Beleg tegen ongekend lage tarieven

Dankzij onze revolutionaire kostenstructuur haal je het meeste uit jouw beleggingen.

Lage tarieven, geen maandelijkse abonnementskosten

Wij willen beleggen toegankelijk maken voor iedereen. Bekijk ons eenvoudige tarievenoverzicht en vaste kostenstructuur. Wil je een schatting van hoeveel je per jaar bij ons zult betalen, inclusief valuta- en externe kosten, inclusief valuta- en externe kosten? Gebruik dan onze kostencalculator.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij het meeste uit jouw beleggingen haalt, hoef je bij ons geen abonnement af te sluiten. Het openen van je rekening is gratis en er zitten geen maandelijkse kosten verbonden aan een rekening bij DEGIRO.

*Bij beleggen kunnen wel indirecte kosten van toepassing zijn (bijvoorbeeld spread- of fondskosten).

Aandelen

PER TRANSACTIE

VS

COMMISSIE

€ 1

+

HANDLING

€ 1

Euronext Amsterdam

COMMISSIE

€ 2

+

HANDLING

€ 1

ETF's

PER TRANSACTIE

Kernselectie

COMMISSIE

€ 0

+

HANDLING

€ 1

Wereldwijd

COMMISSIE

€ 2

+

HANDLING

€ 1

Let op: commissiekosten voor onze ETF Kernselectie blijven van het huis. Voor alle ETF’s uit onze Kernselectie betaal je alleen €1 handlingskosten per transactie. De ETF Kernselectie is aan verandering onderhevig en valt onder de Fair Use Policy, deze policy is niet veranderd. Als er niet aan de voorwaarden van de Fair Use Policy wordt voldaan, brengen we €2 comissiekosten in rekening. Raadpleeg de lijst voordat je belegt.

Derivaten

PER CONTRACT

Opties

COMMISSIE

€ 0,75

Futures

COMMISSIE

€ 0,75

Hefboomproducten & Warrants

PER TRANSACTIE

BNP Paribas

COMMISSIE

€ 0,50

Société Générale

COMMISSIE

€ 0,50

Andere kosten

Real-time koersinformatie AMS

TARIEF

€ 0

Bewaarloon

TARIEF

€ 0

Inactiviteitskosten

TARIEF

€ 0

Stortingen

TARIEF

€ 0

Opnames

TARIEF

€ 0

Valuta afhandeling

TARIEF

0,25 %*

Peildatum: 15-05-2023

N.B. Bovenstaande vergelijking is gebaseerd op de tarieven voor een regulier (Basic, Active, Trader) en Custody (niet uitleen) account. Er zijn echter enkele tariefverschillen tussen een regulier en Custody account, zie het tarievenoverzicht / Custody tarievenoverzicht.

Bij het aan- en verkopen dien je ook rekening te houden met de verschillen tussen bied- en laatprijzen, ook wel de spread genaamd. Dit zijn impliciete kosten en geen directe kosten van de broker.

Productkosten betaal je niet aan ons maar aan de uitgever van de producten en zijn verwerkt in de koers. Zo hanteren ETF en fonds-verstrekkers een total expense ratio (TER) en uitgevers van hefboomproducten rekenen financieringskosten. Je kan deze kosten, en andere product gerelateerd informatie, vinden in het Essentiële Beleggers informatie document (KIID) / Essentiële-informatiedocument (KID) in jouw rekening onder de tab “Documenten”.

Valuta-, connectiviteits- of externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. Voor alle producten gelden er handlingskosten van €1, behalve voor BNP & SGC OTC hefboomproducten & warrants, Tradegate (Aandelen) en Opties & Futures (excl. OMX Nordics).

*We bieden ook de mogelijkheid om cashposities in USD of GBP aan te houden op je rekening. Je kan dit doen door de valuta afhandeling in je account op handmatig te zetten voor de betreffende valuta. Wanneer je vervolgens een valutaconversie maakt zijn in dat geval de kosten €10,00 + 0,25% van het om te zetten bedrag. In dit geval betaal je wisselkosten wanneer je geld overmaakt naar en van je rekening in die vreemde valuta. Hou er rekening mee dat je posities hierdoor onderhevig zijn aan het wisselkoersrisico. AutoFX is de standaardinstelling in je account (algemeen gebruikte industriestandaard) voor de automatische omwisseling van geld als je belegt in producten die verhandeld worden in vreemde valuta. Wil je dit veranderen naar handmatige valutaconversie en een rekening openen in vreemde valuta? Bekijk dan de voorwaarden, log in op je account en pas het aan bij ‘Valuta afhandeling’ onder de instellingen.

