image_award_gold_left

100

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

Eenvoudig beleggingsfondsen kopen

Beleg wereldwijd tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 2,5 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Open een rekening

Beleggen in beleggingsfondsen, toegankelijk voor iedereen

Met beleggingsfondsen kunt u gemakkelijk uw portefeuille diversifiëren met maar één enkel product. Dit type financieel product kan ook geschikt voor u zijn als u een nieuwe belegger bent. Wij bieden vele beleggingsfondsen van bekende fondshuizen, zoals BNP Paribas, Blackrock, Fidelity, NN.

Met onze lage tarieven en ruime handelsmogelijkheden maken wij beleggen in fondsen voor iedereen toegankelijk. Bekijk een compleet overzicht van onze ongekend lage tarieven op onze tarievenpagina page.

beleggingsfondsen kopen

Welke beleggingsfondsen biedt DEGIRO aan?

We bieden fondsen aan van veel verschillende fondshuizen. Enkele bekende fondshuizen zijn:

 • Aberdeen standard
 • BNP Paribas
 • Blackrock
 • Fidelity
 • Goldman Sachs
 • Kempen
 • NN (voorheen ING beleggingsfondsen)
 • Actiam
Open een rekening
beleggingsfondsen kopen degiro

Interesse in het kopen van beleggingsfondsen?

Op ons platform vindt u een groot aanbod aan verschillende soorten beleggingsfondsen. Als u een DEGIRO-rekening opent, heeft u toegang tot onze basisbeleggingsfondsen. De meeste andere beleggingsfondsen zijn standaardfondsen. Om in standaardfondsen te handelen moet u eerst een geschiktheidstoets doen. Deze toets hebben wij ingesteld omdat wij er zeker van willen zijn dat u kennis heeft van beleggingsfondsen en op de hoogte bent van de risico's voordat u gaat beleggen. Bekijk de video hiernaast voor meer informatie over complexe financiële producten.

Wij bieden vastrentende, aandelen- en gemengde fondsen aan. Ga hiervoor op het platform naar het menu 'Beleggingsfondsen'. Zodra u een fonds vindt waarin u geïnteresseerd bent, is de aankoop gemakkelijk.

Wat is een beleggingsfonds?

Simpel gezegd is een beleggingsfonds een financieel product waarbij een fondsbeheerder bepaalde activa (zoals aandelen en obligaties) koopt en verkoopt met het geld dat beleggers hebben ingelegd. In ruil voor hun inleg krijgen de beleggers aandelen van het fonds, waarmee ze worden blootgesteld aan de waardeschommelingen van de activa in de fondsportefeuille.

Een fondsbeheerder kan met een fonds binnen een bepaald thema (zoals ‘opkomende markten’) of specifieke geografische regio beleggen, maar een combinatie van verschillende beleggingscategorieën in één fonds is ook mogelijk.

Wilt u meer weten over beleggingsfondsen? Lees dan dit beleggingsfondsen artikel.

Open een rekening
hoeveelheid aandelen in een fonds

Beleggingsfondsen kopen voor beginners

Er zijn verschillende overwegingen die u moet maken voordat u begint met beleggen. Een goed startpunt is om te bepalen wat voor type belegger u bent. Wat is uw beleggingsstijl? Wordt u een actieve of een passieve belegger?

Als beleggen nieuw voor u is, raden wij u aan onze beleggingsacademie te bekijken. Hier vindt u een overvloed aan informatie over beleggen. Leer hoe beleggen werkt, in welke producten u kunt beleggen en welke strategie het beste bij u past.

beleggingsfondsen kopen

Waarom beleggen in beleggingsfondsen?

Beleggen in beleggingsfondsen heeft veel voordelen. Ten eerste krijgt u met slechts één product exposure naar veel verschillende activa. Dit heeft als gevolg dat als sommige activa in het fonds niet goed presteren, de bijbehorende verliezen kunnen worden gecompenseerd door andere activa die juist wel goed presteren. Op deze manier draagt u bij aan de risicospreiding van uw portfolio.

Daarnaast kan het als particuliere belegger een uitdaging zijn om bepaalde markten en sectoren te betreden. Beleggingsfondsen kunnen u meer toegang verschaffen tot markten die u normaal gesproken niet zou kunnen bereiken.

Een ander kenmerk dat vrij uniek is aan beleggingsfondsen, is dat u profiteert van de kennis en expertise van de fondsbeheerder. In plaats van voortdurend zelf op zoek te gaan naar en een keuze te maken uit vele individuele beleggingsopties, doen ervaren professionals het werk voor u. Maar voordat u beslist over een beleggingsfonds, moet u onderzoek doen om er zeker van te zijn dat het fonds past bij uw beleggingsplan.

Open een rekening

Risico van beleggen in beleggingsfondsen

Beleggen in beleggingsfondsen kan voordelig zijn, maar het is niet zonder risico. Het is belangrijk dat u zich bewust bent van alle soorten risico's die zich kunnen voordoen, die bovendien voor elk fonds anders kunnen zijn. Wij raden u aan alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Diversificatie
Different order types

Kosten van beleggingen in beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen worden meestal actief beheerd en brengen daarom kosten met zich mee. Deze kosten zijn inbegrepen in de prijs van het beleggingsfonds. De meeste fondsbeheerders rekenen tussen 0,5% en 2,0% op jaarbasis. Het is verstandig om dit te controleren voordat u belegt, omdat de lopende kosten van invloed kunnen zijn op uw beleggingsrendement. De exacte kosten staan vermeld in het KIID of KID en het Prospectus.

Naast de intrinsieke kosten brengen wij lage transactievergoedingen voor aan- en verkoop en een servicevergoeding in rekening. Bekijk voor meer details onze tarievenpagina.

Meer dan 100 internationale prijzen

We zijn erkend als één van de beste brokers in Europa dankzij onze lage tarieven, klantenservice, innovatieve platform en app.

Cashcow publieksprijs 2023 Netherlands

Beste aanbieder beleggingsproducten

Cash Cow 2023

UK-award United Kingdom

Beste Goedkope Broker

FT & IC 2022

PT-award Portugal

Beste broker in aandelen

Rankia 2022

DE-award Germany

Eerlijkste online broker

NTV 2020

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 augustus 2024 jouw DEGIRO-rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing voor een geldige deelname aan deze actie:

 • De actieperiode geldt t/m 31 juli 2024.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 augustus 2024.
 • Kosten voor valuta-afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze actie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100) worden begin september 2024 teruggestort op jouw DEGIRO-rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO-rekening.
 • Zodra je de Cliëntovereenkomst hebt ondertekend, wordt je rekening geactiveerd en begint de actieperiode.
 • Om het transactietegoed van €100 te gebruiken moet de nieuwe klant eerst een storting doen (minimaal €0,01).
 • Nieuwe klanten die hun registratie zijn begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO-rekening activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Als er al een rekening bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.
 • Nederlandse wetgeving is van toepassing op deze actie.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie op elk moment voor de genoemde vervaldatum beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de site.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 juli 2024 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close