND
Algemeen Beleggingsonderneming Fondsbeheerder
Beschikbare producten Zelf beleggen: Aandelen, obligaties, trackers en fondsen Keuze uit 12 huisfondsen
Voorbeeld kostenvergelijking bij 8% rendement
Vergelijkbaar product Think Global Equity ETF BND Wereld Indexfonds
Uitlenen van effecten Nee Ja
Vaste kosten, inclusief fondskosten 0.375% 0.59%
Variable kosten 0.0% 0.50% stortingskosten
Additionele kosten €150 exitkosten €45 startkosten
Jaarlijkse bruto inleg
Aantal jaar tot pensioen
Eindresultaat 2.149.608,14 2.035.359,51

Uw kostenbesparing bij DEGIRO

coins

€ 114.249

Naast dat u bij DEGIRO belegt met een ongekende vrijheid aan beleggingskeuzes, doet u dit ook nog eens tegen ongekend lage tarieven. Of u voorkeur nu uit gaat naar volledig gespreid beleggen met verschillende beleggingsproducten op de wereldwijde beurzen, of liever u vermogen belegt in een select aantal beleggingsfondsen, bij DEGIRO is het mogelijk.

De vergelijking hiernaast geeft een duidelijke indicatie van de verschillen tussen DEGIRO en andere pensioen aanbieders. De extra beleggingsmogelijkheden bij DEGIRO gaan niet gepaard met hogere kosten, in tegendeel.

Meer over de lage tarieven

DEGIRO doorstaat met vlag en wimpel de vergelijking met de concurrentie. Kijken we naar de pensioenrekening van Brand New Day, dan zijn de kosten nóg scherper en de keuzemogelijkheden nóg groter.

- Fiscalert -

Bereken uw eindkapitaal

Naast een goed gespreide portefeuille zijn het vooral de kosten die uw eindrendement bepalen. Bereken hieronder aan de hand van uw bruto jaarinkomen en de daarbij horende jaarlijkse maximale inleg wat u als aanvullend kapitaal voor uw pensioen zou kunnen opbouwen. Kijk onder de tab "belastingvoordeel" om uw persoonlijke jaar- en reserveringsruimte te bepalen.

%
%

DEGIRO biedt u hiermee enkel een rekentool. Schat zelf het rendement in wat u verwacht te behalen. De vooringevulde getallen zijn uitsluitend indicatief.

Waarom kiezen voor DEGIRO, de marktleider in beleggen

DEGIRO is al jaren een betrouwbare partner voor professionele en particulier beleggers. Meer dan 150.000 beleggers profiteren al van ongekend lage tarieven, en dit is nu ook mogelijk bij het opbouwen van uw pensioen.

Succesvolle prijsvechter...

Professionele tarieven voor iedereen, binnen een veilige structuur.

Meer over de lage tarieven
Minimum Activity Fee

0,20 %

Over portefeuillewaarde
Transactiekosten

€ 0,00

Gratis tot aan hoogte Minimum Activity Fee

...met een betrouwbaar platform

Gebruiksvriendelijke web- en mobiele applicatie, veilige structuur en een uitstekende klantenservice.

Ontdek de voordelen


Execution-only

DEGIRO is geen pensioenaanbieder. DEGIRO biedt u echter wel de mogelijkheid om fiscaal vriendelijk te beleggen. DEGIRO pensioenrekening is daarom een geblokkeerde beleggingsrekening (lijfrenterekening). Hierop kunt u zelfstandig beleggen om kapitaal op te bouwen voor uw lijfrente. Net als bij onze andere diensten, biedt DEGIRO u deze dienst via haar platform aan op basis van execution-only. Dit betekent dus dat alleen u en niet DEGIRO uw beleggingen beheert.

Beleggen brengt risico’s met zich mee, omdat de waarde van beleggingen fluctueert en het daarom niet zeker is wat de waarde van uw beleggingen in de toekomst zal zijn. Dit betekent dat indien u gebruik maakt van deze dienst, afhankelijk van uw beleggingskeuzes, er aan het einde van de rit mogelijk minder geld beschikbaar zal zijn dan u had gehoopt en u dus een lagere uitkering ontvangt dan u wellicht verwacht. De risico’s zijn groter wanneer u belegt met weinig kennis en ervaring. Indien dit het geval is, raden wij u aan advies in te winnen bij een financieel adviseur omtrent de geschiktheid van deze dienst.

Bekroonde Broker

Belegt u voor een aanvullend pensioen bij DEGIRO, dan belegt u bij een prijswinnende broker. DEGIRO heeft vele prestigieuze broker-awards gewonnen. Niet alleen in Nederland, waar DEGIRO marktleider is, maar ook in landen als het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk en Duitsland. DEGIRO wordt geprezen om de lage tarieven, uitgebreide beleggingsmogelijkheden en uitstekende dienstverlening.

prize
WINNAAR

Beste broker 2016

Beleggers Belangen

prize
WINNAAR

Beste Broker 2016

Financial Times & IC

prize
WINNAAR

Voordeligste keuze 2014

Het Financieele Dagblad

prize
WINNAAR

Beste Broker 2016

Handelsblatt

Volledige vrijheid in uw beleggingskeuzes

Beleggingsproducten Online broker DEGIRO Andere
dienstverleners
Aandelen    
Obligaties    
Beleggingsfondsen    
Trackers (ETF’s)    

Wanneer u besluit om te gaan beleggen om een aanvullend pensioen op te bouwen, dan kan dit bij meerdere partijen. Helaas laten de meeste van deze partijen u enkel in een beperkte selectie van vaak dure huisfondsen beleggen.