[2] Als je een Active, Trader of Day Trader profiel hebt en je weet al hoeveel effectenkrediet je de komende maand wil gaan gebruiken, dan kan je dit van tevoren laten weten door allocatie toe te voegen. De rente over het gealloceerde bedrag is dan lager. Houd er rekening mee dat er rente wordt berekend over het volledig gealloceerde bedrag, of het nu wordt gebruikt of niet. Lees hier meer over in onze FAQ.

Ontdek onze ETF Kernselectie

Commissies voor de meest populaire ETF's zijn van het huis. Houd rekening met onze Fair Use Policy. Valuta-, externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn.

Bekijk de selectie
ETF

Bekijk ons complete tarievenoverzicht

Heb je een custody account?

Bekijk de tarieven hier.

Aansluitingskosten

Om een groot aantal beurzen te kunnen aanbieden en technische support te geven in Europa, Azië en Noord-Amerika vragen wij een kleine bijdrage voor het gebruikmaken van buitenlandse beurzen. Wij hanteren hierbij een ‘pay-per-use’ policy, wat betekent dat je alleen betaalt wanneer je gebruikmaakt van deze dienst. De kosten worden in rekening gebracht als je op een buitenlandse beurs een transactie hebt gedaan of een positie aanhoudt gedurende het kalenderjaar.

Per beurs betaal je maximaal 0,25% van de maximale waarde van je portefeuille per jaar (met een maximum van €2,50). De aansluitingskosten voor US opties bedragen € 5 per beurs per kalendermaand. Voor Euronext Amsterdam en Euronext Brussel betaal je geen kosten.

Bijvoorbeeld: De waarde van jouw totale portefeuille bedraagt € 5.000,- en je hebt transacties gedaan op Euronext Amsterdam, Euronext Derivaten en Eurex. Daarnaast houd je posities aan op de NYSE en Euronext Amsterdam. Hiernaast zie je de opbouw van jouw totale aansluitingskosten.

Euronext Amsterdam

€ 0,00 (posities & transacties thuismarkt)

Euronext Derivatives

€ 2,50 (transacties)

Eurex

€ 2,50 (transacties)

NYSE

€ 2,50 (posities)

Aansluitingskosten in dit jaar eenmalig

3 x € 2,50 = € 7,50

Externe spread- en productkosten

Veel andere brokers die commissievrij beleggen aanbieden, bieden alleen markttoegang via alternatieve beurzen en niet via de grootste en belangrijkste. Aangezien de liquiditeit op deze alternatieve beurzen een stuk lager is, is de bid-ask spread groter, wat hogere bid-ask spreadkosten met zich meebrengt. De bid-ask spreadkosten vloeien voort uit het verschil waarin een product kan worden gekocht en verkocht. Dit zijn impliciete kosten en geen directe kosten van de broker. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden omdat het kan resulteren in hogere of lagere prijzen bij aan- of verkoop.

Productkosten betaal je niet aan ons maar aan de uitgever van de producten en zijn verwerkt in de koers. Zo hanteren ETF en fonds-verstrekkers een total expense ratio (TER) en uitgevers van hefboomproducten rekenen financieringskosten. Je kan deze kosten, en andere product gerelateerd informatie, vinden op de website van uitgevers. Productkosten zijn dus bij elke broker hetzelfde.

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 augustus 2024 jouw DEGIRO-rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing voor een geldige deelname aan deze actie:

 • De actieperiode geldt t/m 31 juli 2024.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 augustus 2024.
 • Kosten voor valuta-afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze actie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100) worden begin september 2024 teruggestort op jouw DEGIRO-rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO-rekening.
 • Zodra je de Cliëntovereenkomst hebt ondertekend, wordt je rekening geactiveerd en begint de actieperiode.
 • Om het transactietegoed van €100 te gebruiken moet de nieuwe klant eerst een storting doen (minimaal €0,01).
 • Nieuwe klanten die hun registratie zijn begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO-rekening activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Als er al een rekening bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.
 • Nederlandse wetgeving is van toepassing op deze actie.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie op elk moment voor de genoemde vervaldatum beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de site.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 juli 2024 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close