80

International
Broker Awards

Eenvoudig beleggingsfondsen kopen

Eenvoudig beleggingsfondsen kopen

Beleg wereldwijd tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 1 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Open een rekening

Beleggen in beleggingsfondsen, toegankelijk voor iedereen

Met beleggingsfondsen kunt u gemakkelijk uw portefeuille diversifiëren met maar één enkel product. Dit type financieel product kan ook geschikt voor u zijn als u een nieuwe belegger bent. Wij bieden vele beleggingsfondsen van bekende fondshuizen, zoals BNP Paribas, Blackrock, Fidelity, NN.

Met onze lage tarieven en ruime handelsmogelijkheden maken wij beleggen in fondsen voor iedereen toegankelijk. Bekijk een compleet overzicht van onze ongekend lage tarieven op onze tarievenpagina page.

beleggingsfondsen kopen

Welke beleggingsfondsen biedt DEGIRO aan?

WeWij bieden fondsen aan van veel verschillende fondshuizen. Enkele bekende fondshuizen zijn:

 • Aberdeen standard
 • BNP Paribas
 • Blackrock
 • Fidelity
 • Goldman Sachs
 • Kempen
 • NN (voorheen ING beleggingsfondsen)
 • SNS beleggingsfondsen
Open een rekening
beleggingsfondsen kopen degiro

Hoe koopt u beleggingsfondsen?

Wilt u via ons platform beleggingsfondsen kopen? Als u een DEGIRO-rekening opent, heeft u toegang tot onze basisbeleggingsfondsen. De meeste andere beleggingsfondsen zijn standaardfondsen. Om in standaardfondsen te handelen moet u eerst een geschiktheidstoets doen. Deze toets hebben wij ingesteld omdat wij er zeker van willen zijn dat u kennis heeft van beleggingsfondsen en op de hoogte bent van de risico's voordat u gaat beleggen.

Bij DEGIRO bieden we vastrentende, aandelen- en gemengde fondsen aan. Ga hiervoor op het platform naar het menu 'Beleggingsfondsen'. Zodra u een fonds vindt waarin u geïnteresseerd bent, is de aankoop gemakkelijk.

Wat is een beleggingsfonds?

Simpel gezegd is een beleggingsfonds een financieel product waarbij een fondsbeheerder bepaalde activa (zoals aandelen en obligaties) koopt en verkoopt met het geld dat beleggers hebben ingelegd. In ruil voor hun inleg krijgen de beleggers aandelen van het fonds, waarmee ze worden blootgesteld aan de waardeschommelingen van de activa in de fondsportefeuille.

Een fondsbeheerder kan met een fonds binnen een bepaald thema (zoals ‘opkomende markten’) of specifieke geografische regio beleggen, maar een combinatie van verschillende beleggingscategorieën in één fonds is ook mogelijk.

Wilt u meer weten over beleggingsfondsen? Lees dan dit beleggingsfondsen artikel.

Open een rekening
hoeveelheid aandelen in een fonds

Beleggingsfondsen kopen voor beginners

Er zijn verschillende overwegingen die u moet maken voordat u begint met beleggen. Een goed startpunt is om te bepalen wat voor type belegger u bent. Wat is uw beleggingsstijl? Wordt u een actieve of een passieve belegger?

Als beleggen nieuw voor u is, raden wij u aan onze beleggingsacademie te bekijken. Hier vindt u een overvloed aan informatie over beleggen. Leer hoe beleggen werkt, in welke producten u kunt beleggen en welke strategie het beste bij u past.

beleggingsfondsen kopen

Waarom beleggen in beleggingsfondsen?

Beleggen in beleggingsfondsen heeft veel voordelen. Ten eerste krijgt u met slechts één product exposure naar veel verschillende activa. Dit heeft als gevolg dat als sommige activa in het fonds niet goed presteren, de bijbehorende verliezen kunnen worden gecompenseerd door andere activa die juist wel goed presteren. Op deze manier draagt u bij aan de risicospreiding van uw portfolio.

Daarnaast kan het als particuliere belegger een uitdaging zijn om bepaalde markten en sectoren te betreden. Beleggingsfondsen kunnen u meer toegang verschaffen tot markten die u normaal gesproken niet zou kunnen bereiken.

Een ander kenmerk dat vrij uniek is aan beleggingsfondsen, is dat u profiteert van de kennis en expertise van de fondsbeheerder. In plaats van voortdurend zelf op zoek te gaan naar en een keuze te maken uit vele individuele beleggingsopties, doen ervaren professionals het werk voor u. Maar voordat u beslist over een beleggingsfonds, moet u onderzoek doen om er zeker van te zijn dat het fonds past bij uw beleggingsplan.

Open een rekening

Risico van beleggen in beleggingsfondsen

Beleggen in beleggingsfondsen kan voordelig zijn, maar het is niet zonder risico. Het is belangrijk dat u zich bewust bent van alle soorten risico's die zich kunnen voordoen, die bovendien voor elk fonds anders kunnen zijn. Wij raden u aan alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Diversificatie
Different order types

Kosten van beleggingen in beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen worden meestal actief beheerd en brengen daarom kosten met zich mee. Deze kosten zijn inbegrepen in de prijs van het beleggingsfonds. De meeste fondsbeheerders rekenen tussen 0,5% en 2,0% op jaarbasis. Het is verstandig om dit te controleren voordat u belegt, omdat de lopende kosten van invloed kunnen zijn op uw beleggingsrendement. De exacte kosten staan vermeld in het KIID of KID en het Prospectus.

Naast de intrinsieke kosten brengen wij lage transactievergoedingen voor aan- en verkoop en een servicevergoeding in rekening. Bekijk voor meer details onze tarievenpagina.

Ruim 80 internationale awards

Kies voor de partij die is benoemd tot beste, eerlijkste en goedkoopste online broker.

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

Financial Times & Investors Chronicle 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2020

veiligheid
Netherlands

Beste online broker

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

Financial Times & Investors Chronicle 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2020

veiligheid
veiligheid

BESTE ONLINE BROKER

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €50 transactietegoed actie

Indien u in de periode tussen 15 oktober en 1 december 2021 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €50 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt tot 1 december 2021.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €50 transactietegoed toegekend.
 • Het €50 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten in de periode tot 31 december 2021.
 • De door u gemaakte transactiekosten (tot een maximum van €50,-) worden begin januari teruggestort op uw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 september 2021 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close