DEGIRO vindt dat dit anders moet. DEGIRO is geen pensioenaanbieder, maar laat u via een fiscaal gefaciliteerde beleggingsrekening zelf bepalen hoe u voor een aanvulling op uw pensioen belegt. Zo kunt u beleggen in aandelen, obligaties, trackers en meer dan 700 beleggingsfondsen.

Ongekend lage tarieven

Na jarenlang een betrouwbare partner te zijn geweest voor professionele beleggers, introduceerde DEGIRO in 2013 de professionele tarieven op de particuliere markt.

Sinds 7 maart 2017 zijn de ongekend lage tarieven van DEGIRO ook beschikbaar voor het fiscaal vriendelijk beleggen ter aanvulling van uw pensioen.

Bekijk onze tarieven
Minimum Activity Fee

0,20%

Over portefeuillewaarde
Transactiekosten

0,00

Gratis tot aan hoogte Minimum Activity Fee

U belegt wereldwijd op verschillende beurzen

DEGIRO is al jaren actief als broker voor zeer actieve en institutionele beleggers binnen Europa en momenteel actief in 18 landen.

De infrastructuur van DEGIRO is volledig in-house ontwikkeld. Via onze systemen is het mogelijk om op alle belangrijke beurzen wereldwijd te beleggen.

Open direct uw pensioenrekening

Uw pensioen staat veilig bij DEGIRO

U kunt veilig beleggen bij DEGIRO. Al uw beleggingen staan namelijk in een apart bewaarbedrijf en zijn volledig gescheiden van DEGIRO. Doordat uw beleggingen in een apart bewaarbedrijf zijn ondergebracht zijn uw beleggingen beschermd tegen crediteuren van DEGIRO.

Online broker DEGIRO
OP BALANS
SEPERAAT AANGEHOUDEN
Obligaties & aandelen
Geld (cashfund)
Uw huidige bank houdt uw financiele middelen aan op haar balans. Hierdoor is het vatbaar voor een faillisement.
OP BALANS
SEPERAAT AANGEHOUDEN
Geld
Obligaties & aandelen

Bij DEGIRO worden al uw beleggingen apart bewaard, dit is wel zo veilig. DEGIRO gaat echter een stap verder. Om er voor te zorgen dat ook uw geld bij DEGIRO veilig is, brengt DEGIRO uw geld kosteloos onder in een apart fonds (een FundShare Cash Fund). DEGIRO verzorgt dit geheel automatisch, hier merkt u verder niks van. Op deze manier is uw geld afgescheiden van DEGIRO en dus net als uw andere beleggingen beschermd tegen crediteuren en faillissement van DEGIRO, in tegenstelling tot bij uw bank.

Binnen een DEGIRO pensioenrekening worden uw effecten nooit uitgeleend door DEGIRO aan derden. Alternatieve dienstverleners bieden vaak alleen beleggingsfondsen aan om in te beleggen. Regelmatig lenen beleggingsfondsen aandelen uit aan derden. U heeft in dit geval geen keuze om dit wel of niet toe te staan. Kijk op de site van uw huidige aanbieder om er achter te komen of uw beleggingen mogelijk worden uitgeleend.

Belastingvoordeel

Via DEGIRO pensioenrekening belegt u fiscaal vriendelijk voor een aanvulling op uw AOW en/of pensioen. Wanneer u een tekort heeft in uw pensioenopbouw in het voorgaande jaar (jaarruimte) of in de zeven voorafgaande jaren (reserveringsruimte) kunt u een deel van uw stortingen terugkrijgen via uw belastingaangifte. Daarnaast betaalt u over de waarde van uw DEGIRO Pensioenrekening geen vermogensrendementsheffing, waarmee u tussen de 0,86% en 1,62% belasting bespaart.

Lees meer over het belastingvoordeel

Innovatieve technologie bij DEGIRO

Innovatie is een van de kernwaarden van DEGIRO. Deze innovaties uiten zich in een technologisch sterk ontwikkeld platform.

Bij DEGIRO ontwikkelen wij onze eigen software. Dit stelt ons in staat om in de toekomst steeds meer innovatieve diensten aan te bieden.

DEGIRO onderscheidt zich nu al op het gebied van tarieven, wereldwijd beleggen en tal van handige ordertypen. Ook kunt u orders opgeven in bedragen.

Wij zullen in de toekomst met meer innovaties komen voor de pensioenbelegger.

Open direct uw pensioenrekening

Bekroonde Broker

Belegt u voor een aanvullend pensioen bij DEGIRO, dan belegt u bij een prijswinnende broker. DEGIRO heeft vele prestigieuze broker-awards gewonnen. Niet alleen in Nederland, waar DEGIRO marktleider is, maar ook in landen als het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk en Duitsland. DEGIRO wordt geprezen om de lage tarieven, uitgebreide beleggingsmogelijkheden en uitstekende dienstverlening.

prize
WINNAAR

Beste broker 2016

Beleggers Belangen

prize
WINNAAR

Beste Broker 2016

Financial Times & IC

prize
WINNAAR

Voordeligste keuze 2017

Het Financieele Dagblad

prize
WINNAAR

Beste Broker 2016

Handelsblatt

Pensioenbeleggen tegen ongekend lage tarieven

Bij DEGIRO pensioenbeleggen heeft u de vrijheid om zelf te bepalen waarin u belegt. U doet dit vervolgens ook nog eens tegen ongekend lage tarieven.

