Beleg tegen ongekend lage tarieven

Dankzij onze revolutionaire kostenstructuur haal je het meeste uit jouw beleggingen.

Open een rekening

Lage tarieven, geen maandelijkse abonnementskosten

Wij willen beleggen toegankelijk maken voor iedereen. Bekijk ons eenvoudige tarievenoverzicht en vaste kostenstructuur. Wil je een schatting van hoeveel je per jaar bij ons zult betalen, inclusief valuta- en externe kosten? Gebruik dan onze kostencalculator.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij het meeste uit jouw beleggingen haalt, hoef je bij ons geen abonnement af te sluiten. Het openen van je rekening is gratis en er zitten geen maandelijkse kosten verbonden aan een rekening bij DEGIRO.

*Bij beleggen kunnen wel indirecte kosten van toepassing zijn (bijvoorbeeld spread- of fondskosten).

Aandelen

VS

COMMISSIE

€ 1

+

HANDLING

€ 1

Euronext Amsterdam

COMMISSIE

€ 2

+

HANDLING

€ 1

ETF's

Kernselectie1

COMMISSIE

€ 0

+

HANDLING

€ 1

Wereldwijd

COMMISSIE

€ 2

+

HANDLING

€ 1

Derivaten

Opties

COMMISSIE

€ 0,75

Futures

COMMISSIE

€ 0,75

Valuta-, connectiviteits- of externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. Voor alle producten gelden er handlingskosten van €1, behalve voor BNP & SGC OTC hefboomproducten & warrants, Tradegate (Aandelen) en Opties & Futures (excl. OMX Nordics). De ETF Kernselectie is aan verandering onderhevig en valt onder een Fair Use Policy.

Andere kosten

Real-time koersinformatie AMS

TARIEF

€ 0

Bewaarloon

TARIEF

€ 0

Inactiviteitskosten

TARIEF

€ 0

Stortingen

TARIEF

€ 0

Opnames

TARIEF

€ 0

Valuta afhandeling

TARIEF

0,25 %*

*We bieden ook de mogelijkheid om cashposities in USD of GBP aan te houden op je rekening. Je kan dit doen door de valuta afhandeling in je account op handmatig te zetten voor de betreffende valuta. Wanneer je vervolgens een valutaconversie maakt zijn in dat geval de kosten €10,00 + 0,25% van het om te zetten bedrag. In dit geval betaal je wisselkosten wanneer je geld overmaakt naar en van je rekening in die vreemde valuta. Hou er rekening mee dat je posities hierdoor onderhevig zijn aan het wisselkoersrisico. AutoFX is de standaardinstelling in je account (algemeen gebruikte industriestandaard) voor de automatische omwisseling van geld als je belegt in producten die verhandeld worden in vreemde valuta. Wil je dit veranderen naar handmatige valutaconversie en een rekening openen in vreemde valuta? Bekijk dan de voorwaarden, log in op je account en pas het aan bij ‘Valuta afhandeling’ onder de instellingen.

Peildatum: 15-05-2023

N.B. Bovenstaande vergelijking is gebaseerd op de tarieven voor een regulier (Basic, Active, Trader) en Custody (niet uitleen) account. Er zijn echter enkele tariefverschillen tussen een regulier en Custody account, zie het tarievenoverzicht / Custody tarievenoverzicht.

Bij het aan- en verkopen dien je ook rekening te houden met de verschillen tussen bied- en laatprijzen, ook wel de spread genaamd. Dit zijn impliciete kosten en geen directe kosten van de broker.

Productkosten betaal je niet aan ons maar aan de uitgever van de producten en zijn verwerkt in de koers. Zo hanteren ETF en fonds-verstrekkers een total expense ratio (TER) en uitgevers van hefboomproducten rekenen financieringskosten. Je kan deze kosten, en andere product gerelateerd informatie, vinden in het Essentiële Beleggers informatie document (KIID) / Essentiële-informatiedocument (KID) in jouw rekening onder de tab “Documenten”.

[1] Het tarief voor de ETF Kernselectie is gebaseerd op een Fair use Policy, deze treft u hier.

Ontdek onze ETF Kernselectie

Commissies voor de meest populaire ETF's zijn van het huis. Houd rekening met onze Fair Use Policy. Valuta-, externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn.

Bekijk de selectie
ETF

Bekijk ons complete tarievenoverzicht

Heb je een custody account?

Bekijk de tarieven hier.

Aansluitingskosten

Om een groot aantal beurzen te kunnen aanbieden en technische support te geven in Europa, Azië en Noord-Amerika vragen wij een kleine bijdrage voor het gebruikmaken van buitenlandse beurzen. Wij hanteren hierbij een ‘pay-per-use’ policy, wat betekent dat je alleen betaalt wanneer je gebruikmaakt van deze dienst. De kosten worden in rekening gebracht als je op een buitenlandse beurs een transactie hebt gedaan of een positie aanhoudt gedurende het kalenderjaar.

Je betaalt € 2,50 per beurs per jaar (met een maximum van 0,25% over jouw hoogste portefeuillewaarde). De aansluitingskosten voor US opties bedragen € 5 per beurs per kalendermaand. Voor Euronext Amsterdam en Euronext Brussel betaal je geen kosten.

Bijvoorbeeld: De waarde van jouw totale portefeuille bedraagt € 5.000,- en je hebt transacties gedaan op Euronext Amsterdam, Euronext Derivaten en Eurex. Daarnaast houd je posities aan op de NYSE en Euronext Amsterdam. Hiernaast zie je de opbouw van jouw totale aansluitingskosten.

Euronext Amsterdam

€ 0,00 (posities & transacties thuismarkt)

Euronext Derivatives

€ 2,50 (transacties)

Eurex

€ 2,50 (transacties)

NYSE

€ 2,50 (posities)

Aansluitingskosten in dit jaar eenmalig

3 x € 2,50 = € 7,50

Externe spread- en productkosten

Veel andere brokers die commissievrij beleggen aanbieden, bieden alleen markttoegang via alternatieve beurzen en niet via de grootste en belangrijkste. Aangezien de liquiditeit op deze alternatieve beurzen een stuk lager is, is de bid-ask spread groter, wat hogere bid-ask spreadkosten met zich meebrengt. De bid-ask spreadkosten vloeien voort uit het verschil waarin een product kan worden gekocht en verkocht. Dit zijn impliciete kosten en geen directe kosten van de broker. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden omdat het kan resulteren in hogere of lagere prijzen bij aan- of verkoop.

Productkosten betaal je niet aan ons maar aan de uitgever van de producten en zijn verwerkt in de koers. Zo hanteren ETF en fonds-verstrekkers een total expense ratio (TER) en uitgevers van hefboomproducten rekenen financieringskosten. Je kan deze kosten, en andere product gerelateerd informatie, vinden op de website van uitgevers. Productkosten zijn dus bij elke broker hetzelfde.

Je beleggingsreis begint hier

Open een gratis rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Beleggen gaat gepaard met risico’s.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 oktober 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 30 september 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 oktober 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin november 2023 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 september 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close