U betaalt bij DEGIRO 0,0166% aan kosten per maand (0,20% op jaarbasis). Deze maandelijkse 0,0166% krijgt u van DEGIRO terug als transactietegoed. U gaat dus pas extra kosten voor transacties betalen wanneer u dit maandelijks tegoed heeft verbruikt.

Tarievenoverzicht

Een compleet overzicht van de tarieven voor een DEGIRO pensioenrekening vindt u in het tarievenoverzicht.

Minimum Activity Fee 0,20%
(op jaarbasis)
Transactiekosten aandelen,
beleggingsfondsen, obligaties, trackers
Gratis*
Exchange Connectivity Fees €1,00 per beurs per maand
(max € 5,00 per maand)**
Geen startkosten  
Geen stortingskosten  

* U betaalt transactiekosten als u hiermee boven 0,20% van uw portefeuillewaarde uitkomt. Voor meer informatie raadpleeg het tarievenoverzicht..

** Geld niet voor Euronext Amsterdam en Euronext Brussel.

De fiscale voordelen van de pensioenrekening

Met de DEGIRO pensioenrekening kunt u zelf fiscaal vriendelijk een aanvulling op uw pensioen opbouwen. De belastingdienst geeft, zolang u binnen de fiscale regels blijft, een deel van uw inleg terug. U betaalt geen vermogensrendementsheffing (box 3) en de inkomstenbelasting (box 1) over uw inleg stelt u uit naar de toekomst. Een pensioenrekening bij DEGIRO is een zogenaamde "lijfrenterekening".

DEGIRO Savings

In Nederland betaalt u tussen 0,86% en 1,62% vermogensrendementsheffing per jaar als u meer dan €25.000 (2017) aan vermogen heeft (of samen met uw partner meer dan €50.000 (2017)). Uw pensioenrekening telt niet mee als vermogen, daardoor bent u geen vermogensrendementsheffing verschuldigd over de waarde van uw pensioenrekening.

Het geld dat u op uw pensioenrekening stort is, zolang u binnen de fiscale regels blijft, fiscaal aftrekbaar en krijgt u dus voor een deel weer terug van de Belastingdienst. Per saldo betaalt u nu geen inkomensbelasting over het door u gestorte bedrag. Als u met pensioen gaat, kunt u het opgespaarde bedrag in periodieke termijnen laten uitkeren. Over de uitkeringen betaalt u pas op dat moment inkomstenbelasting. Doordat u na uw pensioenleeftijd over het algemeen minder belasting betaalt én de belastingheffing wordt uitgesteld kunt u veel besparen. Lees meer en bereken wat u maximaal kunt terugkrijgen op de site van de belastingdienst.

Uw jaar- en reserveringsruimte

Uw jaarruimte bepaalt hoeveel geld u dit jaar fiscaal aftrekbaar zelfstandig kunt sparen voor uw pensioen. De reserveringsruimte is afhankelijk van uw pensioentekort in voorgaande jaren. Beide zijn heel makkelijk zelf te berekenen op de site van de belastingdienst.

Belangrijk om te weten

Een aanvulling op uw pensioen opbouwen brengt fiscale voordelen met zich mee. Maar het is belangrijk dat u op de hoogte bent van de spelregels die de belastingdienst hanteert. Hieronder de belangrijkste:

DEGIRO Regulations

Het saldo op uw pensioenrekening is bestemd voor na uw pensioen. Tot die tijd is het saldo geblokkeerd en mag u het niet zomaar opnemen. Uiterlijk aan het einde van het vijfde jaar na het bereiken van uw pensioenleeftijd (AOW) dient u van het saldo een recht op uitkeringen aan te kopen, hieruit ontvangt u periodiek een bedrag gedurende een overeengekomen periode. U kunt het saldo eerder opnemen, maar dan verliest u het belastingvoordeel én moet u een boete betalen aan de belastingdienst.

Het maximale bedrag dat u jaarlijks op uw pensioenrekening kunt storten is gelijk aan uw ‘Jaarruimte’ vermeerderd met uw ‘Reserveringsruimte’. De jaarruimte is afhankelijk van uw pensioentekort in het voorgaande jaar, de reserveringsruimte is afhankelijk van ongebruikte jaarruimte in de voorafgaande zeven jaren. Op de site van de belastingdienst kunt u uw jaar- en reserveringsruimte berekenen. Stort u meer dan uw jaarruimte, dan loopt u het risico dat u bij uitkering over het teveel gestorte bedrag inkomensbelasting moet betalen. Bereken uw jaar- en reserveringsruimte op de site van de belastingdienst.

Als u met pensioen gaat mag u het geld niet in één keer opnemen. Van het saldo dat dan op uw rekening staat moet u een recht op uitkeringen aankopen. De looptijd van het recht op uitkeringen is aan bepaalde beperkingen gebonden, maar binnen de toegestane ruimte kunt u zelf bepalen hoe lang u uitkeringen wilt ontvangen. U kiest zelf bij welke aanbieder u een recht op uitkeringen wilt aankopen. U geeft uw keuze aan ons door en vervolgens maken wij het geld over naar de aanbieder van uw keuze.

Met het saldo dat u op de einddatum op uw rekening heeft staan, dient u een recht op uitkeringen aan te kopen bij een aanbieder naar keuze. Over deze uitkeringen betaalt u inkomstenbelasting. Het is dus een bruto inkomen. Hoeveel belasting u betaalt is afhankelijk van uw totale inkomen, over het algemeen is het echter zo dat u na uw pensioen minder belasting betaalt over uw inkomsten dan nu.

Heeft u een inkomen van meer dan €103.317?

Een DEGIRO pensioenrekening, met bovenstaande spelregels en belastingvoordelen, kan alleen worden gebruikt voor een inkomen tot €103.317 (in 2017). Indien u voor het deel van uw inkomen boven €103.317 geen volledige pensioenopbouw heeft, dan bestaat er de mogelijkheid voor een DEGIRO Pensioenrekening Plus, ook wel een zogenaamd 'netto' -lijfrenterekening.

Een DEGIRO Pensioenrekening Plus behoort niet tot uw belastbare vermogen, u betaalt daardoor geen vermogensrendementsheffing over de waarde van uw portefeuille.

Over DEGIRO

In 2008 werd DEGIRO opgericht voor professionele klanten. Sinds 2013 is ons volledig inhouse ontwikkelde platform ook beschikbaar voor particuliere beleggers. Hiermee kreeg deze groep voor het eerst toegang tot professionele tarieven. Het is nu ook mogelijk voor DEGIRO om deze tarieven toegankelijk te maken om fiscaal vriendelijk te beleggen voor uw aanvullend pensioen.

DEGIRO is een execution-only broker, dit betekent dat wij geen beleggingsadvies geven, noch uw vermogen beheren. Wij richten ons slechts op het uitvoeren of doorgeven van uw orders. Door onze focus hierop kunnen wij dit heel efficient doen, waardoor wij onze kostenbesparingen door kunnen geven aan onze klanten van DEGIRO.

Doordat uw beleggingen in een aparte bewaarinstelling worden ondergebracht zijn uw beleggingen gescheiden van de boedel van DEGIRO zelf. De enige taak van deze bewaarinstelling is het administreren en aanhouden van uw beleggingen. Het voert geen andere activiteiten uit. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met DEGIRO dan vallen uw beleggingen dus niet in de failliete boedel, maar blijven zij veilig gescheiden aangehouden in de bewaarinstelling. U kunt hier meer lezen over veilig beleggen bij DEGIRO.

DEGIRO is een beleggingsonderneming en staat als zodanig onder gedragstoezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en prudentieel toezicht van de DNB (De Nederlandsche Bank).U kunt hier meer lezen over veilig beleggen bij DEGIRO.

Zelf voor uw pensioen beleggen

Een DEGIRO Pensioenrekening is een lijfrenterekening. Sinds 7 maart 2017 is het mogelijk voor DEGIRO om fiscaal vriendelijk beleggen als aanvulling op uw pensioen te faciliteren.

Iedereen die wel een inkomen heeft maar niet over dat volledige inkomen een pensioen opbouwt (‘pensioentekort’) kan fiscaal vriendelijk beleggen voor zijn of haar aanvullend pensioen. Dit kan inkomen uit loondienst, winst uit onderneming of resultaat uit overige werkzaamheden zijn. DEGIRO is een execution-only broker, dit betekent dat wij geen beleggingsadvies geven noch uw vermogen beheren. Wij richten ons slechts op het uitvoeren of doorgeven van uw orders.

Indien u gaat beleggen voor een aanvullend pensioen is het belangrijk dat u over voldoende kennis bezit om dit zelfstandig te doen.

Wanneer u uw ruimte voor pensioenopbouw niet volledig benut (dit noemen we een ‘tekort in de pensioenopbouw’) kunt u door zelfstandig te beleggen een aanvulling op uw pensioen opbouwen via deze dienst van DEGIRO. Bovendien is de opbouw van deze aanvulling fiscaal erg gunstig. De bedragen die u stort op uw DEGIRO Pensioenrekening (inleg) zijn fiscaal aftrekbaar voor de inkomstenbelasting (box 1). Daarnaast telt de waarde van uw beleggingen niet mee als vermogen waardoor u geen vermogensrendementsheffing (box 3) verschuldigd bent. Dubbel voordeel dus!

Naast het feit dat een DEGIRO Pensioenrekening geblokkeerd is tot de gerechtigde pensioenleeftijd, zijn er ook een aantal andere verschillen ten opzichte van een reguliere DEGIRO beleggingsrekening. Zo is enkel het Custody Profiel beschikbaar, is er een afwijkend tarievenschema, en worden beleggingsproducten met een ‘extra’ speculatief karakter niet toegestaan.

Regulier DEGIRO beleggingsrekening DEGIRO Pensioenrekening
Aandelen, Obligaties, Trackers en Fondsen Aandelen, Obligaties, Trackers en Fondsen
Short gaan x
Debet geld mogelijk x
Hefboomproducten x
Gratis realtime koersen x
Handel in derivaten x

Het jaarlijkse bedrag aan inleg dat u fiscaal kunt aftrekken is gelimiteerd en is het totaal van uw jaarruimte (tekort in pensioenopbouw in het voorgaande jaar) en reserveringsruimte (afhankelijk van niet benutte jaarruimte in de voorgaande zeven kalenderjaren). De jaarruimte wordt berekend over een inkomen van maximaal EUR 103.317. Wilt u ook aanvulling op uw pensioen opbouwen over uw inkomen boven dit bedrag? Kijk dan naar de DEGIRO Pensioenrekening Plus. U kunt uw jaar- en reserveringsruimte berekenen op de site van de belastingdienst.

De pensioenrekening kan gewoon vererven naar uw nabestaanden. De opgebouwde waarde in uw DEGIRO Pensioenrekening zal dus onderdeel uitmaken van de nalatenschap.

Een DEGIRO Pensioenrekening openen

Bij DEGIRO kunt u direct online klant worden. Dus geen ingewikkeld papierwerk. Wij maken daarbij gebruik van afgeleide identificatie via een bankrekening. Geld overboeken naar uw rekening bij DEGIRO kan via uw eigen bank of d.m.v. iDEAL. Alleen bij DEGIRO kunt u daarom al binnen 10 minuten wereldwijd beleggen.

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan het openen van een account bij DEGIRO. U kunt al onze tarieven terugvinden in het tarievenoverzicht.

De minimale storting bij DEGIRO is €0.01. Deze storting dient gedaan te worden van het opgegeven rekeningnummer. Zodra wij deze storting hebben ontvangen controleren we of uw naam en rekening overeenkomt met de gegevens die bij ons bekend zijn.

Dit is niet mogelijk. Een lijfrenterekening is altijd gekoppeld aan één natuurlijk persoon. Uw partner zal dus een eigen DEGIRO Pensioenrekening moet openen.

Dit is niet mogelijk. Een lijfrenterekening is altijd gekoppeld aan één natuurlijk persoon.

Voor deze dienst zijn de gewone voorwaarden van toepassing, zoals te vinden op onze website in het helpcenter. Daarnaast zijn additionele voorwaarden van toepassing zoals beschreven in het document ‘Additionele voorwaarden en informatie Lijfrenterekening’. Ook deze is te vinden op onze website in het helpcenter.

Uw huidige lijfrenteproduct overboeken naar DEGIRO gaat heel gemakkelijk. U opent een DEGIRO Pensioenrekening en vult vervolgens het formulier 'Overboeken naar DEGIRO Pensioenrekening' in conform de instructies op het formulier. Daarnaast geeft u uw huidige aanbieder opdracht het opgebouwde kapitaal over te boeken naar DEGIRO, doorgaans is hier een speciaal formulier voor dat u kunt opvragen bij uw huidige dienstverlener. Wij regelen de overdracht verder met uw huidige dienstverlener. Met bepaalde dienstverleners van lijfrenteproducten heeft DEGIRO hiertoe afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn vastgelegd in het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdracht (hierna: ‘PSK’). Meer informatie over het PSK en een actuele lijst van dienstverleners die bij het PSK zijn aangesloten, kunt u vinden op de website van de Nederlandse Vereniging van Banken of op de website van het Verbond van Verzekeraars. Wanneer het overboeken van een andere bij het PSK aangesloten dienstverlener langer duurt dan 14 dagen, dan heeft u recht op een rentevergoeding. De vorige dienstverlener moet de rentevergoeding tegelijk overmaken met de overboeking naar DEGIRO, u hoeft hier niet om te vragen. Indien u overboekt van een dienstverlener die niet bij het PSK is aangesloten dan kan een overboeking langer duren omdat aanvullende documentatie moet worden opgesteld. Wij houden u op de hoogte van de voortgang van de overboeking.

U kunt uw DEGIRO Pensioenrekening overboeken naar een andere dienstverlener door het formulier 'Overboeken DEGIRO Pensioenrekening naar andere dienstverlener' volledig in te vullen en de instructies op het formulier te volgen. Wij zorgen er dan voor dat de overboeking binnen 14 dagen plaatsvindt. Met bepaalde dienstverleners heeft DEGIRO hiertoe afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn vastgelegd in het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdracht (hierna: ‘PSK’). Meer informatie over het PSK en een actuele lijst van deelnemers die bij het PSK zijn aangesloten, kunt u vinden op de website van de Nederlandse Vereniging van Banken of op de website van het Verbond van Verzekeraars. Wanneer het overboeken naar een andere bij het PSK aangesloten deelnemer langer duurt dan 14 dagen, dan heeft u recht op een rentevergoeding. De rentevergoeding wordt met de overboeking naar de nieuwe dienstverlener overgemaakt, u hoeft hier niet om te vragen. Indien u overboekt naar een dienstverlener die niet bij het PSK is aangesloten dan kan een overboeking langer duren omdat aanvullende documentatie moet worden opgesteld.

Ja, het is mogelijk oud-regime (Brede Herwaardering of pre- Brede Herwaardering ) lijfrente over te boeken naar een DEGIRO Pensioenrekening. Let er hierbij op dat er sprake is van een omzetting waarbij het oude regime zal komen te vervallen. Op de nieuwe dienst zullen dus de voorwaarden van het IB 2001 regime van toepassing zijn. Dit brengt onder meer beperkingen met zich mee met betrekking tot het moment van uitkeren en de duur en spreiding van de uitkeringen. Het is verstandig na te gaan of deze beperkingen in lijn zijn met de wijze waarop u voornemens bent uw lijfrente tot uitkering te laten komen.

Nee, het is niet mogelijk een stamrecht of gouden handdruk bij DEGIRO voort te zetten of om te zetten in een DEGIRO Pensioenrekening.

Nee, het is niet mogelijk om uw Pensioenrekening aan uw beleggingsaccount te koppelen. Bij het registreren van uw Pensioenrekening zult u daarom ook voor deze account een nieuwe unieke gebruikersnaam moeten opgeven.

Nee, het is niet mogelijk om een Levensloopregeling bij DEGIRO voort te zetten of om te zetten in een DEGIRO Pensioenrekening.

Geld overmaken

U kunt op twee manieren geld overmaken naar DEGIRO.

1) via iDEAL (u kunt direct over dit geld beschikken)

Log in op de webtrader en klik op de 'Geld in­ / uitboeken' button. Kies vervolgens voor de optie 'Overboeking naar DEGIRO via iDEAL'. Doorloop vervolgens de stappen en u kunt direct over het geld beschikken in de webtrader. Bij de meeste banken is het mogelijk om maximaal voor EUR 50.000,­ per keer over te maken.

2) handmatig overboeken

Wilt u (extra) geld overmaken naar DEGIRO? Maak dan het bedrag over op rekeningnummer 43.36.96.052 t.n.v. Stichting De Giro. Indien u handmatig het geld overmaakt kunt u pas na 1 dag over het geld beschikken in de webtrader.

Rekeningnummer: 43.36.96.052 IBAN: NL24ABNA0433696052
BIC: ABNANL2A

Let erop dat het niet mogelijk is om vanaf een zakelijke bankrekening over te boeken naar een privé rekening bij DEGIRO. Ook is het niet mogelijk om vanaf een privé bankrekening over te boeken naar een zakelijke DEGIRO rekening.

Om de posities van haar klanten zo goed mogelijk te beschermen werkt DEGIRO altijd met een vaste Tegenrekening. Deze vaste Tegenrekening dient een rekening te zijn bij een bank binnen de Europese Unie die op uw naam staat. Het is alleen mogelijk om geld vanaf deze vaste Tegenrekening naar uw DEGIRO pensioenrekening over te boeken.

Het jaarlijkse bedrag aan stortingen dat u fiscaal kunt aftrekken is gelimiteerd en is het totaal van uw Jaarruimte (tekort in pensioenopbouw in het voorgaande jaar) en Reserveringsruimte (afhankelijk van niet benutte jaarruimte in de voorgaande zeven kalenderjaren). Let op: het bedrag aan stortingen dat u fiscaal kunt aftrekken neemt af naarmate u elders meer pensioen opbouwt. Uw Jaarruimte wordt berekend tot over een inkomen van maximaal EUR 103.317. Indien u ook een (deels) fiscaal vriendelijke aanvulling op uw pensioen wilt opbouwen over uw inkomen boven dit bedrag, dan kunt u kijken naar de DEGIRO Pensioenrekening Plus. U kunt uw jaar- en reserveringsruimte berekenen op de site van de belastingdienst.

Indien u meer stort dan u volgens de fiscale regels in aftrek mag brengen, kan dit nadelig voor u zijn. Wanneer u na uw pensioen een recht op uitkeringen heeft aangekocht wordt deze extra storting namelijk belast met inkomstenbelasting (box 1) wanneer zij aan u wordt uitgekeerd. Indien het bedrag dat u teveel stort per jaar niet meer bedraagt dan EUR 2.269 dan komt de belastingdienst u evenwel tegemoet, u kunt bij de belastinginspecteur kenbaar maken dat u teveel heeft gestort en vragen om een zogenaamde ‘saldoverklaring’. Met de ‘saldoverklaring’ mag u ten tijde van de uitkeringen het bedrag van de uitkeringen waarover u belasting betaalt (laten) verlagen met het in de saldoverklaring vastgelegde bedrag. Het teveel gestorte bedrag staat natuurlijk wel op uw DEGIRO Pensioenrekening, hierdoor betaalt u er geen vermogensrendementsheffing (box 3) over.

Het kan altijd gebeuren dat u per ongeluk (teveel) geld overmaakt naar uw DEGIRO Pensioenrekening. Wanneer dit u overkomt raden we u aan direct contact met ons op te nemen. Doet u dit binnen 3 maanden na de storting dan kunnen wij de inleg zonder (fiscale) gevolgen naar u terugboeken. Meldt u zich later, dan dient u eerst de belastingdienst om toestemming te vragen voor de terugboeking. U moet dan aannemelijk maken dat de overboeking op een fout berust. Ook op basis van de toestemming van de belastingdienst kunnen wij het teveel gestorte bedrag zonder (fiscale) gevolgen naar u terugboeken.

Het is niet toegestaan om voor de pensioengerechtigde leeftijd geld op te nemen van uw DEGIRO Pensioenrekening. Om deze reden is deze rekening geblokkeerd voor opnames en kunt u bij DEGIRO geen opnames doen. Indien u voortijdig geld op zou nemen van deze rekening, zou u uw fiscale voordelen verliezen, wordt de opgebouwde waarde belast met inkomstenbelasting (box 1) en moet u bovendien een extra boete (revisierente) betalen aan de belastingdienst.

Beleggen bij DEGIRO

DEGIRO was al jaren actief als broker voor zeer actieve en institutionele beleggers binnen Europa. De infrastructuur van DEGIRO is volledig in-house ontwikkeld. Via onze systemen is het mogelijk om op een zeer ruim aanbod belangrijke beurzen wereldwijd te beleggen. Via de linkhier vindt u een overzicht met de verschillende beurzen waarop u kunt beleggen.

Dividenden die u ontvangt vanuit een door u gehouden aandelenpositie zullen op uw account worden geboekt na aftrek van de belastingen die van toepassing zijn. Op de de dag dat het aandeel ex- dividend noteert zal er eerst een reservering in uw account gemaakt worden ter waarde van het dividend. Deze reserveringsregel zal op de dag van de betaalbaarstelling worden omgezet in cash of stock.

Omdat u niets van uw geblokkeerde DEGIRO pensioenrekening mag onttrekken, mag u van de belastingdienst de Nederlandse dividendbelasting op uitkeringen naar uw pensioenrekening niet zelfstandig terugvragen in uw aangifte inkomstenbelasting. In plaats daarvan mag DEGIRO uw Nederlandse dividendbelasting terugvragen en aan u vergoeden. Dit doen wij een keer per jaar. Wanneer wij uw Nederlandse dividendbelasting terug hebben ontvangen ontvangt u daarom een bedrag gelijk aan de ingehouden Nederlandse dividendbelasting op uw pensioenrekening.

Als u recht heeft op dividend zal dit standaard in cash betaalbaar worden gesteld. Sinds eind 2015 biedt DEGIRO ook de mogelijkheid om het dividend te laten uitbetalen in aandelen (stock dividend). Het betreffende bedrijf dient deze keuzemogelijkheid dan uiteraard wel aan te bieden. Als u het, door u te ontvangen dividend, wilt laten uitbetalen in aandelen kunt u dat doen door een e-mail te sturen naar ca@degiro.nl. Deze e-mail dient te komen van het adres dat is geregistreerd voor het account waarvoor u stockdividend wenst te ontvangen. In deze e-mail geeft u aan voor welk aandeel en voor welke account u het dividend in aandelen uitbetaald wenst te krijgen. Eventuele fracties zullen in cash worden uitbetaald. U heeft tot 3 dagen na de ex-dividenddatum de mogelijkheid om uw verzoek bij ons kenbaar te maken. U zult hier altijd binnen 48 uur een ontvangstbevestiging op krijgen. Het tarief voor deze handeling kunt u vinden in het tarievenoverzicht.

U kunt de DEGIRO-app downloaden voor zowel Android en iOS. Daarnaast kunt u ook altijd terecht op onze mobiele webtrader door in te loggen via de website.

Voor het plaatsen van een e-mail order gebruikt u orders@degiro.nl. Als u een e-mail stuurt met daarin uw order, dan dient u de volgende gegevens te vermelden:

  • Gebruikersnaam van uw account
  • Product (Optieserie of ISIN nummer)
  • Koop/verkoop opdracht
  • Aantal/bedrag
  • Prijs waartegen u de order wilt uitvoeren (Limiet)
  • Beurs waarop u de order wilt uitvoeren

Als een van de bovenstaande gegevens ontbreekt of onduidelijk is kan het zijn dat uw order niet wordt geaccepteerd.

Let op: Aan deze Ordertype zit een maximale grootte en u betaalt een toeslag over een dergelijke Order. Deze toeslag kunt u terugvinden in het tarievenoverzicht.

Indien u om wat voor reden dan ook u niet in staat bent om Orders via de website of per e-mail te plaatsen, dan kunt u gebruikmaken van een Telefoon Order via 020-535 34 96.

Let op: Aan een telefonische order zit een maximale grootte en u betaalt een toeslag over een dergelijke Order. Deze toeslag kunt u terugvinden in het tarievenoverzicht.

Voor meer informatie over dit ordertype kunt u het Orders en Orderuitvoeringbeleid raadplegen.

DEGIRO heeft als beleggingsonderneming de wettelijke plicht een Orderuitvoeringbeleid op te stellen. Dit beleid geeft inzicht in de manier waarop de bij DEGIRO via WebTrader ingelegde Orders door DEGIRO worden uitgevoerd en volgens welke criteria DEGIRO tot een optimale uitvoering komt.

De wijze van uitvoering hangt af van het type klant, het type Order en het type Financieel Instrument. Door het ondertekenen van de Overeenkomst Beleggingsdienstverlening heeft u aangegeven kennis genomen te hebben van dit Orderuitvoeringbeleid en daarmee in te stemmen. Het Orderuitvoeringbeleid is alleen van toepassing op klanten die zijn ingedeeld in de categorie professionele belegger dan wel particuliere belegger.

Voor klanten die door DEGIRO zijn geclassificeerd als in aanmerking komende tegenpartijen geldt dit Orderuitvoeringbeleid niet. DEGIRO informeert u hierover in haar Orders en Orderuitvoeringbeleid. Hierin is op gedetailleerde wijze omschreven hoe DEGIRO uw orders uitvoert.

Inkomen hoger dan €103.317

De jaarlijkse bedragen waarvoor u aftrek krijgt indien u fiscaal gefaciliteerd een aanvullend pensioen wilt opbouwen in de inkomstenbelasting (box 1), worden berekend over een inkomen tot maximaal EUR 103.317 (2017). Dit kunt u doen via de dienst: DEGIRO Pensioenrekening. Wilt u ook een aanvulling op uw pensioen opbouwen over uw inkomen boven dit bedrag? Dan kunt u gebruik maken van de dienst: DEGIRO Pensioenrekening Plus. DEGIRO Pensioenrekening Plus kwalificeert als een zogenaamde ‘netto lijfrenterekening’. Met deze dienst bouwt u alleen op voor het deel van uw inkomen dat boven de EUR 103.317 ligt. Tezamen met een DEGIRO Pensioenrekening, zou u zo zelfstandig de maximale aanvulling op uw pensioen kunnen opbouwen.

Een DEGIRO Pensioenrekening Plus kunt u voornamelijk gebruiken om fiscaal vriendelijk een aanvulling op uw pensioen op te bouwen voor het inkomensdeel boven de EUR 103.317. Deze dienst is dus interessant als u een inkomen hebt dat hoger ligt dan dit bedrag én u voor uw inkomen onder dit bedrag al fiscaal vriendelijk pensioen opbouwt, bijvoorbeeld via een DEGIRO Pensioenrekening. Heeft u een inkomen onder de EUR 103.317 of heeft u voor uw inkomen onder dit bedrag nog ruimte voor een aanvullend pensioen? Dan is het fiscaal waarschijnlijk voordeliger voor u om (eerst) een DEGIRO Pensioenrekening te openen.

Wanneer u uw ruimte voor pensioenopbouw voor inkomen boven EUR 103.317 niet volledig benut, kunt u zelf met een DEGIRO Pensioenrekening Plus fiscaal vriendelijk een aanvulling op uw pensioen opbouwen. De opbouw van deze aanvulling is namelijk fiscaal gunstig doordat de waarde van uw beleggingen op uw DEGIRO Pensioenrekening Plus niet meetellen als vermogen. Hierdoor bent u over uw DEGIRO Pensioenrekening Plus geen vermogensrendementsheffing (box 3) verschuldigd. Uw bespaart hiermee tot 1,62% per jaar!

  Pensioenrekening DG Pensioenrekening Plus
Geen box 3 belasting
Inleg fiscaal aftrekbaar (box 1) -
Uitkeringen belast (box 1) -
Inleg gemaximeerd
Maximum inleg leeftijdsafhankelijk -
Geblokkeerd voor opnames
Aanvullend inkomen later
Vrij beleggen

Het jaarlijkse bedrag aan stortingen dat u mag doen hangt af van uw leeftijd en van uw inkomen van het voorgaande jaar. Het maximale bedrag aan stortingen is gelijk aan het percentage in de rechter kolom vermenigvuldigd met het deel van uw inkomen boven EUR 103.317.

Leeftijd Percentage
15-19 2,3%
20-24 2,7%
25-29 3,3%
30-34 3,9%
35-39 4,7%
40-44 5,7%
45-49 6,9%
50-54 8,3%
55-59 10%
60-64 12%
65+ 13,6%

Wanneer u elders een netto pensioen of netto lijfrente opbouwt moet u het bedrag aan opbouw aldaar in mindering brengen op het bedrag van uw maximale storting.

Let op: Wanneer uw storting het maximum voor dat jaar overschrijdt voldoet uw DEGIRO Pensioenrekening Plus niet langer aan de fiscale voorwaarden en verliest u uw fiscale voordeel. Dit betekent dat de waarde van uw beleggingen op uw DEGIRO Pensioenrekening Plus weer tot uw belastbare vermogen gaat behoren. Daarnaast wordt het tot dan toe genoten fiscale voordeel (forfaitair) teruggenomen door eenmalig een bedrag bij uw belastbare vermogen op te tellen.

De DEGIRO Pensioenrekening Plus kunt u hier openen.

Oudedagsvoorziening (ODV) omzetten

Ja, wanneer u pensioen in eigen beheer heeft omgezet naar een oudedagsverplichting (ODV), kunt u deze omzetten naar een DeGiro Pensioenrekening. Voorwaarde hiervoor is dat u aantoonbaar enig aandeelhouder van de pensioenvennootschap bent. Omzetten gaat heel gemakkelijk. U opent een DEGIRO Pensioenrekening en stuurt ons vervolgens het formulier ’Oudedagsverplichting overboeken naar DEGIRO Pensioenrekening’ ingevuld, ondertekend en voorzien van de gevraagde bijlagen toe.

Als het goed is heeft u vóór 1 Juli 2017 de opbouw van het pensioen in eigen beheer stopgezet (premie vrij gemaakt). U heeft vervolgens nog tot en met 31 December 2019 de tijd om uw oudedagsverplichting om te laten zetten naar een DEGIRO Pensioenrekening.

Omzetten gaat heel gemakkelijk. U opent een DEGIRO Pensioenrekening en stuurt ons vervolgens het formulier ’Oudedagsverplichting overboeken naar DEGIRO Pensioenrekening’ ingevuld en ondertekend toe. Naast dit formulier ontvangen wij ook graag een kopie van een geldig legitimatiebewijs van de vertegenwoordiger(s) van de pensioenvennootschapen een uittreksel van de registratie van het pensioenvennootschap in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Dit uittreksel mag niet ouder zijn dan 3 maanden en moet de aandeelhouder en tekenbevoegd vertegenwoordiger(s) vermelden.

Nee, het is niet mogelijk om in eigen beheer verzekerde lijfrenten en stamrechten bij DEGIRO voort te zetten of om te zetten in een DEGIRO Pensioenrekening.

Ja, dit is mogelijk maar slechts indien u alle certificaten houdt die door de STAK zijn uitgegeven. Daarnaast zijn er enkele aanvullende documenten benodigd. Neemt u voor verdere informatie contact op met onze servicedesk.

Contact servicedesk

De servicedesk bereikbaar van maandag tot en met
vrijdag van 8:00 tot 22:00

Stel een vraag via email

U kunt uw vraag of opmerking 24 uur per dag, 7 dagen
per week naar ons versturen

Start met fiscaal vriendelijk beleggen voor uw pensioen

Met het toevoegen van de pensioenrekening (lijfrenterekening) wil DEGIRO de markt van fiscaal vriendelijk beleggen moderniseren. DEGIRO biedt optimale vrijheid in een veilige en transparante structuur.

Open nu direct een DEGIRO pensioenrekening en profiteer van ongekend lage tarieven.

Open binnen 10 minuten uw pensioenrekening

Bekroonde Broker

Belegt u voor een aanvullend pensioen bij DEGIRO, dan belegt u bij een prijswinnende broker. DEGIRO heeft vele prestigieuze broker-awards gewonnen. Niet alleen in Nederland, waar DEGIRO marktleider is, maar ook in landen als het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk en Duitsland. DEGIRO wordt geprezen om de lage tarieven, uitgebreide beleggingsmogelijkheden en uitstekende dienstverlening.

prize
WINNAAR

Beste broker 2016

Beleggers Belangen

prize
WINNAAR

Beste Broker 2016

Financial Times & IC

prize
WINNAAR

Voordeligste keuze 2017

Het Financieele Dagblad

prize
WINNAAR

Beste Broker 2016

Handelsblatt

Start vandaag nog met pensioenbeleggen

Open binnen 10 minuten online uw pensioenrekening.

Open direct uw pensioenrekening